Víťaz Majstrovstiev sveta je presvedčený o tom, že štýl Seleccao je pred semifinálovým duelom ľahko predpovediteľný, no stále tvrdí, že to môže byť hrozba.

Španielsky stredopoliar Andrés Iniesta veľmi dobre tuší, ako bude Portugalsko hrať v semifinálovom súboji na tohtoročnom Eure.

Majstri sveta a Európy čelia v prvom zápase najlepších štyrov tímov svojim ibérskym susedom a Iniesta verí, že si Portugalčania osvoja podobný defenzívny štýl, aký použili v osemfinále na Majstrovstvách sveta 2010, kde ich Španieli zdolali 1-0.

28-ročný futbalista na tlačovke povedal: „Portugalský štýl je viac-menej taký istý ako na Majstrovstvácha sveta. Uvidíme, ako sa k tomu postavia, no myslím si, že budú vyčkávať, budú zužovať priestor v strede tak, aby naša hra bola menej plynulá.“

„Majú veľmi silný a pracovitý stred poľa – sú to hráči na veľmi vysokej úrovni. Ak nebudeme hrať dobre, Portugalsko bude kontrolovať hru a to je presne to, čo nechceme.“

Seleccao sa Španielom pomstilo za vypadnutie na MS už v novembri 2010, keď muži Paula Benta rozprášili celok Vicenteho del Bosqueho v priateľskom zápase v Lisabone.

Iniesta však neverí, že by mal mať tento výsledok nejaký vplyv na to, ako sa stredajšie zápolenie nakoniec vyvrbí, aj keď La Roja varoval, že sa musia poučiť zo svojich chýb.

Dodal: „Našťastie to bolo už pred časom; bol to iný zápas a nemá to nič spoločné so stretnutím, ktoré odohráme dnes. No je dôležité zanalyzovať všetko. Dostali sme varovanie, čo sa môže stať, ak Španielsko bude hrať bez intenzity, bez koncentrácie."

„Sú jedným z najlepších tímov, majú hráčov, ktorí môžu rozhodnúť zápas a tento duel si vyžaduje veľmi veľa. Musíme byť plne koncentrovaní 90 minút a prakticky neinkasovať, ak chceme v zápase vyhrať.“

zdroj: goal.com; foto: daylife.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.