Správy totiž naznačujú, že ak sa Argentínčan vráti, mohol by v budúcej sezóne navýšiť príjmy klubu o 25-30%. A niekto tu napiše že nam Messiho netreba :-D
Podľa posledných zverejnených čísel príjmov klubu by to teda znamenalo, že príchod Messiho by znamenal navýšenie príjmu za sezónu od 150-250 miliónov. Zdá sa ti to reálne?
Tak napríklad predaj dresov je veľmi zaludna vec pretože áno veľa dresov sa predá ak Messi príde ale veľa by sa aj predalo ale povedzme s iným hráčom ( Pedro lewa ) a túto cifru by bolo potrebné odpočítať ...ale to už nedokáže vypočítať nikto
Podla La Parisien dres stoji 140 eur, z coho 40 zostava predajnemu miestu, 30 si berie Nike/PSG, 30 su dane, 6 vyrobne naklady, 4 doprava a PSG ostane z zvysok, tj. 30 eciek, cca 20%.
Chalani dresy sem neplete to su peniaze nike nie barcelony z kazdeho predaneho dresu ma klub iba max 5% vsetko ostatne ide vyrobcovi a takto je to vsade. su to pekne cisla pre media ale klub zo 100 mega na dresoch vidi 5 mega.
Messi privedie hlavne sponzorov a Braca si bude mosct pytat za miesto na drese o 20% viac ked budeme mat messiho a sponzor to rad zaplati lebo jeho logo bude mat messi na sebe to je ten hlavny tahak.
to je ako reklama v telke cim viac ludi pozera relaciu tym viac si pytaju za spot, a ked bude messi v barcelone pozru si ho aj ti co barce nefandia a tym sa zvysi sledovanost. neviem ci je to uplne tak ale takto to ja vidim
No bohuzel marketing funguje malinko nebo spis hoodne jinak. Jen treba pro info : misto na drrsu mas prodane na 5 let dopredu pod smlouvou a mas peska. Pokud mas neobsazene misto na dresu , vetsinou jen marginalni nezajimave misto. Messi si na sebe nevydela ani kdyby se rozkrajel. Je to nelogicke , ale velmi lukrativni medialni obrat. Nicmene prinos takoveho hrace je hlavne v tom ze za nim jdou jini hraci a treba i za mene penez. Ja odhaduji ze za financovanim jeho navratu bude nejaka levarna anebo nafta bohuzel. Dnes uz to jinak nepujde.......kdyz si vezmu jaky je potencial sponzorskych penez tak moc prostoru uz neni a ti kteri by ho zaplatili barce jakoby navic tak ho nechteji ve spanelsku ale v arabii , usa apod. Ve spanelsku proste uz prostor neni. On ma sve smlouvy taky full a u nej bude urcite vetsi prospech napr pri zapasech el classica , znacka zaplesa....at tak nebo tak messiho privhod do barcy je prospesny pro barcu v mnoha ohledech , ale tvrdit ze se zaplati a podobne nedava ekonomicky smysl.
To je to, na čom som upozorňoval už niekoľkokrát. Barcelona už proste sponzorov má, väčšina je tu ešte z čias, keď Messi bol v Barcelone. Ťažko príde nejaký nový veľký sponzor. Inflačná kríza, hrozí recesia, 2 pomerne veľké banky skrachovali, do tretej sa naliali peniaze. Energetická kríza atď. Sponzori sa nebudú zrovna preháňať, kto dá viac. Do toho kauza Negreira, klub rozpredával aktíva, správanie sa klubu k vlastným hráčom. Otázky pohľadom financovania štadiónu, dlhy a otázka ich splácania... Nechceš byť veľmi spájaný s niekým takým. Jasne, nájdu sa firmy, ktorým to nevadí, ale čo to bude za firmy? Zväčša také, s ktorým by klub nemal byť spájaný. Messi už niekoľkokrát chcel odísť, keby chcel ostať, tak podpíše zmluvu pred vypršaním a mohol súhlasiť aspoň dočasne s nejakým symbolickým platom. A čo bolo potom? Kydanie z jeho strany na ostatných, že keby sa vzdali svojho platu, tak mohol ostať. Ak by mal znamenať jeho príchod odchod FDJ a Raphinu (proste oni 2 sa vyslovene núkajú), tak za mňa jeho príchod na 1-2 sezóny, tak určite nie.
Uz len preto, ze v sekunde, ked sa vrati do timu, bude opat nas najlepsi hrac, aj v 36 rokoch.