Je to nefer.na druhej strane si neviem predstavit,zeby sa vyrovnala liga,ako v Anglicku a miesto Barcy a Realu z prvejn urovne a Atletika o stupern nizsie,by sme mali silnu napr 6ku a my by sme skoncili 5ti. Ti cules.co sem pisu,by explodovali.Zvykli si nato,ze sme stale top len my a Real.Sem tam sa objavi na par sezon Atletiko,Sevilla atd
Prave preto podporujem Superligu.
Bude fer. Nie LM ,kde zalezi na zrebe a o stasti-nestasti v jednom zapase! Superliga moze mat aj Super Cup,ale je to potrebne.Proste to je vyvoj a radsej si pozriem Barca vs Liverpool,ako Barca vs Getafe a Liverpool vs Wolves...
Len Anglani do toho zatial nechcu ist. Som zvedavy,ci aj v tejrto fer sutazi by bol najuspesnejsi Real (urcite nie).
A tu je vidieť, že nesleduješ pravidelne Premier League. Pretože často sú omnoho atraktívnejšie zápasy typu Bringhton vs Aston Villa ako nejaké super veľké zápasy. V takej španielskej lige by ma v živote nenapadlo pozrieť si Getage vs Girona. A presne tam je najvačší rozdiel oproti anglickej lige. V sledovanosti a atraktivite zápasov. V španielsku aj keď niekedy niekto zabuduje u favorita tak je to 90 minút bránenie a odkopávanie lopt. V anglicku sa kľudne stane že Brendfort vyhrá 3:0 na United a k ničomu ich nepustí.
Treba si naštudovať rozpočtovú politiku v anglicku ( je to tam nastavené aj pre zostupujúce mužstvá, aj druhú ligu atď). A to sa mi na anglicku páči. Potom je tam 10 mužstiev ktoré bojujú o top 6.
Jednoznačné neférové rozdelenie financií. Potom sa čudujeme, že Real a Barca sú v španielskej La Lige neobľúbené mužstvá (aj keď nie všade), ale akonáhle hrajú na výjazdoch je vidieť aj počuť piskot na ich adresu. Nepochopím tento postup. Ak je na Superpohár určený určitý balík peňazí, mali by sa rozdeliť rovnako za účasť a snáď až podľa toho či sa mužstvo dostane do finále alebo nie tak tam už za finálovú účasť a prípadné víťazstvo by už bolo logické, že víťaz dostane viac ako porazený. Nemalo by to byť až tak do očí bijúce zvýhodňovanie Realu a Barce.
Síce sa to neférové môže zdať . Ale treba si položiť otázku , koľko by zinkasovali kluby ako Betis či Vale ak by tam Barca a Real nebol ? Koľko ľudí by takýto zápas zaujímal ? Obe mužstvá priťahujú najviac pozornosti , platia najviac za svetových hráčov na platoch a ako tak držia vlajku La Ligy. Ja by som neriešil jednorazový superpohár ale ligu. Tam by sa to prerozdelenie žiadalo , ale tak aby nikto nebol stratový . Tebas neurobil nič preto aby zvýšil atraktivitu , získal peniaze naviac aby aj posledné mužstvo mohlo dostať poriadny balík peňazí . Nieje totiž normálne , že druhá polovica tabuľky si môže dovoliť vytvoriť klubovy rekord v nákupe ktorý je 5 miliónov eur. To je prípad napríklad Cadizu. Toľko napríklad platí Nothingham Forrest len na platoch mesačne a pritom sú najhoršie mužstvo PL. Treba systémovú zmenu a toho dedula poslať do teplých krajín
To je ospravedlnenie neferovosti? Lebo oni sú Real či Barcelona? Ak by tam neboli Real, či Barcelona, tiež by kľudne mohli dostať tých 750 000€. Ale to sa nedozvieme. Je to úbohosť a neférové konanie. Len za to, že tam je Barcelona je a ak by aj nič nevyhrala, dostane 6 miliónov. Betis ak vyhrá dostane max 2,75 milióna, Valencia 3,7 milióna. To je výsmech.
Prave preto podporujem Superligu.
Bude fer. Nie LM ,kde zalezi na zrebe a o stasti-nestasti v jednom zapase! Superliga moze mat aj Super Cup,ale je to potrebne.Proste to je vyvoj a radsej si pozriem Barca vs Liverpool,ako Barca vs Getafe a Liverpool vs Wolves...
Len Anglani do toho zatial nechcu ist. Som zvedavy,ci aj v tejrto fer sutazi by bol najuspesnejsi Real (urcite nie).