José Mari Bakero obliekal dres Barcelony v rokoch 1988 až 1996 a bol tak prirodzene členom Cruyffovho legenrádneho Dream teamu. V tejto časti seriálu Barca TV sa preto pozrieme na góly tohto legendárneho baskického záložníka.

Bakero prišiel do Barcy v lete 1988 z Realu Sociedad San Sebastian, teda v lete nástupu legendárneho Cruyffa na lavičku Barcelony. V drese Barcy spolu s hviezdnimi spoluhráčmi ako Koeman, Stoichkov či Laudrup vyhral 4x La Ligu, prvú trofej Ligy Majstrov pre Blaugranas v roku 1992, či 4x španielsky Superpohár.

Bakero bol veľkou vodcovskou osobnosťou a futbalovým univerzálom. Mnoho Culés ho opísalo ako srdce a dušu Deam teamu. Najkrajší a azda najdôležitejší gól svojej kariéry strelil v osemfinále Ligy Majstrov v odvetnom zápase proti Kaiserslauternu. Písal sa 6. november 1991 a do konca zápasu chýbalo 30s, pričom Barca prehrávala 3:0 a na postup potrebovala streliť gól. V tom načechraný center Ronalda Koemana upratal do siete majstrovsky hlavou Bakero. Ako tento príbeh skončil je všetkým Culés známe ...

zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.