Už raz boli veľmi blízko k tomu, aby La Roja porazili a to hneď v otváracom dueli skupiny C. Azzurri si tak zasa raz brúsia zuby na celok Vicente del Bosqueho.

Španielska equipa čelí výzve stať sa prvým tímom, ktorý vyhrá tri medzinárodné turnaje v rade a mnohí odborníci veria, že súčasná éra dominancie vďačí za veľa úspešnému penaltovému rozstrelu proti Azzurri vo štvrťfinále Eura 2008.

Avšak po tom, čo zaznamenali na začiatku súťaže s mužstvom Del Bosqueho remízu, Prandelli cíti, že presne tak, ako Španielsko urobilo svoj prvý krok na ceste k úspechom proti Taliansku, môže sa ľahko stať, že ten istý súper ukončí ich kraľovanie.

„Španielska sa nebojíme,“ povedal 54-ročný Prandelli novinárom na piatkovej tlačovke. „Posnažíme sa nájsť ich najväčšiu slabinu a zatlačiť.“

„Nebude to jednoduché, je to ich tretie finále v rade a to znamená, že majú vysokú kvalitu. No my sme od začiatku šampionátu vyrástli a teraz sme skutočne tím. Proti Nemecku [v semifinále] sme boli fantastickí.“

Prandelliho viaže kontrakt na ďalšie dva roky a prezident Talianskej futbalovej federácie (FIGC) Giancarlo Abete už vyhlásil, že niekdajší tréner Fiorentiny bude pokračovať až do Majstrovstiev sveta 2014.

Napriek tomu kouč, ktorý nahradil za kormidlom Marcella Lippiho v 2010, opäť naznačil, že vážne zvažuje návrat do klubového futbalu.

„O mojej budúcnosti budem premýšľať po Eure 2012,“ vysvetlil. „Posledné dva mesiace boli veľmi náročné.“

Prandelli tiež náznakom povedal, že mu nechýba len denno-denná práca na tréningu, ale tiež aj napätie neustálej súťaže.

„Je pravdou, že sa v určitých momentoch nikto o národnú reprezentáciu nezaujíma,“ načrtol. „Priviedli sme milióny ľudi do ulíc, no počnúc septembrom, nikto nebude o Taliansku viac premýšľať.“

Dlho očakávané vyvrcholenie Majstrovstiev Európy príde už túto nedeľu v Kyjeve (20.45), kde zvedú posledný súboj Taliansko a Španielsko.

zdroj: goal.com; foto: daylife.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.