Ako oficiálne potvrdil klub, Xavi Hernández nebude v budúcej sezóne trénerom Barçy, čo bolo v rozpore s predchádzajúcimi uisteniami. Spolu s ním príde o prácu aj jeho štáb, ktorý je podľa madridského denníka AS spokojný s odvedenou prácou, najmä so spoliehaním sa na mladých hráčov.

Podľa zdrojov AS niekoľko minút po tom, čo Barcelona oficiálne potvrdila Xaviho prepustenie, jeden z členov jeho štábu poslal správu ostatným kolegom. Bola to správa plná emócií a sentimentu pre klub, ale aj pochvaly za prácu, ktorú odviedol trénerský štáb. Zároveň sa v nej uvádzalo, že sa im podarilo čiastočne vrátiť Barçu medzi svetovú elitu.

"Toto je futbal a my sme zostali s potopeným tímom bez duše a základov," začína sa správa, ku ktorej sa dostal denník AS. Táto veta určite odkazuje na Xaviho začiatky v Barcelone, keď Katalánčan prevzal vedenie rozbitého tímu, ktorý nedokázal bojovať o Ligu majstrov, ani o domácu ligu. Xavi dokázal veci rýchlo napraviť, skončil sezónu na druhom mieste a cestou porazil Real Madrid 4:0 na Santiago Bernabéu. "Zanechávame za sebou základy, ktoré, ak sa o ne bude dobre starať, prinesú veľa ovocia," píše sa v správe. Určite majú na mysli mladých hráčov, ktorým Xavi dôveroval a dal im šancu často hrať v prvom tíme. Hovoríme najmä o Lamine Yamalovi a Pauovi Cubarsím, ale spomenúť možno aj Héctora Forta či Fermína Lópeza.

Správa neobsahovala žiadnu kritiku Laportu, Deca ani zvyšku vedenia. Nebola v nej ani žiadna sťažnosť na hráčov, fanúšikov či médiá. Bolo to poďakovanie kolegom zo štábu, plné dôstojnosti a vďaky za spoločne strávený čas. V klube s toľkými mediálnymi konfliktami a nátlakovými akciami je to určite príjemná zmena.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-05-25 22:01:54
Xavi rozhodne nebol chybna voľba. Z hľadiska zložitej a limitovanej finančnej situácie urobil za mňa aj viac než by dokázala z toho vyťažiť väčšina iných trénerov. Možno mu chýbala v istých momentoch dávka šťastia a vyzeralo by to ešte inak. Xavi je mladý tréner. Dúfam, že bude pokračovať v trénovaní v iných tímoch a zbierať skúsenosti a osobne by som ho rád ešte raz v Barce ako trénera raz videl ak bude situácia iná a budeme mať lepší tým aj financie budeme zdravý a potom nech sa ukáže v plnej paráde.