Bývalý tréner FC Barcelona Pep Guardiola sa stane od júla 2013 novým trénerom Bayernu Mníchov, keďže sa s nemeckým veľkoklubom dohodol na trojročnej zmluve.

Španielsky tréner si dal v lete na rok oddych od futbalu, keď po skončení svojho kontraktu odišiel z postu trénera FC Barcelona. Odvtedy sa neustále objavovali špekulácie o jeho novom pôsobisku v niektorom z klubov Premier League či francúzskeho PSG a podobne.

No nakoniec si jeho služby získal Bayern Mníchov, ktorý to potvrdil prostredníctvom svojho zástupcu Karl-Heinza Rummeniggeho: „Pep Guardiola je jedným z najúspešnejších trénerov na svete a sme si istí, že môže pomôcť zažiariť nielen Bayernu, ale aj celému nemeckému futbalu.“

Aktuálny tréner Bayernu Jupp Heynckes ostáva na svojom poste do skončenia zmluvy v júni 2013, kedy sa po ňom ujme kormidla bavorskému tímu 41-ročný Pep Guardiola so zmluvou do leta 2016.

Guardiola sa stal jedným z najúspešnejších trénerov histórie FC Barcelona, trikrát za sebou vyhral La Ligu a získal aj po dva tituly v Lige majstrov či Copa del Rey.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.