"Symbolický" plat 25 miliónov v hrubom. Však limit mal byť 20 miliónov v hrubom. Už teda len ostáva predať Raphinu (asi dobrovoľne odíde). Len kto ďalší? Fati že vraj nechce odísť, ani sa to neplánuje, teda Kessie, dajme tomu Torres. Ale bude to stačiť?
Ja chápem, že oproti 70 miliónovému platu Messiho, čo tu mal naposledy je to "symbolické" ale narážam na to, že Laporta tvrdil, že 20 miliónov je strop, nikto viac zarábať nebude. Ide sa tu zase robiť hon na FDJ, bez ktorého sa záloha rozpadáva, že si má znižovať plat, aby sa buchol taký plat iným hráčom? To mi vôbec nepríde fér.
Keďže ti pripadá fér aby sa FDJ vzdal časti svojho platu a Messi mohol dostať 25 miliónov v hrubom, ktoré boli prezentované, že by mohol dostať. Mimochodom FDJ zarába menej ako Messi, len tak na okraj.
Stale je tu vela hracov ale ide o to ci su ich predaje zaratane v prijmoch .Lengleta chcu kluby v PL vies ziskat 12-15mil, Umtiti sa pekne rozohral co si vsimlo vela klubov cca 5mil. Raphina bude predany za 70-80mega co by malo znamenat ze predaj tych 3 hracov moze priniest 100milionov... A ak bude najhorsie preda sa Ferran alebo Kessie kedze sa obava prichudu Ilkaya a Ferran ten je zbytocny u nas resp. Xavi ho nevie vyuzit
Jano, je pěkné, jak bojuješ za ostatní hráče v týmu. Vidím to úplně jinak - Messi bude, opět, nejlepší hráč týmu, přinese peníze za PR a hlavně, jako našeho nejlepšího hráč historie jej prostě chci vidět hrát v dresu Barcelony a důstojně ukončit kariéru. Chápu tvé argumenty, ale abych řekl pravdu, totálně s tebou nesouhlasili a vlastně mám problém zůstat slušný :)
Ok, čo ak nastane situácia, že sa bude tlačiť na FDJ aby si znížil plat a sa nasere a odíde? V snahe podpísať Messiho nepríde RB, lebo nebudú peniaze, Kounde sa nasere a bude chcieť odísť, lebo zase bude musieť hrať RB? Kto bude hrať RB? Roberto? Alebo sa tam bude zabíjať Araujo? Mimochodom, tiež nemá registrovanú novú zmluvu, tak isto ani Gavi. Čo ak na nich začnú tlačiť, aby zľavili so svojich platov? Už aj v novej zmluve má Araujo dostávať len 5 miliónov v hrubom, Martinez má dostať 9. Obaja sa môžu nasrať a odísť. Čo potom, keď z tímu odídu? Raphina odíde dobrovoľne, lebo Dembélé je číslo 1, Torres možno dostane rozum a tiež sa pobalí, Kessie tiež odíde. Kto vlastné potom bude v Barcelone hrať?
Dembélé 50 miliónů eur + Lenglet 13 miliónů eur + 6 Umtiti + 8 Trincao (klauzule) = 77 miliónů. Za Lengleta či Umtitiho by mohlo přijít o něco více třeba. A byť Kessieho mám rád a byl bych rád kdyby zůstal, tak v nutnosti financí bych prodal jeho aspoň za 30 mega do Premier League. Rázem máme 107 miliónů eur. Určitě neprodáavat Raphinu, ten je mnohem platnější a spolehlivější i pokud jde o zranění než Dembélé.
Fati nemá dobrou formu a Raphinha má kolísavé výkony, ale i tak prodáme 20 letého a 26 letého hráče, aby mohl přít hráč, co bude na top úrovni kolik ... 2... max. 3 roky? To mě přijde jako šílenost.
Tak zhrňme si to.
Predaj Fatiho, ktorý nič nehrá, je podľa mňa skvelý a s príchodom Messiho, by iba sedel.
Predajme ho, kým ma hodnotu.
50-60M pohoda ....
Raphinha ak chce odísť, nech ide... 60-70M klubu z PL...
Ďalej... Torres do Aston Villy, viac ako 30M za neho nedajú podľa mňa a taktiež Kessie 25-30M.
Náhrady za nich, Gumdogan a treba zobrať aj Aubu naspäť, ktorý góly dával, ako náhradník zadarmo na 2 roky super + mame Dembela.
Busquets preč, ušetrí sa 20M.
A miesto nich môže prísť aj Messi, Roque a ďalšie krídlo.
A ešte nezabúdajme na navrátilcov. Lenglet, Dest, Nico, Abde...
Pri dobrých predajoch Desta, Lengleta aspoň za 20M dokopy by sa doplatilo 20M a môže prísť aj Frimpong. Stále vidím prebytok financií, ak by to išlo takto ľahko.... ale Laporta je dobrý ekonóm + Alemany ešte dotiahne rozrobenú robotu.
Zabudol si do tejto analýzy doplniť, že Dembelé v priemere každú sezónu odohrá cca 50% zápasov kvoli zraneniu. Takže polovicu sezóny budeme hrať bez pravého krídla. S tým, že si predal Feranna s Fatim tak v podstate nemáme ani pravé ľavé krídlo.
- Auba, všetko česť čo u nás dokázal za ten čas, ale teraz je prakticky rok bez futbalu a keď som ho naposledy videl hrať za Chelsea polčas, tak mal 3 dotyky s loptou ( 3x rozohrával zo stredového kruhu) a bola to fakt katastrofa. Ja som z jeho návratom skeptický.
- Keby príde aj Roque aj Auba tak máme troch hráčov na jednu pozíciu, čo je nezmysel
- Napísal si +ďalšie krídlo, tak by ma zaujímalo koho vidíš momentálne na trhu, ber prosím do úvahy naše finančné možnosti ( platový strop), lebo keď mi tu zadreš mená ako Leao,Kvara a pod. tak ma prekotí.
- Plus si predal Kessieho,Busiho a ako náhradu máš Gunda. Čo dáva zmysel, ale taktiež treba brať do úvahy Pedriho zranenia, takže 4 hráči na 3 pozície v zálohe mi príde málo. ( ja osobne by som si Kessieho nechal, podľa mńa alternatívu do rotácie nájdeme tažko na trhu lepšiu v podstate zadarmo)
Od toho sú skauti aby prelistovali hráčov.
Vždy sa nájde dobrý hráč na nejakú pozíciu v rámci možností finančných. Treba pozrieť ako sa predávali hráči ako Jesus či Mane. Ledva 40M.
Auba by sa u nás rozohral.
A zranenia nemôžeš takto počítať. Môžu byť, nemusia.
Taktiež hráčov, čo som opísal... keď porátaš... tie predaje + Alonso a Garcia ešte... tak kľudne zato kúpime Thurama, Amrabata a máš celú zostávu aj do rotácie
Jano, však behom sezóny odišiel Pique, a končí Busquets ... už len oni dvaja utiahnu znížené platy nových posíl.... + nejaké predaje ak budú.. je to ok
Messimu bych přál rozlučku s Barcou, ale asi jsem proti tomu ho přivézt zpět. Raphinha sice není top křídlo pro Barcu, ale bodově to není vůbec špatné na první sezónu v Barce. Raději bych pustil Dembeleho, jednoho z dvojice Ferran / Fati. Busquets tedy snad neprodlouží. Pak odchod Alonsa a Garcii. Pěkné by bylo i prodej navrátilců Lengleta, Umtitiho a Desta. Trincao je jasný. To už dělá pěkné pročištění kádru. Přivést zdarma Thurama, který zahraje i na LK i na hrotu, pak Iniga Martineze, Gundogana a v případě prodeje Kessieho bych se pokusil o Amrabata. A hlavně tu pravou obranu pořešit :)
Predaj Fatiho, ktorý nič nehrá, je podľa mňa skvelý a s príchodom Messiho, by iba sedel.
Predajme ho, kým ma hodnotu.
50-60M pohoda ....
Raphinha ak chce odísť, nech ide... 60-70M klubu z PL...
Ďalej... Torres do Aston Villy, viac ako 30M za neho nedajú podľa mňa a taktiež Kessie 25-30M.
Náhrady za nich, Gumdogan a treba zobrať aj Aubu naspäť, ktorý góly dával, ako náhradník zadarmo na 2 roky super + mame Dembela.
Busquets preč, ušetrí sa 20M.
A miesto nich môže prísť aj Messi, Roque a ďalšie krídlo.
A ešte nezabúdajme na navrátilcov. Lenglet, Dest, Nico, Abde...
Pri dobrých predajoch Desta, Lengleta aspoň za 20M dokopy by sa doplatilo 20M a môže prísť aj Frimpong. Stále vidím prebytok financií, ak by to išlo takto ľahko.... ale Laporta je dobrý ekonóm + Alemany ešte dotiahne rozrobenú robotu.
- Auba, všetko česť čo u nás dokázal za ten čas, ale teraz je prakticky rok bez futbalu a keď som ho naposledy videl hrať za Chelsea polčas, tak mal 3 dotyky s loptou ( 3x rozohrával zo stredového kruhu) a bola to fakt katastrofa. Ja som z jeho návratom skeptický.
- Keby príde aj Roque aj Auba tak máme troch hráčov na jednu pozíciu, čo je nezmysel
- Napísal si +ďalšie krídlo, tak by ma zaujímalo koho vidíš momentálne na trhu, ber prosím do úvahy naše finančné možnosti ( platový strop), lebo keď mi tu zadreš mená ako Leao,Kvara a pod. tak ma prekotí.
- Plus si predal Kessieho,Busiho a ako náhradu máš Gunda. Čo dáva zmysel, ale taktiež treba brať do úvahy Pedriho zranenia, takže 4 hráči na 3 pozície v zálohe mi príde málo. ( ja osobne by som si Kessieho nechal, podľa mńa alternatívu do rotácie nájdeme tažko na trhu lepšiu v podstate zadarmo)
Vždy sa nájde dobrý hráč na nejakú pozíciu v rámci možností finančných. Treba pozrieť ako sa predávali hráči ako Jesus či Mane. Ledva 40M.
Auba by sa u nás rozohral.
A zranenia nemôžeš takto počítať. Môžu byť, nemusia.