Vitor Roque je jedným z mála hráčov Barcelony, ktorí by mohli profitovať z odchodu Xaviho Hernandeza. Po januárovom príchode do klubu prežil Roque v Barcelone hrozné obdobie, keď sa mu pod Xavim vôbec nedarilo presadiť.

Uvádzalo sa, že v spôsobe, akým Xavi riešil Roqueho situáciu, chýbala komunikácia a transparentnosť. Keďže však Španiel na konci sezóny odchádza, Roqueho osud sa môže v lete zmeniť. Ako však informoval katalánsky denník Sport, zdá sa, že Barcelona svoj postoj k Vitorovi Roquemu nezmenila. Katalánci sa domnievajú, že najlepším riešením pre brazílskeho mladíka bude hosťovanie v inom klube, aby mohol získať skúsenosti v európskom futbale.

Konečné rozhodnutie však urobí Hansi Flick, ktorý bude pravdepodobne už zajtra oficiálne vymenovaný za trénera Barcelony. Od Flicka, ktorý sa nebráni dávať príležitosti mladým hráčom, sa očakáva, že riadne zhodnotí mužstvo. Jeho priamočiary štýl futbalu by predsa mohol pomôcť hráčom ako Roque.

Denník dodáva, že okolie Vitora Roqueho sa domnieva, že ak útočník opustí klub, malo by to byť formou trvalej zmluvy. Zástupcovia hráča nie sú naklonení zmluve o hosťovaní, čo nie je prekvapujúce, keďže Barcelona mu od jeho príchodu do klubu neprejavila veľkú dôveru.

Ak Barcelona odmieta skúsiť šťastie s Roquem pod Flickom, nie je dôvod, prečo by si tento postoj nemohla zachovať aj po hosťovaní v inom klube. Navyše Roque je jedným z hráčov, ktorí môžu po 30. júni čeliť problémom so zmluvou, takže ak Barcelona skutočne chce Brazílčana vyradiť z kádra, cestou vpred by mohol byť definitívny transfer.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-05-26 13:22:21
A teraz už len dúfať, že Deco a Laporta sa nebudú srať trénerovi do zostavy a nechajú len na ňom, koho nasadí. Xavi dostal síce veľa priestoru, ale aj tak sa nevyhol tomu, aby mu do toho kecali.
2024-05-26 14:20:47
Ja by som mu dal šancu ako náhradník Lewu Lewa nemôže odohrať všetky zápasy do 90 minúte ma už vek a bude potrebovať aj oddych a ďalší problém je že ďalšiu 9tku nemáme