Ani Marc-André ter Stegen sa v posledných týždňoch nevyhol špekuláciám o svojej budúcnosti, najmä po správach o záujme Al-Ittihad. Podľa niektorých informácií sa Barcelona obzerá po kandidátoch na posilnenie brankárskeho postu.

Podľa Patricka Bergera zo Sky Sport sa Barcelona zaujíma o 20-ročného Mio Backhausa, ktorý je gólmanom Werderu Brémy, ale momentálne je na hosťovaní vo Volendame. Novinár uvádza, že Katalánci ho v tejto sezóne už niekoľkokrát sledovali. Berger však upozorňuje, že Barcelona nie je jediná, ktorá sa o neho zaujímala.

Backhaus odchytal v tejto sezóne v Eredivisie 33 zápasov, v ktorých dal až 79 gólov. Za svoje výkony však dostáva dobré hodnotenia, o čom svedčí aj jeho nominácia do aprílového tímu v tejto súťaži, keď zabránil inkasovaniu piatich gólov (o tri viac ako ďalší brankár na zozname). Jeho Volendam nemal úspešnú sezónu, keďže zostúpil z najvyššej súťaže.

Zaujímavosťou je, že Backhaus je nielen Ter Stegenovým krajanom, ale narodil sa aj v rovnakom meste - Mönchengladbach. Je však oveľa vyšší ako brankár Barcelony, keďže meria 194 centimetrov. Backhaus má tiež japonské korene, ale pravidelne hrával v rôznych mládežníckych kategóriách nemeckého národného tímu. Uvidíme, či bude schopný nahradiť Iñakiho Peñu v Blaugranas, ale zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by Ter Stegenov náhradník mal odísť.

zdroj: skysports
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-05-25 23:03:45
brankar ktory dal az 79 golov, toho treba hned kupit. Vie chytat a este aj strielat goly.