Budúcnosť v zálohe máme poriešenú, takže ak prichádza ako rozšírenie kádra za Busquetsa, tak prečo nie, 2-3 roky si odohrá. Inak Gavi, Pedri, De Jong, Kessie je z hľadiska dlhodobej budúcnosti ok. Možno aj s Garciom tam môžeme rátať.
Má 32 r. takže nie je to od neho veľkorysé gesto, keď bude súhlasiť s úpravou platu, končí mu zmluva a je otázne, či bymu ponúkli MC predĺženie a ak áno, tak nie s platom, aký ma. Vraj príde aj Inigo, ďalší tridsiatník, ako vidím nedávno sme sa takých zbavili a Xavi ich opäť zháňa. Real tridsiatnikov nekupuje, najviac ak predĺži s nimi zmluvu, kupuje mladých. Nepoučili sme sa ?
To, že má niekto cez 30 neznamená, že ho o rok musíš tlačiť na vozíčku a do piatich umrie. Sú tridsiatnici na ktorých je vek badať a sú tridsiatnici ako napr. Modrič, DeBruyne,Bernardo Silva, či hore spomínaný Gündoğan, ktorí ti ešte veselo v zápase ubehajú dvadsiatnikov. Poslední traja menovaní ti to názorne ukázali v utorok proti mega fyzickému tímu. Hráča treba posudzovať podľa výkonnosti a nie veku...
Poukazuje sa tu na výnimky týkajúce sa 30-nikov. Áno tak sa hovorí verejne, že vek nie je dôležitý ale výkon. Takže , preženiem, vyskúšame aj dôchodcu ? A prečo ukončili u nás kariéru Xavi, Iniesta...? Valverde, keď bol u nás, tak aspoň to raz verejne priznal, keď povedal, že hral futbal a vie, že po 30-tke je už všetko iné. Zásada: Ak máš 30-nika a má výkonnosť, predĺž s ním, ale na rok, dva. Ale nekupuj takého, už to s ním pôjde dolu a ešte mu bude trvať rok adaptácia.
Poukazujem na výnimky , vrátane hráča o ktorom je reč. Ja môžem preháňať a povedať, že ty chceš podpisovať batoľatá. Vekovo asi rovnako ďaleko ako k dôchodcovi... xavi a iniesta sa podľa vlastných vyjadrení už necítili, že môžu ponúknuť zo seba 100% , aj keď podľa mňa ešte minimálne jednu sezónu mali veselo obaja čo mužstvu dať. Bolo to ale ich rozhodnutie. Valverde u nás povedal aj, že kondičná príprava nie je dôležitá, takže s jeho vyhláseniami môžeš, ale nemusíš súhlasiť a ako som písal vyššie je to určite u každého odlišné. Nemôžeš odpisovať automaticky všetkých hráčov po tridsiatke. Gündo nemal problém s adaptáciou v PL a myslím, že keďže ho trénuje Guardiola nebude mať problém sa adaptovať ani tu, pretože Xavi od neho bude isto vyžadovať rovnaké veci ako jeho súčasný tréner. A predpokladám, že to aj bude zmluva na dva roky, možno s nejakou opciou. Určite mu nebudú dávať dlhodobý kontrakt.
Len dúfam, že to nebude znamenať odchod Gaviho.