Ako oznámili médiá, Xavi vydal vyhlásenie po tom, ako Barcelona oznámila svoje rozhodnutie rozlúčiť sa s trénerom.

"Drahí priatelia,

V nedeľu sa skončí moja etapa na lavičke Barçy. Nikdy nie je ľahké opustiť klub svojho života, ale som veľmi hrdý po dva a pol roku na čele šatne, ktorá bola ako druhá rodina.

Chcem sa poďakovať fanúšikom za ich podporu a náklonnosť, ktorí mi vždy stáli po boku a prejavovali mi rovnakú lásku ako počas celej mojej futbalovej kariéry. Od nedele budem ďalším culé na tribúnach, teraz alebo o niekoľko mesiacov na novom Camp Nou. Pretože predtým, ako som sa stal futbalistom alebo trénerom, som bol fanúšikom Barcelony a pre klub svojho života, ktorému budem vždy k dispozícii, chcem len to najlepšie.

Pracoval som so skupinou fantastických futbalistov a s veľkolepým štábom. Vďaka nim všetkým sme dosiahli naše ciele a minulú sezónu sme zavŕšili ziskom La Ligy a Superpohára. V tejto sezóne sa veci nevyvíjali tak, ako sme chceli, ale dali sme do toho všetko a pomohli sme vychovať novú generáciu mladých futbalistov z La Masie, ktorí vzbudzujú nádeje celého barcelonismo.

Všetkým vám patrí veľká vďaka. Fanúšikom, hráčom, štábu, zamestnancom klubu, prezidentovi, vedeniu, športovým riaditeľom, médiám a všetkým, s ktorými som túto cestu zdieľal dve a pol sezóny.

Prajem všetko najlepšie klubu, ktorý nosím v srdci.

Visca el Barca"

zdroj: instagram
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

14 komentáre
2024-05-24 18:39:00
Krásne napísané,zo srdca!
2024-05-24 18:42:13
Ten koniec mohol byť dôstojnejší...