La liga bude pekne sprosta ked neurobi nejaku vynimku barcelone pri podpise messiho pretoze to bude mat vplyv aj na celu ligu. Tam vsetci len ziskaju tam nieje o com rozmyslat..
Ja podľa mňa dosť otázne čo na tom získa Barcelona. Samozrejme z morálneho,športového hľadiska sa nemáme o čom baviť každý chce aby kráľ bol doma. Ale z finančného je to otázka. Samozrejme niečo bude z predaja dresov, možno nejaké nové sponzorstvo. Ale znova hovorí o predaji práv, tohoto tamtoho, hráčov. Je teda otázka či sa to všetko oplatí kvoli 2-3 rokom.
Ďalšia vec je hľadisko úspechu. Pomože nám Messi vyhrať nejakú veľkú trofej? Je to možné, tažko povedať. Ďalšia vec je čo s Raphinhom ? kúpili sme ho za 60miliónov, má dobré momenty, niekedy horšie. Ak sa vráti Messi obávam sa toho že na neho nezostane miesto. A znova, mladý, perspektívny hráč.
Moje srdce hovorí, že chcem aby sa Messi vrátil. Vidieť ho ukončiť kariéru v Barcelone, nejakou veľkou trofejov je sen každého fanúšika. Ale, je tu to ale. Nieje to príliš veľké riziko kvoli jednému-dvom rokom ? Neviem
Uvidime ako by to Xavi poskladal, ale Messi je kvalitativny boost oproti tomu čo máme. Naša ofenzíva je tragická, vytvoríme si 1,5 šance každý jeden zápas už dlhodobo. Messi v priemere vytvorí určite dalšie 2-3, keďže jeho pasy sú geniálne a sám si niečo tiež vytvorí. O tom už ani nehovorím, že keď sa dostane do šance, je schopný dať gól, nie ako všetci naši útočníci. Možno o tie 2 roky bude hrať niekto zo štvorice Fati, Ferran, Dembele a Raphinha efektívnejšie, zlepšia sa a budú sa vedieť zorientovať pred bránou. Ale v aktuálnej situácií je pre nás Messi spasením a zároveň obrovská srdcovka.
Okey, je možné, že Messim zabijeme miesto pre vývoj nejakého mladíka, ale možno ani nie. Keď sa pozrieme na našu zostavu mnoho mladíkov zaostáva aj za 35 ročným Messim. Práve Messi bude podľa mňa povzbudzujúci faktor pre mladých a dobrým učiteľom + kto by nechcel hrať po boku s Messim? Ak by som mal tú príležitosť hoc hrať len s ním na tréningoch tak tam mastím a mnoho hráčov práve šlo do Barcelony s tým, že tam bol Messi a chceli hrať s ním. Čiže ďalšie dvere pre príchod možných hviezd do metropoly Katalánska.
A 18 ročné deťúrence potrebujú hrať, ale potrebujú sa aj zdokonaľovať na tréningoch.. Nemôžeme teraz očakávať, že každý chalanko, ktorý má 17 rokov sa hneď uchytí a bude ťahačom tímu, chce to vývoj a nájsť taký talent, ktorý to zvládne.
Či vyhráme trofej alebo nevyhráme trofej s Messim je úplne jedno. Vyhrať ju teraz vyhráme aj bez neho v lige (snáď), ale stále je prínosom a šance na ďalšie trofeje sa môžu o málinko s ním v zostave zdvihnúť, svoju genialitu stále má a na ihrisku je platným (aj keď toho nenabehá najviac).
Či vyhodí zo zostavy niekoho, určite. O tom asi nie je pochýb, ale nemyslím si, že to zabrzdí nejak tím. Rotovať sa musí.
Ja viem, že každý tu chce staviať nový tím a posunúť sa už od Messiho éry, ale ľudia, ktorí majú niečo proti tomu príchodu nerozumiem. Ak príde, nestratíme nič, skôr niečo málo dostaneme. Viacerí podľa mňa neočakávajú od Messiho, že privedie treble do Barcelony (bolo by to úžasné ak by takto zakončil kariéru u nás), ale verím tomu, že ak sa vráti dá do toho toľko energie ako za Argentínu a bude chcieť ešte pomôcť klubu nejaký titul dosiahnuť. A ak sa to nepodarí, tak sa to nepodarí. Každý budeme šťastní, že svoju profesiónálnu kariéru v najvyšších ligách ukončí v Barcelone, či s trofejou alebo bez nej. Budeme len radi, že sa vrátil a mali tú možnosť vidieť ho znova v drese, ktoré mu patrí.
Gamo nemyslím si, že nestratíme úplne nič. Stratíme na niečo práva, niečo predáme, nejakého hráča alebo niečo. Z niečoho sa to financovať musí. Z ostatným úplne súhlasím.
"Messi svojim bývalým spoluhráčom potvrdil, že ak budú splnené podmienky, aby ho klub zaregistroval, opäť si na seba oblečie dres Blaugranas. Práve toto je hlavná podmienka jeho návratu na Camp Nou. "
A jaké jsou tedy ty podmínky? To jsou zase novinářské senzacechtivé žvásty: nenapíšou nic a všechno zároveň.
jo tak... už to chápu, to je myšleno jako, že jeho hlavní podmínkou je aby byl zaregistrovaný, ne že má podmínky které je nutné splnit, aby kývl na registraci... moje chyba... v každém případě: není to jaksi logické? :D
Každý fanúšik Barcy by si prial minimálne to aby mal dôstojnú rozlúčku s klubom. Ja tiež. Avšak, predovšetkým je potrebné hľadieť na to čo je dobré pre klub. Ak by mal Messiho návrat znamenať prehĺbenie finančných problémov klubu, ohroziť rekonštrukciu štadióna alebo by kvôli jeho návratu musel odísť niekto z mladých hráčov ktorí sú budúcnosťou tohto klubu, tak som proti jeho návratu.
Aktuálne má klub problémy s predĺžením zmluvy napr. s Gavim. A pre mňa má určite väčšiu dôležitosť predĺžiť zmluvu s Gavim a spol ako návrat Messiho na dva roky.
Fati, Torres a Raphina sa predajú, OK. Sklenený Dembélé má zmluvu len do 2024, ale OK, bude hrať vľavo. Kto bude náhradník na LW a RW? A čo ak sa s Dembélém nedohodnú a on odíde? Útok Lewa a Messi, nikto iný neostal. To je alternatíva, že by Messi hral RW. Ale čo ak ho dajú hrať ma pravého záložníka? Fati, Torres a Raphina budú preč. Ostane Dembélé, Lewa a ľavé krídlo nie je. Všetci vieme, že 4-3-3 je Barcelonské DNA, cez to vlak nejde. Ľavý záložník Pedri? Gavi? FDJ? Kto bude na DM? Busquets? To je niečo, čo chceš evidentn. Dembélé brániť veľmi nebude, pod ním Messi, ktorý behať nebude brániť a pod ním Busquets, ktorý už teraz nestíha. Kto bude ma RB? Kounde?
Ďalšia vec je hľadisko úspechu. Pomože nám Messi vyhrať nejakú veľkú trofej? Je to možné, tažko povedať. Ďalšia vec je čo s Raphinhom ? kúpili sme ho za 60miliónov, má dobré momenty, niekedy horšie. Ak sa vráti Messi obávam sa toho že na neho nezostane miesto. A znova, mladý, perspektívny hráč.
Moje srdce hovorí, že chcem aby sa Messi vrátil. Vidieť ho ukončiť kariéru v Barcelone, nejakou veľkou trofejov je sen každého fanúšika. Ale, je tu to ale. Nieje to príliš veľké riziko kvoli jednému-dvom rokom ? Neviem
A 18 ročné deťúrence potrebujú hrať, ale potrebujú sa aj zdokonaľovať na tréningoch.. Nemôžeme teraz očakávať, že každý chalanko, ktorý má 17 rokov sa hneď uchytí a bude ťahačom tímu, chce to vývoj a nájsť taký talent, ktorý to zvládne.
Či vyhráme trofej alebo nevyhráme trofej s Messim je úplne jedno. Vyhrať ju teraz vyhráme aj bez neho v lige (snáď), ale stále je prínosom a šance na ďalšie trofeje sa môžu o málinko s ním v zostave zdvihnúť, svoju genialitu stále má a na ihrisku je platným (aj keď toho nenabehá najviac).
Či vyhodí zo zostavy niekoho, určite. O tom asi nie je pochýb, ale nemyslím si, že to zabrzdí nejak tím. Rotovať sa musí.
A jaké jsou tedy ty podmínky? To jsou zase novinářské senzacechtivé žvásty: nenapíšou nic a všechno zároveň.