Vo finále Európskej ligy Atalanta prerušila neuveriteľnú sériu Bayeru Leverkusen a zvíťazila 3:0. Najjasnejšie zažiarila hviezda Lookmana, ktorý strelil všetky góly v zápase, zatiaľ čo v strede poľa vládol Éderson, ktorý je jedným z kandidátov na posilnenie stredovej formácie v Barcelone.

Deco a Bojan Krkić sledovali včerajšie stretnutie medzi Bayerom Leverkusen a Atalantou z tribúny. 24-ročný stredopoliar Éderson pred celým svetom ubránil hráčov ako Florian Wirtz a Palacios, čím zapôsobil na barcelonskú delegáciu. Barça stále hľadá ideálneho kandidáta do stredu poľa a 24-ročný hráč, ktorý je jedným z kandidátov, potvrdil svoju hodnotu.

Problémom by, samozrejme, bola prestupová suma. Podľa katalánskeho denníka Sport by sa taliansky klub nebol ochotný rozlúčiť so svojím hráčom za menej ako 50 miliónov eur. Okrem toho sa o Brazílčana zaujímajú kluby z Premier League, čo by mohlo viesť k ponukovej vojne, ktorej by sa Barcelona nemohla zúčastniť. Stredopoliar sa vyznačuje pracovitosťou v defenzíve a prekonávaním veľkých vzdialeností počas zápasu, takže by sa profilom líšil od hráčov, ktorých má Barça v kádri. V tejto sezóne odohral 52 zápasov, v ktorých strelil 7 gólov a zaznamenal 1 asistenciu.

Sport tiež informuje, že Deco a Krkić boli ohromení hrou Ademolu Lookmana. Nigérijčan strelil 3 góly a zabezpečil Atalante víťazstvo. Nigérijčan môže hrať na oboch krídlach aj ako stredný útočník a jeho všestrannosť je pre Barçu veľmi atraktívna. Futbalista má len 26 rokov a práve vstupuje do svojich najlepších rokov, ale jeho získanie Barcelonou je otázne. Katalánsky klub uvažuje predovšetkým o príchode defenzívneho záložníka a favoritom na posilnenie pozície krídelníka zostáva Nico Williams.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-05-23 20:05:03
Keď už aj "vychádzajúci" hráči s jednom lepšou sezónou stoja 50 mega, tak čo zmôžeme. Zubimendi stojí podobne 60 mega. Onana 50-60 mega detto. Kimmich s jeho skúsenosťami a kvalitou za podobnú sumu musí byť oveľa lepšia voľba. Na vek by som veľmi pri výbere DMka teraz nepozeral. Nejaké mladé DMko by sme si v nasledujúcich rokoch vychovali, alebo vyskautovali nejakého lacného tínežera.
2024-05-23 21:08:32
My najblizsie dva roky sledujme hracov v akademii a tych co konci zmluva, t.z. zadarmo.