Od záveru sezóny 2023/24 nás delí už len jeden zápas, aspoň čo sa týka Barcelony. Vedenie klubu však už začalo pracovať na nadchádzajúcej sezóne. Jednou z priorít vedenia je návrat k pravidlu 1:1, ktoré umožní klubu minúť toľko, koľko zarobí.

Nedávna správa katalánskeho denníka Mundo Deportivo v tejto súvislosti odhalila tri kľúčové finančné páky, na ktoré sa Barcelona spolieha v snahe vrátiť sa v lete k pravidlu 1:1.

Niekoľko sponzorských zmlúv na stole

Prvou pákou Barcelony sú sponzorské zmluvy. Podľa denníka sa Barçe podarilo uzavrieť niekoľko sponzorských zmlúv, a to len mesiac pred koncom hospodárskeho roka v Španielsku. Pre Barcelonu je to vhodná chvíľa na uzavretie týchto sponzorských zmlúv a zvýšenie príjmov do klubového rozpočtu. Mundo Deportivo dodáva, že Barça zverejní tieto sponzorské zmluvy v najbližších týždňoch a tieto zmluvy by mohli výrazne pomôcť finančnej situácii v klube.

Nová zmluva so spoločnosťou Nike

Najdôležitejšou ekonomickou pákou Barcelony bude nová zmluva so spoločnosťou Nike. Klub už dlhší čas rokuje s americkým odevným gigantom o novej zmluve, ktorá by navýšila súčasné príjmy. Začiatkom roka sa objavili správy, že Barça je na pokraji uzavretia dohody. Odvtedy však došlo k pomerne bizarnému oneskoreniu. Napriek tomu je Barcelona presvedčená, že sa jej podarí uzavrieť novú zmluvu so spoločnosťou Nike, ktorá pomôže klubu priniesť značné príjmy.

Projekt Bridgeburg

Poslednou ekonomickou pákou Barcelony je projekt Bridgeburg, ktorý je v podstate plánom na vstup Barça Studios na americký trh. Aby sa táto operácia uskutočnila, Barcelona musí nájsť partnera, ktorý by operáciu urýchlil a umožnil spoločnosti Barça Studios vstúpiť na burzu Nasdaq. Barcelona aktívne hľadá investorov na odblokovanie tohto projektu, ktorý bol obnovený v apríli. Klub zasa vážne uvažuje o kótovaní spoločnosti Barça Studios, pretože vie, že by to mohlo byť kľúčové pre pomoc pri zostavovaní bilancie.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.