Po tom, čo nad Portugalskom zvíťazili 4-2 na penalty, chváli kouč La Roja defenzívnu prácu svojho celku, rovnako ako ich pokoj, ktorý si zachovali aj napriek tlaku v penaltovom rozstrele.

La Roja po tomto víťazste dosiahla na tretie finále na veľkom turnaji v rade a ich tréner vychválil svoju obranu, ktorá si zachovala chladnú hlavu zoči-voči hneď niekoľkým dobrým šanciam Portugalska, obzvlášť ich talizmanu Cristiana Ronalda.

„Môžeme sa baviť o tom, že sme nehrali dobre, no v defenzíve sme boli skvelí, všetci štyria obrancovia a obaja defenzívny stredopoliari. Potešili nás [Jesús] Navas a Pedro na krídlach,“ povedal Del Bosque Telecinco.

„Sme šťastní, podali sme neobyčajný výkon vo veľmi vyrovnanom dueli po celých 90 minút.“

„V predĺžení sme boli lepším tímom. Bol to kontrolovaný zápas, veľmi pomalý. Všetci sa tešíme, pretože máme fantastických hráčov, dokonca aj po náročnej sezóne vydali zo seba všetko.“

Del Bosque potom vyzdvihol, že všetci jeho zverenci neváhali vziať na seba penaltovú zodpovednosť, aj napriek tlaku, pod ktorým sa mohli ocitnúť.

„Každý sa ponúkol, že pôjde kopať penaltu,“ prezradil. „Cesc dostal druhú, no požiadal o tú piatu. Nerozoberali sme to. Veľkú dôveru sme mali v Sergia [Ramosa]. Brankár si vyberal jednu zo strán a počínal si dobre. Sergiov pokus bol jeden z tých dobrých.“

„Teraz je čas si oddýchnuť a pripraviť sa na finále.“

Del Bosque nebol príliš ochotný odpovedať na otázku, ktorého súpera z dvojice Nemecko-Taliansko by preferoval vo finále a namiesto toho uviedol, že sa jeho tím môže znepokojovať jedine sám sebou a vlastnými výkonmi, nie jeho oponentmi.

Nemecko sa postaví Taliansku dnes večer v druhom semifinálovom stretnutí, v ktorom sa rozhodne, ktoré z mužstiev prejde finálovými bránami Kyjeva spoločne so Španielskom.

zdroj: goal.com; foto: daylife.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.