Barcelona plánuje predĺžiť zmluvy s kapitánom Puyolom a univerzálnym defenzívnym hráčom Mascheranom.

Carlesovi Puyolovi bude ponúknutý nový dlhodobý kontrakt. Kapitán Barçy debutoval za Klub v októbri 1999 a považuje sa za srdce tímu. 34-ročný obranca sa vyjadril, že neplánuje ukončiť karriéru a chce hrať čo najdlhšie.

"Chcem hrať do štyridsiatky," povedal Puyol prednedávnom pre katalánsku tlač.

Športový riaditeľ Andoni Zubizaretta priznal, že pokiaľ ide o katalánsku ikonu, existujú iné pravidlá.

"Puyolova situácia je špeciálna, pretože nie je jednoduchá. Pre nás je symbolom Klubu a zaslúži si iné zaobchádzanie. V tejto veci nechceme byť unáhlení, ale sme si istí, že chceme Puyola v Klube naveky."

Puyolovi sa kontrakt končí na konci tejto sezóny.

Pokiaľ ide o Javiera Mascherana, ten je v Klube podstatne kratšie ako Puyol, no je tiež veľmi obľúbený. El Jefecito - Malý šéf, ktorému prischla táto prezývka kvôli menšiemu vzrastu no veľkej razantnosti, prišiel na Camp Nou v lete 2010 ako defenzívny záložník z Liverpoolu. Pepovi Guardiolovi sa však 28-ročný hráč veľmi osvedčil na stopérskej pozícii, kde dokázal perfektne zaskakovať za Puyola či Piquého.

Barcelona je s jeho službami viac než spokojná, a preto s ním plánuje predĺžiť zmluvu. Zubizarreta sa vyjadril, že je to len otázkou času.

"Rokovania s Mascheranom sú vo veľmi pokročilom štádiu. Ku predĺženiu dôjde čoskoro."

Mascherano má zmluvu na Camp Nou platnú ešte dva roky.

Barcelona má záujem o predĺženie kontraktu aj s ľavým obrancom Adrianom. Klub sa už skontaktoval s jeho agentom a rokovania by mali začať v najbližšej dobe.

zdroj: goal.com, skysports.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.