Myslel som to tak, že v poslednej sezóne sme sa poriadne zlepšili v obrane ale nejako sme prestali dávať góly. Čiže sme sa zhoršili v útoku. A tam to škrípe najviac na ľavom krídle. Vzhľadom na obmedzené financie a obmedzujúce ligové prestupové pravidlá by sme sa mali sústrediť v prvom rade na to ľavé krídlo. Keď po jeho vyriešení zostane rezerva tak ok, poďme vypilovať obranu. My sme začali s Gundoganom v strede. Akože fajn hráč ale nijako nerieši najväčší problém.
Môj názor, nikomu ho nevnucujem.
To, že sme ku koncu sezóny prestali dávať góly s tým súhlasím ale nemyslím si, že to bude práve preto že nás tlačí topánka na LW. Myslím si, že to bolo skor kvoli tomu, že nám chýbal kreatívny záložník ( keď bol zranený Pedri) ktorý by vytváral šance a situácie pre Lewu,Dembelého, Raphinhu a to si myslím, že Gundogan je. Takisto je výborný v doplnovaný 16ky a dáva góly.
Ja sa osobne o LW vobec nebojím, skor ma zaujíma záloha a pravý obranca. Pretože keď sa zraní Pedri je naša kreativita v zálohe polovičná. Takisto by som veľmi rád prijal ofenzívneho obrancu pretože Kounde je do ofenzívy slabý a tým pádom nedokážeme prečíslovať súperov na kraji. Či Dembelé alebo Raphinha hrajú 80% zápasov proti dvom obrancom a furt ich zdvojujú.
Ja by som povedal, že sme sa gólovo trápili celú sezónu, ku koncu viac. Nie a nie dostať sa do šestnástky a strely spoza šestnástky vôbec. Mám pocit že z priameho kopu napríklad nepadol jediný gól. Z rohu možno 1 alebo 2 - to je veľmi slabé.
Na tomto je treba na tréningoch zabrať poriadne, takéto biedne štatistiky zo štandardiek nemá hádam žiaden klub v LaLige.
Tieto štatistiky že z rohu sme nedali gól. Samozrejme, že dáme menej gólov z rohov ako napríklad Newcastle, ktorý tam majú 4-5 elitných hlavičkárov, 190cm stožiare. My z rohu dáme tažko gól keď krajný obranocovia majú 175cm. Okrem Aruaja tam neni nikto kto by spĺňal parametre, či už výškové alebo fyzické.
Na koho chceš kopať tie rohy ? na Pedriho,Gaviho,Dejonga,Baldého,Fatiho,Ferrana,Albu,Raphinhu ? Treba si trošku uvedomiť aké máme možnosti.
A ešte k tým priamym kopom. To, že sme mali v mužstve Messiho a dal za rok 8-10 gólov po štandartke je krásne, ale treba si uvedomiť, že to je najlepší hráč všetkých čias a od toho si treba odvyknúť. Žiadne mužstvo nedáva tolko gólov po priamych kopoch.
Inak, je aj otázka, ako často sa tie štandardné situácie kopú, či zahrávajú. Darmo sa bude plakať, že túto sezónu sa nedal žiaden gól z priameho kopu, keď sa sa žiaden taký priamy kop nekopal, z ktorého by to možné bolo. Alebo že sa nedalo 20 gólov z penált, ak kopali 2-3 penalty za sezónu.
Busquets výška 189cm, DeJong výška 180cm, Christensen 188cm, Alonso výška 188cm, Araujo 188cm... Pár hráčov na hlavičkovanie výšku má si myslím. Nevravím, že sme mali počas sezóny k dispozícii stovky priamych kopov ale nebolo ich málo. Ale nepadol z nich žiaden gól.
Toto nieje hejt ani to nieje mienené ako sťažovanie sa. Jednoducho tuto vidím potenciál na zlepšenie sa.
Já prostě nechápu, když na pořádnýho CMD nejsou peníze, tak proč si nestáhnou zpátky Nica, než zbytečně kupovat někoho, kdo není potřeba. Spíš by to chtělo někoho na pravej kraj obrany...
My riešime všetko možné len nie toto.
:-)
Môj názor, nikomu ho nevnucujem.
Ja sa osobne o LW vobec nebojím, skor ma zaujíma záloha a pravý obranca. Pretože keď sa zraní Pedri je naša kreativita v zálohe polovičná. Takisto by som veľmi rád prijal ofenzívneho obrancu pretože Kounde je do ofenzívy slabý a tým pádom nedokážeme prečíslovať súperov na kraji. Či Dembelé alebo Raphinha hrajú 80% zápasov proti dvom obrancom a furt ich zdvojujú.
Na tomto je treba na tréningoch zabrať poriadne, takéto biedne štatistiky zo štandardiek nemá hádam žiaden klub v LaLige.
Na koho chceš kopať tie rohy ? na Pedriho,Gaviho,Dejonga,Baldého,Fatiho,Ferrana,Albu,Raphinhu ? Treba si trošku uvedomiť aké máme možnosti.
A ešte k tým priamym kopom. To, že sme mali v mužstve Messiho a dal za rok 8-10 gólov po štandartke je krásne, ale treba si uvedomiť, že to je najlepší hráč všetkých čias a od toho si treba odvyknúť. Žiadne mužstvo nedáva tolko gólov po priamych kopoch.
Toto nieje hejt ani to nieje mienené ako sťažovanie sa. Jednoducho tuto vidím potenciál na zlepšenie sa.