V poriadku. Z niečím súhlasím. Ale z niečím absolútne. Za stav financií je svojím spôsobom zodpovedný aj Messi pretože jeho plat je 100 mega ročne. A ak pripočítame daň tak je zrejmé , že tretina rozpočtu klubu išla jemu. Detto Suarez. To, že Griezmann či De Jong majú také platy je už len dôsledok stavu trhu pretože City či PSG alebo aj United by ich aj napriek vysokým platom dokázalo zaplatiť čo nakoniec potvrdil aj De Jong, že PSG mu dokonca núkali o čosi viac. A ak by Bartomeu chcel riešiť rozpočet , tak už túto ságu mohol rozpumpovat pri riešení nového kontraktu pre Lea. A tam by to určite vedel využiť vo svoj prospech oveľa viac. Lebo by pustil do médií, že Messi má abnormálne nároky a Barca to nieje schopná zaplatiť. Ale neurobil tak. Takže až tak ho zrejme vyhodiť nechce ako sa to vo veľkom tvrdí.
Messi nemôže robiť finančnú správu klubu a určovať koľko mu dajú plat prípadne iným hráčom. Jediný kto pochybil je ten kto tú zmluvu vypracoval a následne ju hráčom ponúkol. V celku to aj vytvára obraz o situácii v klube kedy už nevieme motivovať hráčov športovým projektom, ale čisto iba preplácaním (Ved nie nadarmo máme najhoršiu platovú politiku v Európe.)
Aha..čiže Messi môže za to, že dostal od zamestnávateľa vysoký plat..čo sa tu človek nedozvie preboha :D
Keby mam ja pocit, že zo zamestnávateľa vyplieskam majland tiež idem do toho- a absolútne by mi nenapadlo riešiť či na to ten zamestnávateľ má alebo nemá, to je jeho starosť, ale ak mi je ochotný raz taký plat dať tak predpokladám, že na to má.
Dlho som vahal, ze ci sa registrovat, ale pri citani tychto komentov mi to nedalo a musel som. AndreasGerardi, ty aj rozmyslas co pises? Predpokladam, ze niekde pracujes. Pride za tebou zamestnavatel a je spokojny s tym co robis, vidi, ze to robis najlepsie z celeho timu a ponukne ti najvyssi plat. Mi chces povedat, ze prides a povies mu:"Nie ja nechcem, lebo to je vela?" - to by som chcel teda vidiet. Ostatni, co tu omielate, ze nemoze odist zadarmo. Nie som pravnik a nemam nastudovanu ani Messiho zmluvu (podla komentov, kazdy druhy ju videl a rozumie sa tomu), ale ak je v zmluve datum, ktory zodpoveda ukonceniu sezony a sezona sa kvoli vyssej moci (korona virus) predlzil z mojho pohladu sa mal posunut aj ten datum. Mne to pride logicke a fer. Dalej pre tych, co Messiho odsudzuju, polozte si otazku. Ak by niekto z vas robil vo firme, kde nie je spokojny, nechcel by odist? Tiez si polozte otazku, kolko ludi zacalo Barcelone fandit, lebo hrala pekny futbal a nie tu hrozu, co sa predvadza posledne 3 sezony. Predpokladam, ze kazdy ma aspon trochu rozumu, tak treba ho aj pouzivat. Skuste sa vzit vy do situacie v ktorej je Leo, aplikujte si to na svoje prostredie (praca, skola a ine) a odpovedzte si co by ste vy robili. Mne osobne bude luto, ked Messi pojde prec, ale ak by isiel do Manchestru City a Pep by z neho vytiahol opat to najlepsie, tak by som sa tesil a pozrel si pekny futbal v podani Manchestru radsej ako to co sa predvadzalo posledne 3 roky v Barcelone.
Suhlas Littleleaf... len najde sa vela blbcov, kt chcu Messiho spenazit a za financnu situaciu klubu tvrdia, ze moze Messiho plat :) som rad, ze je tu aj par rozumnych ludi s normalnymi nazormi. Messi sa nikdy nevyjadroval cez media a teraz to od neho ziadaju... hlupaci... Messi sa vyjadril jasne faxom po konzultacii s pravnikom. Bodka.
Littleleaf: a ešte mi povedz, v ktorej firme to takto funguje ? Ty máš plat. A väčšinou to býva tak, že pred koncom zmluvy za tebou príde zamestnávateľ a ponúkne ti miernejšie navýšenie príjmu. Volá sa to vyjednávanie. Ty ak poznáš platovu politiku na podobnej pozícii a máš zmapovaný trh , vieš podať svoj protinavrh. Je to vec dohody. Ale nikdy som nezažil, žeby niekomu zamestnávateľ zdvihol plat o dvoj či trojnásobok bez toho aby neprebehlo vyjednávanie. Nikto , dokonca ani vedenie Barcelony nieje taký sprostý. Lebo nikto nevie s čím protistrana bude súhlasiť. Lebo ak zarabas 1000 eur a si najlepší pracovník , máš výsledky a makas podnik nemá dôvod ti zo dňa na deň dať 3000. To by sami seba ojebali. Takže áno, rozmýšľam. Ty inteligent
Ako moze byt Messi zodpovedny za stav financii v klube? Pre boha co to tu citam? A mimochodom, Messi je najvacsia futbalova znacka. Do klubu prinasa miliony len vdaka tomu, ze je jeho sucastou.
Messiho nevinim, ze chce odist, ale myslim si, ze pre Manchester City ma jeho angazovanie vacsiu hodnotu nez £0, preto je pochopitelne, ze ho Barcelona nebude chciet pustit zadarmo. Cim netvrdom, ze maju trvat na 700mil. To ma privadza k otazke, ako je mozne, ze mal tu klauzulu o odchode vobec v zmluve?
Každý tu chce čo najskôr vidieť nový, mladý, efektívny káder a čo možno už v septembri. Výhry, tituly, úspechy a energický futbal. Idete hlava nehlava aj cez mŕtvoly. Bez rukolapných faktov, na základe že „niekto povedal, napísal“ vynášate rozsudky nad svojimi niekdajšími hviezdami.
Deťom ste kupovali dresy, lebo dupkali nohami, aj vy ste si tie dresy kupovali, debatovali pri pive, pozerali zápasy, kupovali ste si letenky na Camp Nou, búchali vám srdcia cestou na štadión a keď ste zbadali Lea, dostávali ste sa do tranzu. Za foto s ním by ste skočili aj do studne. A ak sa to náhodou podarilo, týždeň ste fotkami otravovali každého koho ste stretli. Taká hrdosť z vás šla.
Leo toho nikdy veľa nenarozprával a ani nenabehal. Taký bol vždy a taký je aj teraz. To nie on sa zmenil ale vy. Všetci tu viete čo sa tam pod pokrývkou deje a dialo. Čo kto komu povedal a čo mal kto na pláne a súdite. Čistá davová psychóza. Vy nie ste fanúšikovia Barcelony, vy ste fanúšikovia dezinformácii.
Vcelku je to už úplně jedno ale zadarmo odejít prostě nesmí a kort ne tady do evropy, takže souhlasím s prodejem za co nejvíce co to pude. Začneme od nuly a bez Messiho jednou by to stejně bylo.
Jak víme, koho Bartomeu nakoupí? Koeman má vybrané nějaké hráče a ti by se mu měli přivést, pokud mu pasují do plánu. Ale všechno to právě Messiho komedie brzdí, protože se vlastně teď neví, co si klub může dovolit.
Nemyslim si, ze je to Messiho komedia, uz davno daval najavo, ze je v klube nespokojny, ale kaslalo sa na to. Ved bolo nepredstavitelne, ze by Messi odisiel, tak a je to tu, pohar pretiekol a teraz chce Messi odist tak, aby si to ten zlodej a spinavec pekne vyzral, kedze Messi urcite vie, ze za prachy z predaja by sa Barto zase vyhol zodpovednosti
No tak měl fanoušky mnohem více na své straně, kdyby hned na začátku napsal nějaký dlouhý proslov, vysvětlil situaci apod. a lidi by mu byli více nakloněni, než když bude mlčet a na sociálních sítích absolutně neaktivní. Měl by mít jako kapitán a hráč s desítkami miliony fanoušků nějakou odpovědnost právě vůči lidem, co ho milují. On není jen nějaký obyčejný hráč a není to jen nějaký obyčejný odchod z klubu.
Preco by sa mal Messi vyjadrovat. Nie je ocividne preco chce odist? Alebo maju fanuskovia barcy v hlave tak vynetene ze messi musi dat tlacovku aj predtym nez ide na velku?
Pořád nechápu proč by Messi nemohl ukazat na Barta, že on je prostě úplně mimo, že se mu nelíbí jakým stylem to vede a že se mu prostě nelíbí jeho poslední kroky co dělal. Vždyť to stejně všichní ví. Čím by si Messi ublížil? Kdo by chtěl hrát v klubu, který má finanční problémy, má samé kauzy, neúspěchy a spousta dalšího. Ja se Messimu nedivím, že chce pryč.
Sice se mi nelíbí jakým spůsobem ale jinak to chápu.
Když to Barto věděl už dávno, tak mu měl udělat rozlučku jakou fotbal ještě nezažil. Zase to jde na jeho vrub, že odchází takhle. Tak proč by měl být Messi ten špatný?
Áno, on by odstúpil (samozrejme len na oko, pretože jeho darnožráči by zostali, niečo ako Fico keď dal demisiu) a vykreslil by Messiho ako toho, ktorý v skutočnosti si vyberá trénera, prezidenta atď. Spravil by zo seba martýra a Leo by bol za toho zlého, čo zjavne už v očiach mnohých aj je. Výborný článok.
Ale ved Ty si si pomylil uz ij Fica s Matovicom, aj ten si vybera ci je obornik, alebo fuser, hlavne,ze si ma volil.No ani Ty , ani ja, by sme sem politiku nemali vnasat.
Messi vôbec nemal odchádzať, počkať na nové vedenie a potom sa rozhodnúť. Tá Messiho blbá povaha a to, že nič okrem špekulácii nevieme tomu neprospieva.
A? Aj keby pride nové vedenie, tak čo akože?
Prestavba bude hotová tak za 2-3 sezóny (aj to len v prípade ak všetky nákupy vyjdú) a to už Messi dosť možno nebude na vrchole.
On už nemá toľko času.
Prestavba sa mohla skoncit uz tento rok. A ani by to nebol nejaky zasah do timu pretoze v zaklade by boli aj tak max 3 novi hraci. Stacilo sa zbavit hracov co tu nepatria a slo by to aj s mladymi.
A kde mas napisane, ze ked vytrieskaju prachy z predaja, nieco ostane dalsiemu vedeniu? Ved teraz maju obrovske dlhy. Akurat by sa Barto vyhol financnej zodpovednosti za jeho nehospodarne nakladanie z peniazmi
Môžu sa kúpiť niekoľkí šikovní hráči. O rok odide zadarmo, nebude z neho nič. 100x radšej ho budem mat prec o rok skôr za dobre prachy ako o rok neskôr zadarmo.
Lukas pod to sa podpisujem. Este by som doplnil jednu vec - barto potrebuje odchod messiho, kvoli peniazom ktore zanho dostane a kvoli platu ktory usetria. Barto konci a je mu jedno co bude buduci rok, potrebuje rychlo vyrovnat svoje uctovne podvody
ak by bol Messi a jeho právnici tak silno presvedčený že može odísť zadarmo nechceli by sa stretnuť aby sa dohodli na odchode...!Messi aj jeho právnici a myslím si že aj City si mysleli že ak sa liga posunula pre pandemiu tak sa posuva aj výkupná klauzula ale boli na omyle preto sa chcú dohodnúť na odchode z bartom.Messi a spol pokial boli presvedčený že može opustit klub tak ignoroval telefonáty od Barta aj od vedenia ale ako zistili že nemože že klauzula už neplatí tak Messiho hlavný právnik kontaktoval vedenie že sa Messi chce dohodnúť...Barto aj vedenie vie že Messi nemože len tak odísť a tým držia Messiho v šachu.Ak by Messi chcel stačilo by ak by na Instagrame zavesil video že vadí mu vedenie a odíde či Barto rezignuje alebo nie,ale Messi sa k tomu nemá lebo nemá isté či ho City odkúpi.City je ochotné zaplatit 150mil.€ čo barcelone nestačí.Messi ani barcelona nedáva nič oficialne lebo ak by Messi dal že vedenie je na hovno a chce odísť a nepodarilo by sa to City by ho nekúpil musel by tu ostať ale mal by to už nahnuté u fans a u vedenia ale kým nedaju oficialne či už Messi alebo Barcelona stále to "možu"zahrať na novinarske kačice a Messi aj barcelona bude dalej pokračovať...
no šak to je tu normálne, aj Suaréz sa takisto ako Leo postaral o fantastické momenty, akcie, góly, tituly, je tretí najlepší strelec v histórii klubu a teraz je tu považovaný za šupáckeho dreváka čo bol vždy priemerák, ktorý nič nevedel a vraj bez Messiho by nedal ani 100 gólov :D...
medzi ,,cules,, je velmi velka skupina ktori fandia kvoli Messimu. A ti pojdu proti FC Barcelona ked to bude treba. To iste ako s Ronaldom. Aj Real zazil velky odlev ,,fanusikov,, ked Ronaldo prestupil do Juve.
Ak je FC Barca viac s takymito fanusikmi ako Ty a spol, tak zbohom FCB.Zaujimave,ked chce Leo pukazat na zlodeja, Tak sa stava nenavidenym.Tak na co caka vedenie a neodstupi? ved 5 mesiacov je do volieb, ak su cisty a chceli by dobre pre klub, okamzite by to mali spravit a nielen obetovat jedneho barana a ostatni zatial zametu spinu pod prah.
frkmrk - a ako poukazal na zlodeja??? pokial viem tak nikdy nic proti bartovi ani proti vedeniu verejne nepovedal. Nevieme ani ci povedal nieco proti vedeniu neverejne. On proste nekomunikuje a ludia nevedia co mu vadi. Ostatne su len dohady. A mna sa pytas preco vedenie neodstupi?
Keby Messi oznámil v júni, že po sezóne odchádza zadarmo mimo EU, nikto by nemohol nič povedať, no neurobil to... zamyslite sa nad tým, všetky tieto problémy tu sú už dlho, to nie je záležitosť posledných dvoch mesiacov.... Tým že je tu už toľké roky, veľmi dobre vie ako tu veci fungujú, respektíve nefungujú... keby sme boli prehrali s Bayernom o gól, vtedy by akože ostal ? Aj keby sme vyhrali, čo by sa tým zmenilo ? Všetko by ostalo po starom, na čele s celým prehnitým vedením až do volieb. Už počas sezóny vyhlásil, že s takouto hrou nemáme šancu uspieť v LM... proste čakal som od neho, že sa zachová ináč a nejaké vyhlásenie tiež mohol dať. Keď chce odísť zadarmo, tak jedine mimo EU, ak chce ísť do city, tak získať zaňho čo naviac financií
Pretože ak chcel odísť zadarmo, mal na to myslieť už vtedy, v zmluve mal tuším možnosť odísť zadarmo do 10. Júna a hovorilo sa nieco také, že zadarmo môže odísť len do klubu mimo EU (napr. Argentína,...). Každopádne odchod klubovej legendy a najlepšieho hráča histórie som si predstavoval ináč
Nie nemohol, bud by kontrakt ukoncil a uz by nebol hracom barcelony = nemohol by hrat v LM, alebo ostal a ukoncil kontrakt hned ako sa sezona skoncila. Bodka!
Lukas - dik za postreh. S niecim suhlasim, s niecim nie. Kazdopadne Messi by nemal byt ticho. Kludne by mohol povedat na rovinu ze odchadza kvoli Bartovi alebo kvoli vedeniu a zaroven by mohol vysvetlit preco nechce ostat ked tu bude coskoro vedenie nove a mozno aj dalsi novy trener. To cele uz sa 7 mesiacov. Barto hra svoju hru, ale ked Messi mlci, ludia si domyslaju hocico a to na kapitana nevrha dobre svetlo.
Messi nikdy nekomunikuje cez médiá, tobôž nie takto dôležité veci. Povedal čo chce a potrebuje svojim právnikom a ostatné nechal na nich. To že Barto zahmlieva a manipuluje je preto lebo mu lepí, že skončí v base pre totálne spizdené vedenie klubu a jeho zadľženie. Radšej to všetko skúsi kydnúť na najlepšieho hráča histórie. Mne príde vcelku zaujímavé, že k situácii sa vyjadruje kde-kto ale nie Xavi ani Iniesta. A nieže by nemali názor. Pritom u oboch predpokladám, že majú záujem v budúcnosti v FCB pracovať.
praveze takuto dolezitu vec by mal vysvetlit verejne. urobili to xavi aj iniesta aj puyol. dlzi to hlavne fanusikom ktori mu platia mzdu, ktori ho maju za boha. Bartovi hra jeho mlcanie do kariet.
FC Barcelona sa stala jediným klubom môjho života kvôli sledovaniu úchvatnej hry Lionela Messiho ⚽️⚽️⚽️??
Od odchodu Luisa Enriqueho doviedlo slabé vedenie slabých trénerov, športový riaditeľ mal slabý športový projekt, mužstvo sa nebudovalo dopĺňaním o behavé typy, rástli platy FC AMIGOS, Covid 19 spôsobil výpadok prijmov...Všetky tieto faktory prispeli k tomu, že za posledné 3 sezóny naša hra upadala aj pri najvyšších platoch na klub vo futbalovom svete?
Kapitán však odchádza z lode posledný, nie prvý ?. A keď už nedokáže pokračovať s týmto vedením, nech to povie celému svetu...
V žiadnom prípade nemôže odísť zadarmo, 700 mil.klauzulu tiež nikto neprelomí...
Pre mňa FC Barcelona = Messi a MESSI = FC BARCELONA.
Ak však Messi odíde, pre mňa ostane živé heslo "Més Que un Club", pretože ani Messi nie je viac ako klub...
Leo, Barcelona z teba urobila G.O.A.T.(a), vráť jej svoje ♥️, prehovor a veci sa začnú riešiť.
Každý pochopí, že vernosť farbám blaugrana je viac ako tituly, viac ako peniaze, viac ako neschopné vedenie...
Presne tak. Konecne niekto, kto rozumie tomu co sa deje. Ako moze byt niekto tak naivny, aby si myslel, ze Messi odchadza kvoli tomu, ze mu Koeman povedal "teraz budes makat".
Veľmi dobre článok prezident tohto klubu si spravil stohoto všetkého svoj biznis a v prvom rade sú navine všetci socios čo toto dopustili lebo ty čo sú v Barcelone pri zdrojoch mohli vedieť dávno kde všetko speje ale keď nič neriešili tak teraz si to celé vypijú do dňa.Uz dávno mal byť barto aj s jeho bandou preč s klubu.Kde boli kompetentný keď dovolili tomuto zmrdovi Bartovi dôjsť až sem?Za toto nesiu zodpovednosť aj ty čo neboli pri kormidle ale boli hrdý socios.klub je v zlej situácii najskôr Neymar a súdy teraz Messi a súdy tento odpad čo tu akoze riadi klub poškodil meno celého klubu .
Toho sráče ve vedení by měli Socios hnát vidlemi a nejlépe je vyházet z okna kanceláří na dlažbu. Takového potkana který od pohledu vypadá jak totalní sráč nám byl čert dlužen. Ale co jsme chtěli to máme. Hráče co se tady bil za tým leta letoucí se tu vyhazuje jako potkan. A to jen proto že tým je v naprosto katastrofální situaci. Nejen že nemáme peníze na nic, ale ještě jsme ani nikoho neprodali. Ale tohle je přesně co Barto z klubem udělal přeplácel přeplácel bral půjčky kde se dalo. Fanouškům lepil huby nesmyslnými nákupy aby jim zavřel oči . Machinace všude. Hlavně aby on vyšel jako v pohodě a teď už vše pluje na povrch. A myslí si že ještě odejde ze ctí. Asi zapomíná že většina fans už ho ted bere jako nejhoršího prezidenta co kdy v Barceloně byl. Neskutečná sebranka špín ve vedení.
Aby socios nieco rychlo zmenili, to je nerealne, lebo system 16000 podpisov nedokazu rychlo ziskat a tak ide vsetko po starom...chce to reorganizaciu klubu od zakladu!
clanok by som zaradil do kategorie "spekulacie" a este k tomu poriadne kostrbate. takze Bartmeuovi by sa viac hodilo, aby Messi odisiel zadarmo a nie za poriadne peniaze?? podla tej istej logiky si vlastne vedenie zelalo poriadny vyprask od Bayernu aby sa tym nastval Messi az tak, ze chce odist :) musim sa smiat z takejto novinarciny.
Áno a práve preto odmieta diskutovať o jeho predaji za inú sumu ako je jeho výkupná klauzula. To sa asi tak robí, že keď niekoho chcete predať, tak stále rozprávate, že nie je na predaj... O takejto prefíkanosti som ešte nepočul :)
Treba si uvedomiť že Messi dal Barcelone viac ako ona jemu. Veľa ľudí tvrdí že Barcu stál veľa prachov. No treba si uvedomiť že to rástlo s jeho výkonmy. Nebolo to zo dňa na deň a hádam Barca nezamestnáva totálnych idiotov v účtovníctve. Dobre majú spočítané koľko im to hodí keď je ich hráčom a to nehovoriac o reklame ktorú Barca mala keď obliekal jej dres. Majme trochu úcty k hráčovi ktorý z nás spravil ešte väčších fanúšikov a nesnažme sa hrať na Barta ktorý zahladzuje stopy svojej neschopnosti
Keby mam ja pocit, že zo zamestnávateľa vyplieskam majland tiež idem do toho- a absolútne by mi nenapadlo riešiť či na to ten zamestnávateľ má alebo nemá, to je jeho starosť, ale ak mi je ochotný raz taký plat dať tak predpokladám, že na to má.
Deťom ste kupovali dresy, lebo dupkali nohami, aj vy ste si tie dresy kupovali, debatovali pri pive, pozerali zápasy, kupovali ste si letenky na Camp Nou, búchali vám srdcia cestou na štadión a keď ste zbadali Lea, dostávali ste sa do tranzu. Za foto s ním by ste skočili aj do studne. A ak sa to náhodou podarilo, týždeň ste fotkami otravovali každého koho ste stretli. Taká hrdosť z vás šla.
Leo toho nikdy veľa nenarozprával a ani nenabehal. Taký bol vždy a taký je aj teraz. To nie on sa zmenil ale vy. Všetci tu viete čo sa tam pod pokrývkou deje a dialo. Čo kto komu povedal a čo mal kto na pláne a súdite. Čistá davová psychóza. Vy nie ste fanúšikovia Barcelony, vy ste fanúšikovia dezinformácii.
Sice se mi nelíbí jakým spůsobem ale jinak to chápu.
Když to Barto věděl už dávno, tak mu měl udělat rozlučku jakou fotbal ještě nezažil. Zase to jde na jeho vrub, že odchází takhle. Tak proč by měl být Messi ten špatný?
Prestavba bude hotová tak za 2-3 sezóny (aj to len v prípade ak všetky nákupy vyjdú) a to už Messi dosť možno nebude na vrchole.
On už nemá toľko času.
J1 League a City je trochu rozdiel.
Je to len recept na reakcie a komentáre na tomto fóre pre tých, čo je pre nich Messi viac ako FC Barca.
Od odchodu Luisa Enriqueho doviedlo slabé vedenie slabých trénerov, športový riaditeľ mal slabý športový projekt, mužstvo sa nebudovalo dopĺňaním o behavé typy, rástli platy FC AMIGOS, Covid 19 spôsobil výpadok prijmov...Všetky tieto faktory prispeli k tomu, že za posledné 3 sezóny naša hra upadala aj pri najvyšších platoch na klub vo futbalovom svete?
Kapitán však odchádza z lode posledný, nie prvý ?. A keď už nedokáže pokračovať s týmto vedením, nech to povie celému svetu...
V žiadnom prípade nemôže odísť zadarmo, 700 mil.klauzulu tiež nikto neprelomí...
Pre mňa FC Barcelona = Messi a MESSI = FC BARCELONA.
Ak však Messi odíde, pre mňa ostane živé heslo "Més Que un Club", pretože ani Messi nie je viac ako klub...
Leo, Barcelona z teba urobila G.O.A.T.(a), vráť jej svoje ♥️, prehovor a veci sa začnú riešiť.
Každý pochopí, že vernosť farbám blaugrana je viac ako tituly, viac ako peniaze, viac ako neschopné vedenie...