Reakcie ľudí z futbalového sveta po oficiálnom oznámení Barcelony sa len tak hrnú. Luis Enrique, tréner PSG, kedysi Xaviho spoluhráč a neskôr učiteľ, odpovedal na otázku o jeho prepustení z Barçy na tlačovej konferencii pred finále Francúzskeho pohára, v ktorom PSG nastúpi proti Olympique Lyon.

"Po zápase s Barçou som povedal dve veci. Druhá bola, že by som chcel, aby Xavi zostal v Barcelone, a za tým si stojím," stručne sa vyjadril Luis Enrique.

Pred zápasom Ligy majstrov medzi Parížanmi a Barçou na Montjuïc Luis Enrique vyzdvihol Xaviho prácu pre Barçu a predtým zdôraznil, že je stelesnením barcelonskej DNA: "Nepochybujem o tom, že Xavi je trénerom najvyššieho kalibru, výsledky to dokazujú." Novinári trénerovi PSG povedali, že Xavi ho zaradil na rovnakú trénerskú úroveň ako Pep Guardiola alebo Luis Aragonés: "Nechali ste ma ohromeného. Samozrejme, že mu ďakujem, ďakujem mu najmä za všetko, čo sme mali spoločné, keď bol kapitánom a ja trénerom. Pomáhal mi a bol veľkolepý. Veľmi pekné, budem nadšený."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.