Už nech sa konečne začne aj stavať nie len búrať. Viem, že sa čaká až na koniec sezóny kým sa budú môcť pustiť do väčších prác, ale toto sa malo diať už v 2016-17.
Z architektonického hľadiska sa mi vždy viac páčil starší návrh, ako je vidno na titulnej fotke, pokým tam nedali tie paneli, ale asi sa treba zmieriť s tým ako to už je a aj to bude zázrak keď sa to podarí dokončiť. Z celkového hľadiska a dojmu sa mi viac páči náš návrh rekonštrukcie štadióna ako čo má Real. Ale ich je zasa funkčnejší a to, že môžu schovať trávnik pod štadión a majú to prekryté a môžu tam robiť koncerty, tenisové, basketbalové turnaje, výstavy pre 80 000 ľudí je dosť veľké plus. My to viacmennej môže robiť v Palau, ale s kapacitou len pre 15 000 ľudí.
Real to ma lepsie spracovane, prekrytie a schovanie travnika im umoznuje komplexnejsie vyuzitie stadiona. Nas projekt sa podari. Skoda, ze to nespustil Barto z penazi za Neya, bol by teraz naj prezidentom.
Zase ale chápem aj náš prístup, lebo basketbalisti potrebujú mať svoju vlastnú arénu a nedalo by sa stále na ich zápasy vyberať a znova skladať ten trávnik. Palau sa proste musel zrekonštruovať. Potom ale už nedáva, už aj tak v dosť predraženom projekte, ešte míňať peniaze na zaťahovaciu strechu a zaťahovací trávnik, aj keď ten by v našom prípade nebol tak drahý, keďže narozdiel od Realu máme okolo štadióna priestor na jeho uskadnenie. Real to musí riešiť rovno pod hracou plochou pod sebou poskladaných vrstvách trávnika, čo im to dosť predražuje. V čo aspoň dúfam je, že tu konštrukciu strechy majú nejako aspoň do budúcnosti premyslenú keby ju o 20-30 rokov by chceli zmeniť na zaťahovaciu, aby to vyšlo čo najlacnejšie. Na také veci je dobré myslieť už dopredu.
Ked uz investuju, budu prebiehat prace, strechu mohli urobit, teraz to bude lacnejsie. Zatahovaci travnik, tu nie som si 100% isty ako sa stavia klub k akciam ako koncerty, neake kulturne podujatia. Ci je na to priestor, ake skody tie akcie narobia, ci na by sme na tom zarobili atd. Ale verim, ze to zvladneme.
Z architektonického hľadiska sa mi vždy viac páčil starší návrh, ako je vidno na titulnej fotke, pokým tam nedali tie paneli, ale asi sa treba zmieriť s tým ako to už je a aj to bude zázrak keď sa to podarí dokončiť. Z celkového hľadiska a dojmu sa mi viac páči náš návrh rekonštrukcie štadióna ako čo má Real. Ale ich je zasa funkčnejší a to, že môžu schovať trávnik pod štadión a majú to prekryté a môžu tam robiť koncerty, tenisové, basketbalové turnaje, výstavy pre 80 000 ľudí je dosť veľké plus. My to viacmennej môže robiť v Palau, ale s kapacitou len pre 15 000 ľudí.