Podľa Juana Jimeneza z madridského denníka AS Barcelona aktívne hľadá asistenta pre Hansiho Flicka, ktorý by bol spojkou medzi jeho štábom a tímom. Jedným z hlavných kritérií má byť znalosť nemčiny a španielčiny. Podľa novinára sú na zozname Deco a Bojana Krkića Thiago Alcântara, Marc Bartra a Javi Martínez.

Profil asistenta, ktorý Deco vypracoval, je hráč, ktorý sa chystá ukončiť kariéru a bude môcť pomôcť pri komunikácii medzi štábom Hansa Flicka a hráčmi Barcelony. Preto bude nevyhnutnou požiadavkou už spomínaná znalosť jazykov. Vítané sú aj skúsenosti so spoluprácou s nemeckým trénerom. Obe tieto kritériá spĺňajú Thiago Alcântara a Javi Martínez, ktorí strávili mnoho sezón v Bayerne a počas svojho pôsobenia v nemeckom klube mali možnosť byť trénermi Flicka. Tretím kandidátom je Marc Bartra, ktorý strávil dva roky v Borussii Dortmund, ale jeho znalosť nemčiny nie je taká dobrá ako u spomínaných dvoch.

Juan Jimenez verí, že Barcelona už kontaktovala okolie Thiaga, ktorému po tejto sezóne končí zmluva s Liverpoolom, ale nedostala pozitívnu odpoveď. Španiel má len 33 rokov a napriek neustálym zraneniam sa zatiaľ nechystá ukončiť kariéru. Deco ho vidí ako ideálneho kandidáta, pretože nielenže hovorí výborne nemecky a už mal možnosť spolupracovať s Flickom, ale Barçu aj veľmi dobre pozná. Ak sa ho nepodarí presvedčiť, očakáva sa, že Barcelona sa pokúsi presvedčiť Javiho Martíneza, ktorý je už oveľa bližšie k zaveseniu kopačiek na klinec. Má 35 rokov a v súčasnosti hrá za Quatar S.C., takže by musel akceptovať oveľa nižší plat, než na aký je zvyknutý. Proti nemu má pôsobiť aj fakt, že nikdy nehral za Barcelonu. Okrem nich a spomínaného Marca Bartru sa v kanceláriách klubu malo skloňovať aj meno Ivana Rakitića, ktorý veľmi dobre ovláda nemčinu a v Barcelone strávil niekoľko sezón, takže ani jeho znalosť klubu by nebola problémom.

Uvidíme, kto sa nakoniec stane asistentom Hansiho Flicka, ktorý bude mať na starosti komunikáciu s hráčmi a plynulé odovzdávanie trénerských vízií nového kouča Barçy. Športové riaditeľstvo však musí konať rýchlo, aby bol nový zamestnanec k dispozícii najneskôr od prvých dní predsezónnej prípravy. Bez toho bude určite ťažšie zabezpečiť dobrú komunikáciu medzi hráčmi a novým štábom.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
Marian Premium
2024-05-25 14:42:07
Hľadá sa tlmočník
2024-05-25 15:48:31
Gundo,Lewa,Ter Stegen.
Keď Flick túžil trenovať Barcu,už sa mal intenzívne učiť španielsky.