Dnešný súboj Barcelony so Sevillou znamená koniec sezóny 2023/2024. Záverečný hvizd však bude znamenať aj koniec veľkej kapitoly v histórii klubu. Klub oficiálne oznámil Xaviho prepustenie, španielsky taktik po dnešnom zápase klub opustí. Zdá sa, že Hansi Flick je v pozícii náhradníka a povedie Barcelonu do novej kapitoly.

Po týždňoch interných diskusií sa vedenie Blaugranas rozhodlo, že Flick je tým správnym mužom, ktorý by mal prevziať opraty prvého tímu. Na minulotýždňovom stretnutí v Londýne sa údajne sfinalizovalo jeho vymenovanie. Teraz Florian Plettenberg zo Sky Sports prezradil, že nemecký tréner oficiálne podpíše zmluvu s Barcelonou v pondelok a v ten istý deň príde aj oficiálne oznámenie.

V súčasnej podobe bude Flick v klube pôsobiť do roku 2026 a nepôjde o zmluvu 1+1, ako sa pôvodne očakávalo. Vzhľadom na to, že vedenie ho považuje za architekta dlhodobého projektu, je logické, že mu dalo dlhodobú zmluvu.

Je samozrejmé, že keďže Xavi bude v nedeľu dohliadať na svoj posledný zápas, privedenie Flicka do tímu o necelých 24 hodín neskôr možno považovať za unáhlené. Avšak to, že sa vedenie s dokončením operácie ponáhľa, len dokazuje, ako rýchlo chce s mužstvom urobiť krok vpred.

V nadchádzajúcom letnom prestupovom období sa totiž uskutoční niekoľko veľkých prestupov, ktoré si budú vyžadovať zelenú od nového trénera. Zatiaľ si musíme počkať na to, ktorým kúskom Xaviho skladačky nový tréner zabezpečí kontinuitu a ktoré mená sa rozhodne vyradiť. Odchody dôležitých hráčov sa v tejto chvíli zdajú byť nevyhnutné, ak tréner dúfa, že sa mu podarí podpísať svoje vysnívané ciele.

zdroj: sky sport
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-05-26 14:00:05
Malo to byť 1+1. Pri možnostiach o rok ako Klopp, Pep, ... to sú tréneri ktorým by sa mala dať dôvera v dlhodobý projekt.