Strážca troch žrdí priznal, že držitelia titulu nepodali v pondelok večer svoj najlepší výkon, no myslí si, že rozdielny charakter vyraďovacieho kola poslúži v prospech La Roja.

Španielsky kapitán Iker Casillas dával ich nevýrazné vystúpenie v poslednom zápase skupiny proti Chorvátsku za vinu nervom.

La Roja po tvrdo vydretom víťazstve 1-0 skončila na čele skupiny C, keď Jesús Navas vsietil víťazný gól tri minúty pred koncom a zaistil tak svojmu tímu tri body.

Casillasa tešil postup jeho celku, no priznal, že Španielsko sa s tlakom musí vyrovnávať lepšie, ak chce mužstvo 1. júla opäť siahnuť na trofej.

Brankár povedal Telecinco: „Museli sme tŕpnuť, ale to je normálne. Nie je tu ani jeden slabý súper a každý, kto hrá proti Španielsku, dáva do toho 100 percent. Dobre sme využívali situáciu.“

Vodca šampiónov musel podať top výkon, aby si udržal čisté konto pri najväčšej hrozbe, hlavičke z blízka od Ivana Rakitiča.

Casillas dodal: „Našťastie som bežal k lopte a na správne miesto a dokázal som zastaviť jeho hlavičku, cítil som sa dobre. A ihrisko som opúšťal s radosťou.“

Gólman Realu Madrid vinil nervy hráčov za to, čo nakoniec viedlo k náročnému duelu s Chorvátmi, ale cíti, že po postupe zo skupiny by mohol „buď-alebo“ charakter vyraďovacej fázy pomôcť Španielsku k lepšiemu výkonu.

Dodal: „Bolo to ťažké, pretože sme boli všetci nervózni. S jedinou akciou sme mohli byť vonku z hry. Teraz tu máme zápas o život a myslím si, že to pre Španielsko vôbec nie je zlé.“

„Ideme krok po kroku a potom uvidíme, kam sa dostaneme.“

„Nemyslím si, že je to to isté Španielsko ako na MS. Ale to iba preto, lebo každý nás už pozná. Teraz, keď sa Iniesta alebo Silva dostanú k lopte, obkľúčia ich s troma hráčmi. Španielsko má úžasný dotyk a všetci to vedia.“

zdroj: goal.com; foto: daylife.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.