Priblizne plati, cim blizsie k stredu a k superovej brane, tym je zlozitejsie sa predriblovat.
Zaloznici maju zvacsa vyssiu uspesnost, kedze v strede pola nie je tak husta premavka a za dribling sa povazuje aj ked pri spracovani si posuniete loptu povedla dobiedzajuceho hraca. V jedenj sezone mal Fabregas 100 % uspesnost. Lobotka v poslednom kvalifikacnom cykle mal tiez 100% uspesnost. Su lepsimi driblermi ako napr. Maradona, alebo Ronaldinho? Miesaju sa hrusky s jablkami.
Porovnavaj hracov na rovnakej pozicii a bude to mat zmysel.
zdroj: Ja viem, pre teba su dolezitejsie pocity, hrejivost pri srdiecku, a zenska intuicia. :P
nie to len ty tu stale pises ciselka a tie futbal nehraju, to je jak s prihravkami, mozes mat 100 % uspesnost ked tie prihravky su zo strany na stranu a k brankarovi, o com to hovori ? ze si najlepsi nahravac na svete,ale tvoje prihravky nemaju pre tym ziaden hlbsi vyznam...gratulujem super uvaha aj bez zenskej intuicie
pisem ti na margo tych vecnych statistickych chujovin, to je jak s hodnotou hraca na transfermarkete, matematiku nechaj matematikom (ak si nahodu matematik, preco ze som sa dotkol tvojej dusicky) a sport nech ostane sportom. Zaroven, aka je presna definiacia tych uspesnych dribilingov, ze obides jedneho tienujuceho hraca ? https://www.forcabarca.sk/...
FDJ by sa mal už konečne presunúť na DM a nech tam dostáva šance do konca sezony lebo pozerať sa na Busquetsa ako zabrzdí každý jeden protiútok aj pri slubnej príležitosti sa už nedá. To by ale Busquets musel aj zašprintovať a nie sa len otáčať na mieste s loptou.
Keby FDJ hral tam, kde sa mu najviac dari, a tak, ako to dokaze za spravnych okolnosti, nikto by sa mu nevyrovnal. No u nas ako keby to nevideli a ani nevedeli. Myslim, ze to tu uz napisem. Nemam dojem, ze by Xavi menil taktiku podla zapasu. Vlastne nemam dojem, ze by Xavi vobec vedel taktizovat. Ma proste svoju viziu hry, vlastny styl, ktory chce presadit, ale nic viac. Preto su nase zapasy stale rovnake ("takticky" a stylovo), len s meniacou sa uspesnostou. A odkedy je Barça slovenske muzstvo, ktore vyhladava len to, co je lacne ci zadarmo? Na Slovensku je to normalne, a uz som si na to zvykol, no preco zvazujeme predaj nasich naj hracov len preto, aby sme ziskali co najlacnejsie nahrady? Kvalita by mala hlavne rozhodovat, nie tuzba usetrit. Takze namiesto predaja FDJ by sme mu radsej mali dopriat idealne herne podmienky.
Problém Barcelony je ten, že sa tvrdohlavo trvá na posvätnej barcelonskej DNA, žiaľ hráči na to nie sú. Posledný, kto ako tak experimentoval a pokúšal sa niečo meniť aby vedel využiť hráčov bol Koeman. Navyše stále sa hľadá nový Alves, za chvíľu to bude nový Busquets, nový Messi aa bude hľadať, ak sa Messi nevráti atď... Žiadna zmena, vkuse tá istá hádzaná.
Koemann menil po vzore holandskej repre, no neukazal nic, v Barce sksuat a hrat na 2 DM nebude fungovat, ale čo sa týka nejakej taktiky a podobne nič nespravil striedania boli väčšinou už za stavu keď zápas sa nedal zvratit alebo len veľmi ťažko cize po 80 min striedal a o jeho vyjadreniach kde furt na hráčov nadával tak to si kabínu nezíska isto, ved stačí si prečítať Pjanica
Nepasuje? Do sterilneho herneho stylu bez taktickeho konceptu? Alebo vtedy, ked je nuteny hrat sposobom, ktory mu znizi efektivitu o minimalne 50%? Pedri hra dobre, pretoze je skutocne dobry ked hra tam, kde mu to pasuje. Gavi ma velky potencial, no zatial vacsinou ukazal len tu svoju bojovnost (a nie efektivitu). No nic z toho nevdacime taktikam ci kreativite tych, ktori rozhoduju. Je to proste v tych hracoch. Su talentovani. A pokial by FDJ naozaj nepasoval to toho otrepaneho systemu, ktory uz kazdy pozna naspamat a skoro kazdy uz davno prekukol, mozno by bodlo zmenit system tak, aby jeho podstata zostala, ale zvysok sa prisposobil terajsiemu futbalu. Z mojho hladiska niet co dodat.
S kým tam hral Koeman na 2 DM v tých pár zápasoch? S Busquetsom, ktorý je reálne stratený, keď sa má hrať na 2 DM a nevie čo robiť? Alebo Nico, čo sa len zaúčal? Jasne, že to nefungovalo, ale skúsil to. Aké striedania mohol Koeman spraviť? Koho mal na lavičke, že by mohol zmeniť zápas? Prvú sezónu prakticky nikoho, v 2. sezóne dostal až Luuka de Jonga, ale odišli mu Griezman, či Messi a Laporta každý deň hovoril, ako letí. Tak trocha objektivity.
Či mi chceš povedať že double pivot FDJ+Kessie je na rovnakej úrovni ako FDJ+Busquets/Nico? Asi ťažko.
Suarez: Busquets končí po sezóne. Je dávno prečítaný. Stačí spraviť to čo Inter naposledy a Busquets horí a nedokáže s tým nič spraviť. A to čo spravil Inter zvládne 2/3 tímov v La Lige. Nátlakový futbal ako hrá Liverpool, tam tiež horí. Jeho čas nastal. Stačí zatlačiť na Busquetsa a Barcelona má problém a rozpadá sa celá záloha. Busquets posledné roky už len posúva loptu dozadu a do strán. Vyvezenie lopty, dlhý pass dopredu, center, hocičo akčné dopredu nehrozí od neho. Ak má DM 20 prihrávok za zápas s brankárom, niečo je zle.
jano_1987 Akoze ten Inter odzbrojil Busquetsa. Pises akoby nas Inter tlacil na nasej polovici kedy nam vyskolil kompletne obranu a zalohu. Ale nic take sa nestalo. Problem s Interom bol v utocnej faze nie tej obrannej.
BTW o Koemanovi sa uz vyjadrilo viacero hracov ze ani nevedeli co maju hrat pretoze muzstvo nenaucil ziadne vzorce, ziadna priprava na zapas, dokonca ani an treningu sa aktivne nezapajal.
Xavi samozrejme aplikuje nasu Barcelonsku hru, kvoli tomu sme jej fanusikmi. Ale urobil niekolko zmien. Napr stoperi a obrana zmensuje ihrisko az na polovicu, bohuzial mame zranenych 3 z 5 stoperov. Kridla su prikovane na ciare a ich uloha je roztahovat hru. Aj Raphinha bol v poslednom zapase x krat od Xaviho napominany aby drzal ciaru. Krajni obrancovia maju zbiehavat do stredu. Toto nam ale este moc nefunguje
Inter eliminoval zálohu, ktorá sa nedokázala presadiť. Vďaka tomu bol vypojený aj Lewa. Jedna chyba a Busquets mal megaproblém a hrozilo to gólom. Ako to chceš potom nazvať?
To že má tím 70% držanie lopty neznamená dominanciu. Inter skoro celý čas kontroloval hru, Barcelona si tam väčšinu času nahrávala loptu doblba bez ohrozenia súpera.
Proti Bayernu patril k nasim trom najlepsim hracom. Proti Interu standardne kvalitny vykon az na tu chybu, z ktorej padol gol. Takych chyb vsak najdes v zapasoch medzi silnymi timami X. Interu sme dovolili za cely zapas jedinu polosancu a nasa zaloha ich s prehladom prehrala. Ich zaloha sa ani tu nasu prehrat nepokusala. To ze sme si nevytvarali sance proti betonu bola zalezitost celeho timu a najmenej za to mohla zaloha. A urcite nie zalezitost defenzivneho zaloznika. Inter kontroloval hru asi tak ako ju aj nekontroloval. 1 polosanca za zapas je malicko a my sme mali dobru sancu Dembeleho + sme mali kopat penaltu a Calhanoglu mal byt vyluceny. Nebyt kiksov rozhodcu odvazame si minimalne remizu.
stockey: podľa mňa si musia hlavne fanúšikovia uvedomiť, že Barcelona nebude hrať večne tak ako hrala pred 10 rokmi. Mňa dosť vytáča ten pojem "naša hra" . Tá už dávno skončila. Všetko to posudzovanie prestupov na základe toho, či sa nám "hodia do našej hry" je momentálne hlúposť, keďže my momentálne žiadnu nemáme. Ešte aj keď messi tu bol, tak už sme žiadnu nemali. Všetko išlo cez neho, žiadna komplikovaná taktika. Následky toho sa ukazujú po jeho odchode.
A s momentálnymi posilami skúšať hrať niečo čo sme hrali predtým je nonsens.
Príklad:
Vtedy aj krídla strieľali pomerne veľa gólov a preto aj suaréz mal asistencie. Teraz máme v útoku lewandovskeho, jedného z najlepších v súčasnosti. Je však odlišný od Suaréza. Je menej technický, dribling má slabší, no je to zabijak v šestnástke, skoro každý pas pretaví na gól. Tak to využime! Máme krídla, ktoré sú rýchle, vedia urobiť prienik a tú šancu robertovi vytvoriť. Máme talentovaných záložníkov schopných spraviť výborný pas. Tak sa nesnažme meniť hráčov, ale s tým čo hráči ponúkajú vytvorme dobrú taktiku.
Nemôžme hrať jednoducho to čo s guardiolom, keď na to hráčov nemáme. Nemôžme očakávať od hrotového útočníka kombinačný futbal keď je to jednoducho šestnástkový hráč. Ja si myslím, že sa treba konečne odpichnúť od starých čias. Nechať tak všetko čo sa stalo a začať akoby od znova. Hráčov kvalitných máme, len sa ich netreba snažiť rapídne zmeniť.
+ podstatné je, že aj futbal samotný sa mení. To čo fungovalo vtedy už nemusí fungovať teraz.
A... mne je jedno ako budeme hrať, pokiaľ budú padať góly a budeme vyhrávať trofeje, tak budem rád. Mojou podmienkou je nech to bude útočnejší futbal. Už je jedno ako.
sranda, ako sa tu riesi stale frenkie, co ma byt zakladny kamen barci, tak furt trn v oku. taky ferran a roberto su za vodou v tazkej pohode:) za repre stale pri lopte, tu si nezahra, lebo mame buskeca..
frankie stejne nikam nechce , to jsou porad jen kecy novinaru a mi tady pod tim onanujeme , jak oni napisou. jsou to chujoviny. Tielemans..........hruzaaaak , ferran sileny ztraceny chlapec , pepek je chytry , ale xavi taky bude , potrebuje cas.....ferran se nepovedl ....ale to prejde , nicmene to ze je nekdo mlady neznamena ze bude lepsi :-)
Dembele 50% a 40%, Raphinha 40 a 20%.
Zaloznici maju zvacsa vyssiu uspesnost, kedze v strede pola nie je tak husta premavka a za dribling sa povazuje aj ked pri spracovani si posuniete loptu povedla dobiedzajuceho hraca. V jedenj sezone mal Fabregas 100 % uspesnost. Lobotka v poslednom kvalifikacnom cykle mal tiez 100% uspesnost. Su lepsimi driblermi ako napr. Maradona, alebo Ronaldinho? Miesaju sa hrusky s jablkami.
zdroj: Ja viem, pre teba su dolezitejsie pocity, hrejivost pri srdiecku, a zenska intuicia. :P
Či mi chceš povedať že double pivot FDJ+Kessie je na rovnakej úrovni ako FDJ+Busquets/Nico? Asi ťažko.
Suarez: Busquets končí po sezóne. Je dávno prečítaný. Stačí spraviť to čo Inter naposledy a Busquets horí a nedokáže s tým nič spraviť. A to čo spravil Inter zvládne 2/3 tímov v La Lige. Nátlakový futbal ako hrá Liverpool, tam tiež horí. Jeho čas nastal. Stačí zatlačiť na Busquetsa a Barcelona má problém a rozpadá sa celá záloha. Busquets posledné roky už len posúva loptu dozadu a do strán. Vyvezenie lopty, dlhý pass dopredu, center, hocičo akčné dopredu nehrozí od neho. Ak má DM 20 prihrávok za zápas s brankárom, niečo je zle.
BTW o Koemanovi sa uz vyjadrilo viacero hracov ze ani nevedeli co maju hrat pretoze muzstvo nenaucil ziadne vzorce, ziadna priprava na zapas, dokonca ani an treningu sa aktivne nezapajal.
Xavi samozrejme aplikuje nasu Barcelonsku hru, kvoli tomu sme jej fanusikmi. Ale urobil niekolko zmien. Napr stoperi a obrana zmensuje ihrisko az na polovicu, bohuzial mame zranenych 3 z 5 stoperov. Kridla su prikovane na ciare a ich uloha je roztahovat hru. Aj Raphinha bol v poslednom zapase x krat od Xaviho napominany aby drzal ciaru. Krajni obrancovia maju zbiehavat do stredu. Toto nam ale este moc nefunguje
To že má tím 70% držanie lopty neznamená dominanciu. Inter skoro celý čas kontroloval hru, Barcelona si tam väčšinu času nahrávala loptu doblba bez ohrozenia súpera.
A s momentálnymi posilami skúšať hrať niečo čo sme hrali predtým je nonsens.
Príklad:
Vtedy aj krídla strieľali pomerne veľa gólov a preto aj suaréz mal asistencie. Teraz máme v útoku lewandovskeho, jedného z najlepších v súčasnosti. Je však odlišný od Suaréza. Je menej technický, dribling má slabší, no je to zabijak v šestnástke, skoro každý pas pretaví na gól. Tak to využime! Máme krídla, ktoré sú rýchle, vedia urobiť prienik a tú šancu robertovi vytvoriť. Máme talentovaných záložníkov schopných spraviť výborný pas. Tak sa nesnažme meniť hráčov, ale s tým čo hráči ponúkajú vytvorme dobrú taktiku.
Nemôžme hrať jednoducho to čo s guardiolom, keď na to hráčov nemáme. Nemôžme očakávať od hrotového útočníka kombinačný futbal keď je to jednoducho šestnástkový hráč. Ja si myslím, že sa treba konečne odpichnúť od starých čias. Nechať tak všetko čo sa stalo a začať akoby od znova. Hráčov kvalitných máme, len sa ich netreba snažiť rapídne zmeniť.
+ podstatné je, že aj futbal samotný sa mení. To čo fungovalo vtedy už nemusí fungovať teraz.
A... mne je jedno ako budeme hrať, pokiaľ budú padať góly a budeme vyhrávať trofeje, tak budem rád. Mojou podmienkou je nech to bude útočnejší futbal. Už je jedno ako.