Od roku 2006 a finále Ligy Majstrov v Paríži Barcelona predala za 186 miliónov a nakúpila hráčov za 478 miliónov eur. Aký to nepomer.

Začiatok veľmi rušného leta sa blíži a investičné možnosti FCB na prestupovom trhu budú hodne závisieť aj od predaja niektorých hráčov. Valdés, Adriano, Villa a Alexis sú najfrekventovanejšie mená v médiách a denníkoch hlavne preto, že prvým trom bude bežať posledný rok zmluvy a to býva pre klub, ktorý sa snaží predať, značný handicap. Pridať by sa k nim mali, resp. mohli aj Fontás, Cuenca, Bojan a Afellay.

Cieľom klubu bude samozrejme získať čo najväčšie finančné prostriedky, pričom bude mať šancu zmenšiť a vyvážiť rozdiel súm medzi predajom a nákupom hráčov. Od parížskeho finále je medzi týmito dvoma položkami značný nepomer.

V posledných 7 sezónach Barca nakúpila hráčov v súčte za 478,476 miliónov eur, no na predaji hráčov zarobila iba 186 miliónov. Vznikol tak debet 292,476 milióna eur a to nesmieme zabúdať na fakt, že Barca vynaložila veľké peniaze aj na nákup svojich bývalých hráčov a odchovancov.

Za spomínané obdobie za najvyššie sumy odišili Yaya Touré (32 mil. €), Ronaldinho (AC MIláno, 25 mil. €), Ibrahimovič (AC Miláno, 24 mil. €), Eto'o (Inter Miláno, 20 mil. €), Chygrinskiy (Sachktar Doneck, 15 mil. €). Thierry Henry a Rafael Márquez odišli v roku 2010 ako voľní hráči, zmluvy Hleba a Henriqueho boli v roku 2012 predčasne ukončené a neprinieslo to tak klubu takmer nijaký zisk, okrem ušetrenia na platoch. Za Oriola Romeu zaplatila Chelsea 5 mil. € a za Jonathana Soriana Salzburg 800-tisíc eur. Na konci sezóny odišiel Keita, ktorý mal zmluvu do roku 2014, na základe dotatku v zmluve zadarmo do Číny.

zdroj: mundodeportivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.