Jedným z hlavných dôvodov, ktoré viedli k odchodu Xaviho Hernandeza z postu trénera Barcelony, bola rastúca nedôvera medzi trénerom a hráčmi, ako aj vedením. Médiá už skôr uvádzali, že mnohí hráči mali námietky voči spôsobu, akým Xavi viedol tréningy v Barcelone.

Tieto tvrdenia boli posilnené v najnovšej správe denníka The Athletic, ktorá sa hlbšie zaoberá Xaviho tréningovým režimom v Barcelone. Správa dokonca naznačuje frustráciu členov vedenia aj hráčov v tejto záležitosti. Problém vyvrcholil v januári, keď Robert Lewandowski, ktorý je zvyknutý hrať pod vedením špičkových trénerov v celej Európe, osobne oslovil Xaviho, aby vyjadril obavy z tréningov.

Nespokojný však nebol len Lewandowski. Na tréningoch všeobecne chýbala intenzita, čo bolo ďaleko od náročného prostredia, ktoré mnohí očakávali pod vedením Xaviho. Laxnosť Barcelony v tréningu sa zvýraznila najmä pred dôležitým stretnutím proti PSG. Napriek tomu, že Xavi im udelil voľno, hráči sa rozhodli prísť a trénovať z vlastnej iniciatívy.

V správe sa spomínajú zdroje z prostredia klubu, ktoré sa domnievajú, že Xavi nedokázal zmeniť svoju mentalitu z pozície hráča na pozíciu trénera. To naznačuje, že Xavi nevenoval dlhé hodiny dôkladnému plánovaniu, ktoré boli potrebné na zvýšenie kondície a taktického povedomia mužstva, čo bol tiež jeden z kľúčových dôvodov, prečo sa Barcelona rozhodla Španiela vyhodiť.

Barcelona teraz dúfa, že sa situácia zlepší, keďže v budúcej sezóne by mal Xaviho nahradiť Hansi Flick. Nemec je prísnejší tréner, pokiaľ ide o kondíciu a fyzickú kondíciu. Od hráčov bude vyžadovať väčšiu výkonnosť na ihrisku aj mimo neho, čo by mohlo byť prínosom pre hráčov Barcelony a celkovo pre tím.

zdroj: The Athletic
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-05-26 08:12:24
Nuž,je pravda,že v jeden moment sme mali 8 hráčov základnej zostavy na maródke.....
2024-05-26 09:24:25
Len aby pri tych náročných treningoch na fyzickú pripravu neodpadavali naše madony nedaj bože boli zranené