V FC Barcelona nikdy nie je núdza o zábavu. Len pred niekoľkými týždňami Joan Laporta a Xavi na spoločnej tlačovej konferencii potvrdili, že Xavi bude pokračovať vo funkcii trénera aj v budúcej sezóne. Minulý týždeň sa však situácia zmenila, keďže Laportu rozrušili niektoré výroky trénera, čo viedlo k špekuláciám, že klubová legenda bude prepustená. Možno si to však Laporta nakoniec ešte rozmyslí.

V skutočnosti sa zdá, že veci sa hýbu pomerne rýchlo, Hansi Flick údajne rokuje o tom, že by mohol Xaviho nahradiť na poste budúceho hlavného trénera Barçy. Teraz však madridský denník Marca naznačuje, že v celej záležitosti Xavi-Laporta môže nastať ďalší zvrat. Podľa tohto denníka niektorí ľudia z blízkeho okolia prezidenta Barcelony Joana Laportu predpokladajú, že by si Xaviho mohol ponechať ako trénera aj po tejto sezóne.

Predpokladalo sa, že šéf Blaugranas sa už rozhodol pre Xaviho prepustenie, pričom správy naznačovali, že šanca na pokračovanie bývalého záložníka je minimálna. Niektorí z jeho najbližších spolupracovníkov však teraz majú podozrenie, že prezident klubu by mohol ustúpiť a rozhodnúť sa 44-ročného kormidelníka udržať.

Treba pripomenúť, že Xaviho zmluva platí do roku 2025 a v prípade jeho prepustenia by Barça jemu a jeho štábu dlhovala odškodné za zostávajúci rok zmluvy, čo by v súčasnej finančnej situácii mohlo byť príťažou. Navyše sa zdalo, že niektorí fanúšikovia sa počas uplynulého víkendu obrátili proti Laportovi a skandovali proti nemu počas zápasu s Rayo Vallecano. Tieto faktory môžu ovplyvniť Laportu, aby prehodnotil svoje rozhodnutie. Konečné rozhodnutie padne budúci týždeň, keď sa uskutoční stretnutie Xaviho s prezidentom a ďalšími zainteresovanými stranami. Momentálne nikto nedokáže povedať, čo sa s trénerom stane po víkende.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2024-05-23 19:01:16
Opravdu rád bych věděl, jak to dopadne. Nechci vedení odsuzovat na základě bulváru, který dostává prostor zde na webu, ale ….. nevypadá to vůbec dobře
2024-05-23 19:14:19
To je komedie.