Na ihrisku sa môže stať hocičo, no iba málokto predpokladal taký priebeh zápasu, aký malo posledné stretnutie Ligy Majstrov, v ktorom sa predviedli zverenci Jordiho Rouru. Miláno dokázalo v zápase dominovať a poraziť Blaugranas rozdielom dvoch gólov, navyše, bez jediného inkasovaného. Zápas na San Sire ponúkol tradičný obraz, na ktorý sme zvyknutí – prevahu Barcelony na lopte, pretavenú do 72%-ného držania lopty, no videli sme aj vec, nad ktorou hlavne verní culés krútili hlavami – modro-červení si nedokázali vytvárať šance. Hráči majú v odvete pred sebou ťažký oriešok. Na mužstvo sa zniesla vlna kritiky, no je nepochybné, že Barcelona má prostriedky nato, aby dokázala v zápase odvety niečo vymyslieť. Poďme sa spolu pozrieť na 5 dôvodov, prečo Blaugrana pokorí Rossoneri.

História sa neraz opakuje

Barcelona a AC Miláno sa v Lige Majstrov stretávajú posledné roky pomerne často. Minulý rok sme videli až 4 zápasy týchto dvoch gigantov, z ktorých vyšla nakoniec lepšie Barca – 8 vstrelených a 5 inkasovaných gólov.

Na tvrdé rany od Milánčanov sme zvyknutí ešte tvrdšie odpovedať. V minuloročnej sérii zápasov sa v skupinovej fáze najprv zrodila remíza 2-2, na ktorú zverenci Pepa Guardiolu odpovedali víťazstvom 3-2. Vo vyraďovacích bojoch zas Barca po bezgólovej remíze uštedrila červeno-čiernym 3 góly a vyhrala 3-1. Prečo by sa teda nemohla história opakovať?

Majstri comebackov

Naposledy, keď Barcelončania prehrali s Madridom, sa dokázal tím z hlavného mesta Katalánska nakopnúť k bravúrnej šnúre zápasov. V nasledujúcich dvanástich mali totiž bilanciu 11-0-1 a sieť svojich súperov dokázali rozvlniť až 21-krát! Potom prišla prehra so Celticom, no zároveň ešte pôsobivejšia séria zápasov. 13 výhier z celkovo 15 duelov, s gólovým priemer 3.13 gólu na zápas. Zhrňme si to teda, v zápasoch, keď šlo Barcelone doslova o krk, sa dokázali hráči prezentovať dobrými výkonmi. O motivácii v odvete teda hovoriť asi ani netreba.

Tvoj domov je tam, kde máš svoje srdce

Pre rokom bola v Lige Majstrov Barcelona neporazená. Camp Nou prinieslo Kataláncom útočisko, na ktorom malo pozoruhodnú štatistiku – 4 víťazstvá a žiadna prehra, iba dve remízy. Túto sezónu je to zatiaľ veľmi podobné. Zverenci Jordiho Rouru, alebo lepšie povedané, zotavujúceho sa Tita Vilanovu, dokázali v túto sezónu odohrať na svojom domácom stánku 2 víťazné a jeden remízový zápas. Celkovo je to počas celej sezóny už séria 11 výhier a jednej remízy. Barca dokázala vstreliť doma už 42 gólov, čo svedčí o vynikajúcej gólovej potencii hráčov. Navyše, čo by mohlo hrať Kataláncom do karát je, že Miláno nemá práve najpriaznivejšiu štatistiku na ihriskách súpera. Z 13 zápasov vyhrali iba 4.

Ťažkosti AC v Lige Majstrov

Rossoneri už dávno nepredviedli v najprestížnejšej klubovej súťaže sveta nič zaujímavé. Ani túto sezónu nepodávajú v Lige Majstrov ideálne výkony, v základnej skupine mali na konte 2 víťazstvá, 2 remízy a rovnako aj dve prehry.

Treba však aj jedným dychom dodať, že zápas proti miernemu favoritovi zvládli na jednotku s hviezdičkou. Hrali to, čo potrebovali, takticky i fyzicky zvládli duel na výbornú, navyše, neprezentovali sa iba typickým betónom, ale El Shaarawy a kompánia dokázali, že sú schopní aj zakombinovať. Štatistika z posledných rokov však hovorí jasné v prospech Blaugranas – kým je gólový rozdiel Kataláncov až +33, Miláno je iba v miernom pluse, konkrétne +4. Jednoducho povedané, Miláno dalo iba o 4 góly viac než dostalo.

Messi je jednoducho Messi

Priznajme si, forma niektorých hráčov v drese Blaugranas nie je úplne ideálna. Častokrát sa spochybňujú práve i výkony štvornásobného držiteľa Zlatej lopty.

Tento stále mladý futbalista nám však zápas čo zápas dokazuje, že je najlepším na planéte. Treba si však uvedomiť, že Messiho výkony tiež nie sú ideálne. V posledných zápasoch sa mu častokrát vytýka hlavne jeho nie príliš veľká aktivita, prílišná sebeckosť či laxnosť v niektorých prihrávkach. Messi tu však stále je, pozdrav do Lópezovej brány dokázal poslať aj včera v Madride, kde bol síce takmer celý zápas značne odrezaný od diania, čo bolo hlavne vinou nie príliš fungujúceho tímu ako celku, no i tak dokázal v zakončení gólovej akcie svoju vynimočnosť. Nechcem sa Messiho príliš zastávať, to určite nie. No k tomu, aby sa tento geniálny tvorca hry, zakončovateľ, alebo i dvorný nahrávač dokázal dostávať do zakončenia a strielal góly, je potrebné, aby mu jeho spoluhráči vytvárali príležitosti, no hlavne priestor. Ten mu nedopraje v dnešnej dobe už žiadna obrana súpera.

Messi dokázal v 26 zápasoch tohtoročnej La Ligy vstreliť už 39 gólov. Leo a jeho druhovia budú musieť v zápase na Camp Nou vyčarovať menší futbalový zázrak. Ľudia však už od nepamäti majú tendenciu veriť v zázraky. Tím potrebuje v týchto pomerne neľútostných časoch vzpruhu. Postup v takejto ťažkej situácii by znamenal určite obrovský psychický impulz pre hráčov, no i niektorých fanúšikov. Tí bohužial nefandia vždy, v dobrom i zlom. Barcelona je schopná postúpiť aj za daných okolností, to je jasné. Šanca je tu síce podľa viacerých iba mizivá, no nádej umiera posledná.

zdroje: bleacherreport.com, forcabarca.sk

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.