Španielsky gólman pripustil, že pred nadchádzajúcim zápasom s Talianskom panuje v tábore Španielska nervozita.

Dnes večer o 18:00 bude mať výkop prvý zápas skupiny C - Španielsko verzus Taliansko. Azurri majú síce problémy v súvislosti s veľkým korupčným škandálom a generálku proti Rusom prehrali 0-3, no Casillas aj napriek tomu ich kvality neznižuje.

"Samozrejme, že sme nervózni. Pred otváracím zápasom na turnaji, akým je tento je to normálne," povedal na tlačovej konferencii kapitán Realu Madrid.

"Chceme náš úspech z roku 2008 zopakovať. Vieme však, že to nebude ľahké. Taliansko je skvelý tím. Majú veľa vynikajúcich hráčov ako De Rossi a Buffon."

"V žiadnom prípade neočakávame ľahký zápas. Voči Taliansku máme veľký rešpekt. Som si istý, že do zápasu nepôjdeme s nesprávnou mentalitou."

Španielsko zápasí s finančnou krízou a národnými problémami, k čomu Casillas povedal: "Sú to len Majstrovstvá Európy, nemôžeme niesť problémy celej krajiny na svojich pleciach, hlavne keď je kríza tak hlboká."

"Futbal môže Španielom pomôcť na chvíľu zodvihnúť hlavy a oslavovať, ale v živote to nie je všetko. Môžeme im dať trochu radosti a hovorím to preto, lebo som mal tú česť byť súčasťou našich veľkých úspechov a viem, čo to znamená."

zdroj: espnfc.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.