Tlak, ktorý na hráča vyvíja FC Barcelona, drastická kritika aj za obyčajné prešľapy a neustála kontrola zo strany médií komplikujú život každému hráčovi, ktorý sa pripojí k Barcelone. Ronald Araujo nie je v tomto smere výnimkou.

Ak k tomu pripočítame toxické prostredie v administratíve a neistotu zo všetkých strán, môžeme pochopiť, prečo majú hráči plné zuby vedenia a situácie v Katalánsku. Nedávna správa novinára Alexa Pintanela prináša informácie o tom, ako toxické prostredie ovplyvnilo hráčov v šatni, pričom osobitný dôraz kladie na jedného z kapitánov.

Ako odhalil novinár, mnohí hráči v šatni Barcelony sú psychicky vyčerpaní, jedným z nich je aj Ronald Araujo. Uruguajský stopér je v Katalánsku veľmi spokojný a verí v športový projekt, napriek tomu si nie je istý svojou budúcnosťou vzhľadom na psychickú záťaž, ktorú si prostredie Barcelony na ňom vyžiadalo.

Neustála kritika, najmä po jeho chybe proti PSG v Lige majstrov, ho už viackrát prinútila prehodnotiť svoje rozhodnutie zostať v Barcelone. Araujo ani jeho rodina nechcú opustiť pohodlie Katalánska, ale ak sa hráč aj tak rozhodne rozlúčiť s klubom, bude to kvôli obrovskému psychickému vyhoreniu, ktoré utrpel.

Súčasná zmluva 25-ročného obrancu s Barcelonou platí do leta 2026 a klub sa už dlhší čas snaží o jej predĺženie. Napriek tomu, že Araujo má ponuku na stole, zatiaľ na ňu nereagoval a je zrejmé, že váha, či sa rozhodne pokračovať vo svojom dobrodružstve v metropole Katalánska. Uvidíme, či menovanie Hansiho Flicka nejakým spôsobom ovplyvní Araujovo rozhodnutie, ale skutočnosť, že jeho dilema súvisí s psychickou únavou, naznačuje, že by mohol byť na odchode z klubu.

zdroj: alex pintanel
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-05-26 10:24:33
Aj ponuky, ako napríklad Bayernu, mu pomotali hlavu asi ....
2024-05-26 11:30:49
Nie len ponuka Bayernu, ale hlavne ho psychicky dorazila reakcia Gundogana po zápase s PSG (pritom Gundogan dlhodobo hrá veľké ....). Vôbec by som sa nečudoval ak by podpísal niektorú z ponúk, ktoré má na stole a tým nemyslím ponuku Barce.