Ak už, tak treba na ľavo niekoho s kvalitou ako Leao, alebo Kvara. To ale môžeme na toto leto vylúčiť. Olmo by nebol asi o nič lepší ako Ferran. Carrasco by bol skôr len downgrade od Ferrana. Abde ak je už náš, tak prečo mu nedať šancu. S ľavým krídlom to vidím skôr, tak že by tam hral Gavi a Messi by hral zo zálohy. Alebo druhá varianta, že tam bude hrať Dembo hoc tam hrá o trocha horšie.
Ak oň bude záujem? Stále je to jedno z najlepších ľavých krídel na svete. Tých je momentálne nedostatok. Navyše sa hovorí, že Bayern by chcel Kane, teda sa hodí každé €.
jano nie každý klub potrebuje posilniť ľavé krídlo a rovnako tak nie každý klub môže byť pre Maného atraktívny. Takže tých vážnejších záujemcov zase až tak veľa nebude.
Xavi by mal najprv pracovať s hráčmi ktorých máme. Odkedy prišiel kúpili sme na krídla dvojicu Ferran - Raphinha dohromady za 110 mil.. Okrem toho sme mali v tíme Dembeleho a Fatiho či mladíkov ako Abde a ďalších hráčov, ktorí dokázali na krídle zahrať.
Najprv by mal dostať šancu Abde a potom rozmýšľať o nákupoch.
Len Abde stačiť nebude aj keď som názoru, že by mal dostať šancu. Okrem Ferrana je možno na odchode aj Fati. Dembo ma rok zmluvu a pri súčasnom zranení, kedy nie a nie to doliečiť začínam pochybovať nad predĺžením. Bude treba viac ako jedno krídlo.
Ideálne by bolo aby dostal šancu Abde a ešte niekto prišiel. A dvaja z aktuálnych krídelníkov by odišli. Len je otázka o koho bude záujem. Za mňa by mal ísť Fati a potom jeden z dvojice Dembele - Ferran.
Ale to je ideálny scenár a vieme dobre aké problémy máme s predajom niektorých nepotrebných hráčov.
Ide tu aj o to, či pokladať Messiho za krídelníka a vôbec na akú pozíciu s ním Xavi plánuje. Niečo sa mi marí, že som čital, že ho Xavi chce v 4-člennej zálohe, takže možno by trebalo aj Abde, 2. krídlo a Messi v najlepšom prípade ak budú financie. V najhoršom na ľavom krídle zahrá Gavi, aj Dembo, ale nebude to ideálne.
Mikimi, Gavi nie je krídlo a hrá tam tak isto, ako Ferrán, ktorý podľa teba odchádza. Vieš viac, ako Xavi? Do konca prestupáku tu bude ešte toľko bludov, akoby sme mali miliardu na prestupy a platy. Ja uverím, až tu bude OFICIÁLNE:...
Dobre viem, že Gavi nie je krídlo, ale zahral tam lepšie ako spomínaný Ferran. Bolo to myslene ako založna možnosť ak by neboli peniaze na top ľavé krídlo.
Messi tu ešte nie je, ale už musíš dopredu rozmýšľať kde by mohol hrať. Musíme mať dopredu premyslené varianty s a bez neho a nie v panike skladať tím za 5 minút 12.
Tak kľúčovým je dátum zverejnenia platového stropu, aby sme vedeli koľko potrebujeme získať. A samozrejme následná realizácia prestupov, teda hlavne predaje. Nad alternatívami sa samozrejme musí premýšľať, no musíš ich mať pripravených niekoľko, aby si vedel reagovať keď sa niečo udeje.
Chce ďalšieho hráča?
1) chcel Torresa - upadol
2) chcel Raphinu - nejak sa pozviechal, začiatok katastrofa
3) Lewa - prepadáva sa stále nižšie a nižšie
4) Kessie - pol sezóny nehral, keď už nebolo koho dať, tak ho dal. Napriek tomu nepodáva výkony ako v Taliansku
5) Kounde - každým zápasom je na tom horšie a horšie
6) Garcia - hráva horšie a horšie
7) Fati - áno, je po zraneniach, ale ten prístup?
8) Alonso - chcel ho, napriek tomu nedokázal z neho nič vyťažiť (nie je to world class hráč, ale zase ani úplne poleno)
9) Depay - zdedil ho, niečo to nie je world class hráč, ale stále patrí k tým lepším hráčom
10) Torre nehráva, napriek chýbajúcim záložníkom
11) Alarcon - dobre, hráč B či čoho, ale napriek tragédii od Fatiho a Ferrana nedostal šancu
Jasne, stáva sa, že hráčom kolísa forma. Ale príliš veľa hráčom po príchode do Barcelony proste odíde forma. Možno by bolo na čase začať hľadať chyby aj inde, nie len v hráčoch. Ak dostane ďalších hráčov a zase sa nechytia, čo potom? Vyhodia sa a donesú sa nový? Sú na to peniaze?
Araujo, Stegen, Christensen, Balde, FdJ a Dembo zase isli vykonnostne hore. Tazko, nevravim, ze nesluhlasim. Najma som proti podpisom ako Alonso, Dembo a Roberto. LEbo ich prinos je maly. To skor Riad a Nico atd. Ale zase mame 11b nad Realom. To nemali predchadzajuci treneri ani s Messim
Araujo hral už dobre aj predtým, od Christensena sa veľa nečakalo, predsa len mal už nejakú povesť z Chelsea, Balde hral minulý rok so zraneniami, FDJ hral dobre aj predtým. Dembélé bol skoro rok zdravý, to tiež pomôže, navyše hral vpravo, kde mu to ide lepšie ako vľavo.
Alonso za mňa zbytočný, úlohou 5. stopéra/3. LB môže zastať niekto z B, Dembélé tak 50/50. Ťažko nájsť niekoho lepšieho v súčasnej situácii. Lenže nemôžu hrať napravo Raphina aj Dembélé. Roberto, ak bude len náhradník/do rotacie proti slabým tímom s rozumným platom, ktorý zaskočí do zálohy/RB prečo si ho nenechať.
Otázkou je, či je 11 bodový náskok v lige zásluhou Barcelony, alebo neschopnosti súperov, či kombináciou oboch. Taký Real v zápase, čo prehral spálil viac šancí ako si Barcelona vytvorila za 5 zápasov. Ono aj Liverpool, čo Chelsea sú momentálne zle na tom, ale môže to byť len 1 sezónny výpadok, aj keď v prípade Chelsea, to asi bude dlhšie.
Vies podsuvas a menis ako ti to vyhovuje. Lebo nezabudaj,. ze vzdy hrac potrebuje aspon sezonu na aklimatizaciu.
Ferran nehral ani v City, Garcia detto. Kounde hra mimo svoju poziciu.
Nie roberto ani s rozumym platom, nie je prinos. Mlady hrac by prinos bol a aspon by bola aka taka sanca, ze bude prislub do buducna. Ro bertoma najleps ie za sebou.
Araujo a Balde dosahuju rozvoj vdaka Xavimu. To iste FdJ.
Mne sa tie3z nepacia niektore kroky, napriklad Alonso a Roberto. Mame mladych, treba s nimi robit. na druhu stranu, davat otazku ci je to vdaka Xavimu alebo neshopnosti superov, je prisilna kava
nie tu vsetci rataju, ze za Ferrana alebo Fatiho viac dostaneme a Abde menej zaraba. Tymn padom mame trochu peniaze na registraciu Arauja, Baldeho, Gaviho
Ja som skôr narážal na kvalitu kde ho tu niektorý rovno dávajú do základu ...osasuna má jeden z najhorších útokov v lige a moc tam konkurenciu nemá ani na úrovni fatiho a ferrana
Akych ma spoluhracov v osasune abde a akych ferran a ansu u nas...ez je drave kridlo s priamym tahom na branu, to nam na kridlach chyba...btw ferran je top 5 v pocte uspesnych driblingov na zapas, bubba ich ma 3.2 a ferran napr 2,6
Kvalitné krídlo toto leto nepride jedine ze niekto free agent a to neviem kto by bol, za mňa skôr predaj Fatiho, Busi out, Roberto out (aj keď myslím ze uz predĺžil nanešťastie o rok), Alba (dole s platom inak out), samozrejme Umtiti predaj aj keď by som ho radšej videl ako Iniga, Lenglet predať, Ferran kvalitný adept na predaj, Torre hostovacka
Max mozno ten Thuram
Najprv by mal dostať šancu Abde a potom rozmýšľať o nákupoch.
Ale to je ideálny scenár a vieme dobre aké problémy máme s predajom niektorých nepotrebných hráčov.
1) chcel Torresa - upadol
2) chcel Raphinu - nejak sa pozviechal, začiatok katastrofa
3) Lewa - prepadáva sa stále nižšie a nižšie
4) Kessie - pol sezóny nehral, keď už nebolo koho dať, tak ho dal. Napriek tomu nepodáva výkony ako v Taliansku
5) Kounde - každým zápasom je na tom horšie a horšie
6) Garcia - hráva horšie a horšie
7) Fati - áno, je po zraneniach, ale ten prístup?
8) Alonso - chcel ho, napriek tomu nedokázal z neho nič vyťažiť (nie je to world class hráč, ale zase ani úplne poleno)
9) Depay - zdedil ho, niečo to nie je world class hráč, ale stále patrí k tým lepším hráčom
10) Torre nehráva, napriek chýbajúcim záložníkom
11) Alarcon - dobre, hráč B či čoho, ale napriek tragédii od Fatiho a Ferrana nedostal šancu
Jasne, stáva sa, že hráčom kolísa forma. Ale príliš veľa hráčom po príchode do Barcelony proste odíde forma. Možno by bolo na čase začať hľadať chyby aj inde, nie len v hráčoch. Ak dostane ďalších hráčov a zase sa nechytia, čo potom? Vyhodia sa a donesú sa nový? Sú na to peniaze?
Alonso za mňa zbytočný, úlohou 5. stopéra/3. LB môže zastať niekto z B, Dembélé tak 50/50. Ťažko nájsť niekoho lepšieho v súčasnej situácii. Lenže nemôžu hrať napravo Raphina aj Dembélé. Roberto, ak bude len náhradník/do rotacie proti slabým tímom s rozumným platom, ktorý zaskočí do zálohy/RB prečo si ho nenechať.
Otázkou je, či je 11 bodový náskok v lige zásluhou Barcelony, alebo neschopnosti súperov, či kombináciou oboch. Taký Real v zápase, čo prehral spálil viac šancí ako si Barcelona vytvorila za 5 zápasov. Ono aj Liverpool, čo Chelsea sú momentálne zle na tom, ale môže to byť len 1 sezónny výpadok, aj keď v prípade Chelsea, to asi bude dlhšie.
Ferran nehral ani v City, Garcia detto. Kounde hra mimo svoju poziciu.
Nie roberto ani s rozumym platom, nie je prinos. Mlady hrac by prinos bol a aspon by bola aka taka sanca, ze bude prislub do buducna. Ro bertoma najleps ie za sebou.
Araujo a Balde dosahuju rozvoj vdaka Xavimu. To iste FdJ.
Mne sa tie3z nepacia niektore kroky, napriklad Alonso a Roberto. Mame mladych, treba s nimi robit. na druhu stranu, davat otazku ci je to vdaka Xavimu alebo neshopnosti superov, je prisilna kava