Všetci vieme, že Messiho návrat do Barcelony by bol viac emotívnym ako racionálnym krokom (aj keď aj v 36 stále má čo ponúknuť), ale to neznamená, že to nie je dôležité. Naopak, je žiadúce, aby tu ukončil kariéru a mal veľkú rozlúčku. Len henten dinosaurus to asi nechápe.
Bolo by to aj zo športového dôvodu. Lewa na to vpredu sám nestačí a Dembele s Raphinhom majú kolísavé výkony. Messi nám môže vyriešiť problémy v útoku aspoň z krátkodobého hľadiska na 1-2 roky. Obranu máme top. Záloha viacmennej tak isto s Pedrim, Gavim, de Jongom, ... a ak ešte pridáš do útoku Messiho k Lewovi nebojím sa tvrdiť, že taký tím môže vyhrať LM (netvrdím, že sa to aj stane).
Tvrdím, že by sa mali predať??? Jano ako stále o svojom a mimo obraz. Ja osobne by som dal Dembeleho na LW čo sa aj o týždeň, dva stane, aby mohli hrať 2 naše najlepšie krídla základ. Raphinha by bol potom najskôr 2. za Messim, ale ktovie koľko Messi odohrá v základe. Tak či onak mali by sme aspoň 3 dobré krídla, kde by bolo spoľahnutie aspoň na jedno krídlo z lavičky pri striedaní, čo sa teraz spoľahnúť pri Fatim a Torresovi nemôžeme, že pomôžu.
Aký krok späť. Sleduješ futbal vôbec. Messi je ešte top. Nerob z neho starocha na Ronaldovej úrovni niekde v arabskej lige. Ako píšu dole ak nič, tak konečne niekto strelí gól z priamaku, ale vsadil by som, že Messiho toho urobí oveľa viac. Vyšší vek môže časom obmedziť jeho útočné schopnosti, ale pri tvorbe akcii ani tak nie, ten prehľad, prihrávky môže Messi posielať aj do 40 rokov minimálne.
Jano s Dembelem je plán predĺžiť. Nie je na ľavo tak polovičný až nulový ako Raphinha na ľavo. Dembele je obojnohý a skôr si zvykne na ľavú stranu ak tam bude hrať dlhšiu dobu. Spokojnosť s lavičkou, alebo základom nie je nikdy dobrá. Bude sa musieť viac snažiť a o to ide. Konkurencia ťa zlepšuje.
Rominho pozri sa na názory aj iných a zistíš kto z nás ma menšinový pohľad na vec. Väčšina chce Messiho späť a dobre vedia prečo. Väčšina fanúšikov, vedenie má ružové okuliare lebo chcú Messiho ... mne to skôr príde ako by si ty mal pesimistické okuliare.
Xavi nevie posadiť Busquetsa, ozaj si myslíš, že posadí Messiho? Ťažko. Pena nechytal ani v CDR, Alarcon, či Torre, aj keď nemal kto iný hrať, tak nehrali. Cez Messiho si proste nikto neškrtne, aj keby hral veľké h*vno, lebo je to Messi.
Najskôr bude hrať Messi základ, ale stále bude potrebovať striedať a možno častejšie ako kedysi. My zase potrebujeme mať kvalitných hráčov na striedanie. Stále lepšie ak bude striedať Raphinha Messiho ako Ferran/Fati Raphinhu. Kvalitatívne si polepšíme ako v základe aj na lavičke.
Trocha ako problém sa mi javí to, že budeme mať X hračov, ktori su schopni zahrať na pravej strane, no zľava sú poloviční. To znamená, že okrem Messiho treba aj LW, čo bude z hľadiska platového stropu problém mám pocit. O tom ani nehovoriac, že RB je nutnosť. Ach jaj, čo sa tu bude diať po sezóne...
Tiež mi to prekáža, ale aké iné LW by sme mohli previesť aby malo aj kvalitu na základ v FCB a nestálo nás kopu peňazí, ktorú najskôr ani nemáme? Mission impossible za mňa v našej súčasnej situácii a ako píšeš RB je nutnosť a utrácanie na LW len uberie to málo peňazí čo máme na RB a potencionálne na DM ak Busi odíde.
Kvaratskhelia už bude sakra drahý. Leãovi končí zmluva až 2024 a AC nebude chcieť ísť dole s cenou veľmi. Neymar by mohol byť v lete dostupný za 50 mega, ale kto ho by ho tu chcel teraz späť a najmladší tiež nie je.
Túto sezónu, pokiaľ nebol Messi zranený, tak hral nonstop, League 1 mu do plnej minutáže, kde mohol hrať chýba pri 23 zápasoch 38 minút. To isté Liga majstrov, 7 zápasov a chýba mu 15 minút do plnej minutáže. Už teda vidím tu rotáciu. Takže stále sme pri tom, že v Barcelone by boli potom 4 RW Raphina, Dembélé, Torres a Messi. Torres či Dembélé sú schopný zahrať aj na ľavo, ale sú polovičný, alebo horší.
Má pravdu ten chlapec. Ale zase by si mohla odpočinout základní sestava na důležité zápasy a Messi by mohl drtit oblíbené soupeře Osasuna a spol. Za rozumný plat by na týmy z konce ligy a třeba poháry mohl stačit, ale kdo ví.
To y tými priamymi kopmi je čistá pravda. To po Krovu nevie kopnut nikto Ale tiež je pravda že bez Messiho dostávame menej gólov! To čo odmaka Raphinha vobrane spraví máloktorý náš krídelník! Ak by Leo presoval a bránil ako treba tak som za jeho príchod. Ale ak sa tam má len prechádzať tak ďakujem pekne!!! Vyhráme síce s Getafe a Osasunou 3:0, ale Liverpool a Bayern nás rozbijú zase totálne, veď na tomto sme horeli. Plus pomaký Busquets.
Nemá pravdu. Treba brať ohľad na finančnú situáciu a Tebasové pravidla. Žiaľ kvôli tomu sa musíme znova obzerať po hráčoch zadarmo, ktorý sú po väčšinou starší. Máme veľmi mladý tím, takže pridať pár starších hráčov neuškodí. Nehovoriac o tom, že to už nie sú prestupy kde dáme za 30+ ročného 70+ mega. Sú to hráči zadarmo a primárne možno až na Messiho hráči na lavičku, ktorú posilniť potrebujeme. Rovnako sa stále myslí na budúcnosť, napr. s Roquem, ktorý je mladý a potencionálne by mohol nahradiť Lewu. Ja som nad mieru spokojný s týmto ako sa buduje tím, už len zlepšiť vyjednávania a tie prestupové sumy keď predávame a nie predávať za drobné.
Já nevím co se tady jako furt řeší. Jasně, že Messi už má své roky ale sakra viděl někdo jeho zápasy v PSG? On je furt top hráč a jeho kvality jsou potřeba. Pořád jsme v útoku jalový. Lewa se teď bohužel zasek a naše křídla s prominutím neudělají vůbec nic. O tom kdy jsme daly gól s přímého kopu už radši ani nepíšu. Messi je furt kvalita a to mi nikdo nevymluvý. Nemyslím si, že jsme se posunuli dál, když Messi odešel. Myslím, že by právě zapadl do našeho stylu. A že se na hřišti prochází? To už posledních 10 let asi a pořád je nejlepší. Tod vše co jsem chtěl říct 😄
Ano, slepý to vidí, jak říkáš. Ale pokud se díváš na PSG, tak Messi se vrací a brání, tak jako každý útočník. To, že se na hřišti občas prochází by mi vůbec nevadilo, když vím, jaký může být pak smrtící v útočné fázi. A promiň ale nebudeme se tu bavit o tom, že naše útočná síla stojí za velké kulové. I slepý musí vidět, že Messi je stále úplně jinde a naše cca4 útočníky předčí s prstem v nose
Otvorim whoscored a sofascore a Messi, kupodivu, ma i tuto sezonu najlepsi rating v top 5 ligach. Nie Mbappe, De Bruine, Haaland, ale Messi je stale o parnik najlepsi. https://i.ibb.co/...
Nebo spíš víc, když Messi umí i hodně nahrávat. Kolik myslíš, že dal Mbape gólů, když mu Messi nahrává. Messi je player a ty jeho centry za obranu ukazoval i u nás. To nikdo jiný neumí jak on
Rominho pozri sa na názory aj iných a zistíš kto z nás ma menšinový pohľad na vec. Väčšina chce Messiho späť a dobre vedia prečo. Väčšina fanúšikov, vedenie má ružové okuliare lebo chcú Messiho ... mne to skôr príde ako by si ty mal pesimistické okuliare.
Kvaratskhelia už bude sakra drahý. Leãovi končí zmluva až 2024 a AC nebude chcieť ísť dole s cenou veľmi. Neymar by mohol byť v lete dostupný za 50 mega, ale kto ho by ho tu chcel teraz späť a najmladší tiež nie je.
----------------------Mats------------------------
Roberto-----Koundé-----Araujo-----Balde
---------------------De Jong---------------------
------------------------------------Pedri----------
Dembelé----------------------------------------
Raphinha----------------------------------------
Messi---------------------------------------------
-------------------Lewandowski---------------
Budeme hrať na 3 prave kridla a Dembele s Raphinhom budu pomahať pri braneni Robertovi a v utoku to odpressuju za Messiho na striedačku.