FC Barcelona oficiálne oznámila, že Xavi opustí klub po zápase so Sevillou, pričom ďalšie informácie o športovej štruktúre prvého tímu budú oznámené neskôr. Mnohé nasvedčuje tomu, že nástupcom bývalého záložníka Barçy bude Hansi Flick.

Nemecký tréner už vie, že klub povedie aj v budúcej sezóne, keďže zmluva s ním bola uzavretá. Podľa denníka Sport Flick pochopil ekonomické problémy Barçy a súhlasil s platom o 30% nižším, ako mal v budúcej sezóne dostávať Xavi. Celkovo by tréner a jeho spolupracovníci stáli klub 18 miliónov eur, teraz s Nemcom bude suma nižšia.

Bývalý tréner Bayernu Mníchov si je navyše vedomý možností Barçy na prestupovom trhu a počas letného prestupového obdobia nebude náročný. Nemec analyzoval mužstvo a hráčov, v ktorých vidí potenciál. Flick je presvedčený, že s niekoľkými posilami môže vytvoriť konkurencieschopný tím.

Ďalšou dôležitou súčasťou súčasného kádra Barçy sú mladí hráči. Lamine Yamal, Pau Cubarsí a Alejandro Balde sú hráči, ktorým Flick dôveruje. Chápe dôležitosť La Masie v Barçe a bude dôležitá pre jeho nový projekt.

FC Barcelona plánuje oficiálne oznámiť angažovanie nového trénera na budúci týždeň po skončení sezóny na štadióne Ramona Sáncheza Pizjuána proti Seville.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-05-24 15:23:36
Teším sa na novú sezónu ako Laporta hneď spraví tlak na tím a bude zase rozprávať že Yamal je lepší ako mbappe a ako ideme vyhrať ligu majstrov budúci rok a financie sú stabilizované (zoberie pôžičku). Z môjho klubu sa stáva cirkus už nech sú voľby.
2024-05-24 15:38:06
Nevadí mi že Xavi končí, nevadí mi že přijde Flick, ale vadí mi jakým způsobem se to celé řešilo. Naprosto nedůstojný, i někde v okresním přeboru na vesnici by to bylo profesionálnější 😅