Brazílsky internacionál sa do tímu dostal v lete roku 2010. Odvtedy stihol odohrať za prvý tím vyše 40 ligových zápasov a pridal aj tri nádherné góly. Plus, hral na šiestich rozličných postoch.

Primárne bol Adriano Correia kúpený do tímu, aby sa posilnila ľavá strana nášho tímu. Tento univerzál je totiž schopný solídne zahrať post ľavého beka, ľavého záložníka aj ľavého krídla. Lenže tento hráč je skutočne unikátny. Vďaka svojej univerzálnosti dokáže hrať aj na pravej strane poľa, takže ho tréner mohol nasadiť aj ako pravého beka, ako náhradu za Daniho Alvesa, pravého krídelníka, ba čo viac, v poslednom El Clásicu sa predviedol ako parádny stopér.

Adrianova všestrannosť bola hlavným dôvodom, prečo ho tím v lete 2010 kúpil. Zároveň bol Rosellovým prvým nákupom ako prezidenta klubu. Už vtedy bolo známe, že dokáže zahrať každý post na ľavej strane. Pep Guardiola však využil tohto Brazílčana neraz aj ako pravého beka.

Lenže jeho nasadenie ako stopéra bolo totálnym prekvapením. Tito Vilanova povedal, že tím potreboval nasadiť hráča jeho typu, s jeho výborným tempom hry, aby zastavil útoky útočnej letky Benzema, di María a Ronaldo. Čo však prekvapilo najviac, bol Adrianov skvelý výkon na tomto poste.

Jeho verzatilnosť pripomína svojím spôsobom dvoch hráčov, ktorí boli legendami klubu zopár rokov dozadu, konkrétne Gabriho a Luisa Enriqueho. Gabri hral naľavo aj napravo v zálohe aj obrane, Luis Enrique dokonca zastával každý post na ihrisku, okrem stopéra a brankára.

Adriano Correia však nie je jediným hráčom, ktorý zastal post stopéra, pričom ten mu nie je vlastný. Pep Guardiola urobil podobné "experimenty" aj s Yaya Tourém, Éricom Abidalom, Sergiom Busquetsom a, čo sa ukázalo ako najlepší krok, Javierom Mascheranom. Tito Vilanova skúša čosi podobné v súčasnosti okrem Adriana aj s Alexom Songom.

Čo to znamená pre tím? Že má v kádri parádneho hráča, ktorý je univerzálny a dokáže skvele zastať takmer každý post, keď je treba.

zdroj: www.fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.