FC Barcelona oficiálne oznámila prepustenie Xaviho a médiá uvádzajú, že na jeho miesto je len jeden kandidát: Hansi Flick. Vedenie dlho vážne zvažovalo kandidatúru Rafu Márqueza, ale nakoniec sa rozhodlo pre niekoho z prostredia mimo klubu. To môže mexického trénera motivovať, aby hľadal šťastie inde.

Podľa katalánskeho denníka Sport by Barcelona chcela, aby Márquez zostal na svojom poste a pokračoval v práci s rezervným tímom. Mexičan má však aj iné ponuky, ktoré by mu umožnili urobiť krok vpred v kariére, a tak možno katalánsku metropolu opustí. Doteraz dúfal, že dostane ponuku do prvého tímu, a skutočne sa o takejto možnosti uvažovalo, ale Laporta sa nakoniec zameral na Hansiho Flicka. O výbere Nemca rozhodol fakt, že má skúsenosti z veľkých súťaží, zatiaľ čo Márquez sa napriek dobrým ohlasom nemôže pochváliť takým životopisom ako Flick. Okrem toho si vedenie želalo angažovať človeka zvonka, ktorý by 'prevetral' atmosféru.

Sport tvrdí, že jedinou šancou pre Márqueza zostať v tíme je, ak by Barcelona Atlètic postúpila do druhej ligy, kde by mala možnosť súťažiť v profesionálnejšom prostredí. Barça ponúkla Mexičanovi predĺženie zmluvy o jeden rok a čaká na trénerovu odpoveď, ktorá by mala prísť v najbližších dňoch. Laporta sa domnieva, že mať v zálohe trénera, akým je Márquez, by bolo bezpečné riešenie, keďže v prípade Flickovho zlyhania by ho bolo možné rýchlo nahradiť.

Mexický tréner čelí aj ponukám z iných klubov. V Barcelone ubezpečujú, že dvere budú pre Márqueza vždy otvorené a v budúcnosti, keď získa skúsenosti, by mohol opäť zasadnúť na trénerskú lavičku Barçy, tentoraz pri prvom tíme.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.