Napriek celkom dobrému začiatku sezóny si João Felix nedokázal udržať očakávanú úroveň a športové riaditeľstvo Barcelony nemá záujem o predĺženie spolupráce za akýchkoľvek podmienok. Ako informoval katalánsky denník Sport, Felixov agent Jorge Mendes mu už hľadá nový klub.

Situácia Joãa Felixa sa zdá byť veľmi komplikovaná. Krídelník stavil všetko na jednu kartu pred aktuálnou sezónou a urobil všetko, aby opustil Atlético Madrid, spálil za sebou všetky mosty. A v dôsledku toho je návrat do Atlética Madrid absolútne nepredstaviteľný. Vzťahy s fanúšikmi a niektorými jeho spoluhráčmi a trénerom sú veľmi zlé. Napriek tomu vraj vedenie Atlética informovalo Jorgeho Mendesa, že nie je ochotné predať svojho hráča len tak a tentoraz je odhodlané byť v prípade Felixovho odchodu čo najmenej stratové. To znamená, že budúci klub Portugalčana bude musieť hradiť celý jeho plat, ak ho chce mať na hosťovaní. Ani definitívny prestup nebude jednoduchý, keďže Los Colchoneros si svojho hráča cenia vysoko nad trhovú hodnotu a pravdepodobne len kluby zo Saudskej Arábie by za neho boli ochotné zaplatiť toľko.

Podľa informácií denníka Sport však João Felix nebude v budúcej sezóne hráčom Barcelony. Športové riaditeľstvo urobilo toto rozhodnutie po konzultácii s Xavim, ale jeho odchod na tom nič nemení. Felix dlhodobo nedokáže presvedčiť svojou úrovňou a v celkovo 43 zápasoch v drese Blaugranas sa podieľal na 16 góloch (10 gólov a 6 asistencií), čo má ďaleko od želaného výsledku. Jorge Mendes už vraj preto začal hľadať pre svojho klienta nový klub a údajne má dve ponuky, ktoré by mal konkretizovať na budúci týždeň, a bude robiť všetko pre to, aby sa vyhol situácii z predchádzajúceho predsezónneho obdobia, keď musel João Felix dlho čakať na vyjasnenie svojej budúcnosti. Madridský klub však trvá na tom, že pokiaľ mu nebude predložená uspokojivá ponuka, Felix sa bude musieť napriek napätým vzťahom zapojiť do tréningu s tímom. Na druhej strane pre culés je najdôležitejšou správou, že ho v budúcej sezóne neuvidia v drese Barçy.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
Marian Premium
2024-05-25 11:26:11
Proti Atléticu bol rozhodujúci a gólový. A mal záblesky aj v iných zápasoch. Za tie prachy to ale nejde.
2024-05-25 12:06:37
Očakávania síce boli väčšie no ja by so ho za dobrých podmienok nechal. Ak sú tieto vyjadrenia od vedenia len zásterka a stratégia na vyjednanie lepších podmienok, tak konečne robia niečo správne, ale to by som chcel asi veľa 😄