Sedemnásobný víťaz Ligy majstrov (či jeho predchodcu Pohára európskych majstrov), taliansky gigant a momentálne tím prechádzajúci generačnou obmenou, ktorý je ďaleko od bojov o titul v Serii A, bude súperom Barcelony v osemfinále Ligy majstrov.

Toto nie je najväčšie a najnebezpečnejšie AC Miláno, ale napriek tomu môžeme povedať, že súboj s nimi nebude mať favorita. AC Miláno skončilo na druhom mieste základnej skupiny C za Málagou a pred Zenitom a Anderlechtom. V zápasoch vonku získalo dve víťazstvá, ale doma na San Sire získalo iba dva body za dve remízy.

Barcelona sa s nimi stretla i minulú sezónu a to dokonca 4-krát, najprv v základnej skupine (2-2 na Camp Nou a 2-3 na San Siro) a vo štvrťfinále (0-0 na San Siro a 3-1 na Camp Nou).

Miláno má v Serii A veľmi nevyváženú sezónu, v ktorej na lídra Juventus stráca 14 bodov. Tím sa musí prispôsobiť zmenám, ktoré nastali v lete po odchode opôr Seedorfa, Gattusa, Nestu a Inzaghiho, ako aj po predaji Thiaga Silvu a Ibrahimoviča do PSG.

Miláno týchto hráčov nahradilo postavami ako De Jong, Montolivo či ex-barcelončanom Bojanom Krkičom, ktorý je viac využívaný ako náhradník. Najväčšou zbraňou milánskeho útoku je ich najlepší strelec magický El Shaarawy, ktorý strelil 14 gólov, keďže Robinhove výkony sú nestále a Pato je zranený. Hoci milánski fanúšikovia vedia, že nemajú v zostave známe mená, majú dôveru v skúsených borcov ako Mexes, Nocerino a Boateng a dôveru, že ich tím vždy dokáže vytvoriť v pohárovej Európe svojim súperom problémy.

Streda 20.02.2013 AC Miláno – FC Barcelona
Utorok 12.03.2013 FC Barcelona — AC Miláno

Ďalšie vyžrebované dvojice:

Porto – Malaga
Valencia - Paris Saint-Germain
Real Madrid - Manchester United
Shakhtar Doneck - Borussia Dortmund
Arsenal - Bayern Mníchov
Celtic – Juventus
Galatasaray – Schalke

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.