Mnohé nasvedčuje tomu, že po zápase Barcelony so Sevillou sa situácia na trénerskej lavičke klubu opäť obráti naruby a kormidla sa od novej sezóny ujme Hansi Flick. Katalánsky denník Sport píše, že nemecký tréner už mal byť trénerom Barçy, ale do cesty sa mu postavilo stretnutie Joana Laportu a Xaviho.

Stretnutie medzi Joanom Laportom a Xavim ohľadom budúcnosti sa má uskutočniť budúci týždeň. Po poslednom zápase proti Rayo sa prezident klubu necítil dobre a nebola príležitosť na serióznu diskusiu medzi stranami. Zdá sa, že stretnutie po skončení sezóny nebude príjemné pre súčasného trénera Barçy, ktorého situácia sa mení ako kaleidoskop a momentálne má bližšie k odchodu ako k zotrvaniu.

Favoritom na nahradenie Xaviho je Hansi Flick, o ktorom sa v posledných dňoch v médiách veľa hovorí. Sport uvádza, že 24. apríla tohto roku po zasadnutí vedenia boli riaditelia Barçy presvedčení, že Xavi už nebude trénerom klubu. Vtedy Flick dostal od svojho agenta informáciu, že práve on zasadne na trénerskú lavičku Barcelony v sezóne 2024/25. Nemecký kouč o tom informoval aj súčasného hráča klubu, s ktorým má dobré vzťahy. Pripomeňme, že Pini Zahawi je agentom Flicka aj Roberta Lewandowskeho a že pod týmto trénerom zaznamenal Poliak najlepšie čísla svojej kariéry.

Po emotívnom stretnutí s Xavim však Joan Laporta rozhodol, že súčasný tréner zostane minimálne do konca zmluvy. To rozrušilo Hansiho Flicka a Piniho Zahawiho, ale bývalý tréner Bayernu je 'blázon do trénovania Barçy' a nemal problém obnoviť rokovania so športovým riaditeľstvom klubu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-05-24 12:32:08
Laporta mení svoje rozhodnutia ako špinavé ponožky. Každý druhý deň je to okolo Xaviho iná. Mne to pripadá akoby si to novinári všetko iba vymýšľali.
2024-05-24 14:03:55
Konečne !!!