Pred niekoľkými dňami sme informovali, že Barcelona sa dostala do konfliktu s RFEF v súvislosti s možným účinkovaním Paua Cubarsího na EURO aj Olympiáde. Teraz sa otvára ďalší front konfliktu, ktorý je spôsobený možným povolaním Alejandra Baldeho, ktorý sa len nedávno vrátil po vážnom zranení, pre ktoré vynechal pol sezóny.

Ľavý obranca intenzívne trénuje, aby sa vrátil do svojej najlepšej verzie. Účasť na EURO je skôr vylúčená, ale účinkovanie na Olympijských hrách je reálne zvažovanou možnosťou. Barcelona sa obáva, že Balde zopakuje chyby Pedriho, ktorý v roku 2021 odohral za klub a reprezentáciu viac ako 70 zápasov, za ktoré zatiaľ zaplatil opakujúcimi sa zraneniami. Barça sa snaží podobnému scenáru za každú cenu vyhnúť, ale RFEF vyvíja na katalánsky klub tlak. Bez ohľadu na to, či 20-ročný hráč zostane v Barcelone, športové riaditeľstvo kategoricky nesúhlasí s jeho nomináciou na OH.

Alejandro Balde si 24. januára počas štvrťfinálového zápasu Kráľovského pohára v San Mamés roztrhol stehennú šľachu na pravej nohe. O týždeň neskôr sa vo Fínsku podrobil operácii u svetoznámeho špecialistu: Lasse Lempeinen, ktorý operoval aj Ousmane Dembélého či Sergiho Roberta. Vzhľadom na jeho chýbajúci zápasový rytmus sa dá len ťažko predpokladať, že sa ho De La Fuente rozhodne vziať na EURO aj pri neúčasti Gayu.

O miesto na ľavej strane obrany v španielskej reprezentácii budú bojovať Cucurella a Alejandro Grimaldo, ktorí majú za sebou úspešné sezóny. Ďalšou otázkou sú Olympijské hry, na ktorých sa zúčastňujú najmä mladí hráči, takže turnaj nemá takú vážnosť. Na jednej strane by boli pre Baldeho šancou na obnovenie dobrej formy, čo by mu pomohlo vrátiť sa do základnej zostavy namiesto Joãa Cancela, alebo by umožnili Barcelone predať ho za väčšiu sumu. Samozrejme, existuje aj riziko, že 20-ročný hráč utrpí ďalšie vážne zranenie, ktoré by ho vyradilo z hry na niekoľko mesiacov. Konečné rozhodnutie bude závisieť od samotného futbalistu.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.