Joan Laporta včera oficiálne oznámil Xavimu, že v Barcelone po skončení prebiehajúcej sezóny končí. Ako však uvádza Luis F. Rojo z madridského denníka Marca, prezident už skôr trénerovi naznačil, že nezostane.

Okolnosti rozhovoru boli nezvyčajné, keďže Xavi navštívil Laportu v nemocnici, kde bol prezident niekoľko dní kvôli zápalu pľúc. Udialo sa to v pondelok po víťazstve nad Rayom. Zároveň to bola príležitosť porozprávať sa o trénerovej budúcnosti. Krátko po dueli na Montjuïc bolo stretnutie krátke, pretože Laporta sa už necítil dobre, a tak trénerovi iba zablahoželal k víťazstvu.

Podľa slov Roja dal prezident Xavimu vedieť o svojich zámeroch v nemocnici: "Ak by som konal pod vplyvom emócií, chcel by som, aby si zostal trénerom, ale ak to robím racionálne, bude najlepšie, ak nezostaneš," mal Laporta údajne povedať. Podľa novinára si Xavi už bol vedomý, že jeho dni vo funkcii sú spočítané.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-05-25 09:02:08
Toto celé divadlo je skoro ako s Messim. Z vonka to vyzerá že Laporta nie je vierohodný a nekoná priamo. Bartomeu, Laporta, Barcelona stráca charakter.
Xavi to robil s veľkým zápalom, ale interné vzťahy asi nefungovali. V klube nie je jednota a to sa prejaví okamžite keď sa nedarí.
Fandenie je o jednote a keď sa robí z klubu korporát plný intríg, nie je čomu fandiť.