Pokud by přišel Messi, tak by byl Raphinha zbytečný, ale pokud ne, tak doufám, že určitě zůstane. + Nevěřím, že by někdo dal za Raphinhu 100m. To by byl těžkej přestřel.
Ak ozaj príde Messi a bude sa hrať, že Messi je pravý záložník a na DM Busquets, Raphina musí ostať, keďže kto bude za Busquetsa a Messiho behať a brániť? Áno, Busquets niečo ubráni, ak to dobehne. RB nebude môcť byť ofenzívne, aj RW bude musieť hrať defenzívne dobre, potom tam už budú len stopéri.
Pro zajímavost, tak nejproduktivnější sezóna Dembélého je u nás sezóna 2018/19, kdy měl na kontě 42 zápasů (2 501 minut), 14 gólů a 8 asistencí. V té sezóně jsme vyhráli ligu a španělský superpohár. Nicméně pokud jde o ostatní sezóny, tak už nyní je Raphinha produktivnější než Dembélé, když má na kontě 41 zápasů (2 357), 9 gólů a 9 asistencí. A to navíc se vší úctou nemá Raphinha tak dobré podmínky (skvělí spoluhráče, forma atd.) jako míval Dembélé.
Ak vezmeme tuto sezonu, tak Raphinha ma o 2 body viac, ale potreboval na to o 26% viac minut a 4 body ma od 3-ligistov.
V lige potreboval na rovnaky pocet bodov o 37% viac minut.
Věčná debata Dembo vs Raphinha a jejich přínos pro tým. Za mě dost vyrovnané, ale jestli někdo dá za Raphinhu 80+, (což za Demba nikdo nedá) tak to vzít asi musíme..
Buldozer má o 3 body více. Každopádně já jsem to myslel spíše dlouhodoběji. Dembélé je tu již několik let, měl k dispozici lepší a ve formě více hrající spoluhráče a přesto měl jen jednu produktivnější sezónu než Raphinha, který je tady první rok. Nová země, nová liga, nový způsob hry a navíc se vší úctou, tak jak jsem již psal, tak Dembélé měl v minulosti mnohem lepší servis a podmínky než má nyní Raphinha.
Raphinha mal zatial v kariere v lige raz 15 bodov bez penalt a 2x po 10b. Dembele mal 16, 17, 13, 14 a teraz 10.
Kazdopadne je to taky suboj polovicnych hracov a vecnych talentov. Jeden ma 25% z Messiho potencialu a druhy 30%.
Ale taky Dembélé nastupuje v dresu Barcelony a předtím v Dortmundu, zatímco Raphinha v Leedsu v Premier League a přitom Leeds bojoval spíše o udržení. Komu se ty body sbírali asi lépe?
Ale ani predtym 4 sezony netrhal rekordy. Raphinha mal 7b v Rennes, Dembele ako najlepsi hrac timu mal v Rennes 16 bez penalt.
Dembele bol druhy najlepsi za Aubom v Dortmunde s 16b. Raphinha mal 5b v Sportingu a s nim tam bol v time aj Bruno Fernandes ktory nazbieral 27 bez penalt.
V lige potreboval na rovnaky pocet bodov o 37% viac minut.
Kazdopadne je to taky suboj polovicnych hracov a vecnych talentov. Jeden ma 25% z Messiho potencialu a druhy 30%.
Dembele bol druhy najlepsi za Aubom v Dortmunde s 16b. Raphinha mal 5b v Sportingu a s nim tam bol v time aj Bruno Fernandes ktory nazbieral 27 bez penalt.