Už jsem to tady psal, ale myslím si, že tentokrá nás Leo trošku potahal za fusku. Protože i v tom Interviu říkal, že moc chtěl a ejhle. No nic, chtěl klid a s udělá si v Miami friendly team
Nie je nám nič dlžný . Svet sa na Barcu pozeral kvôli nemu, sponzori sa predbiehali kvôli nemu, ľudia všade bláznili, keď sa ukázal. Bol u nás od detstva, náš symbol. Obrázky na internete sú o ňom, jeho hre, nie o klube. A odišiel od nás s plačom. Byť na jeho mieste, už by som sa tiež nevrátil. Vráti sa po odchode do dôchodku, Barcelona je už domov jeho rodiny, je to dobré miesto na život. Určite lepšie, ako v Argentíne. A v Miami mu bude na čas dobre, inak ako po španielsky sa tam veľmi nehovorí. A bolo by dobre, ak by futbal v USA vyrástol.
Aj ten odchod z plačom mohol byť marketing. O 2,5 dňa po tej tlačovke už podpisoval v PSG a predávali dresy s jeho menom. Je nereálne za 2,5 dňa pripraviť 100 tisíc kusov dresov s jeho menom a ešte ich stihnúť distribuovať.
Emiliano máš pravdu. Na celej situácii je smutné len to ako musel odísť. Najlepší hráč sveta a odišiel ako nejaký brankár rezervy.. Ale to sa už vrátiť nedá treba pozerať dopredu a Messiho nechať tak kde je. Naozaj nám nie je nič dlžný skôr my jemu
Emiliano na jednej strane máš pravdu ....na druhej nie ... To že sú všade jeho obrázky je aj zásluha klubu hral pred najlepšou zálohu na svete a netreba zabúdať že vystval napríklad ibru a etoo pričom obaja patria k najlepším útočníkom na svete takže keby nebol Messi možno je na fotkách ibra ....a možno by tu bola kopa sponzorov pre ibru ....je to ťažko povedať a nejdem tu hovoriť že Messi je zlý hráč alebo niečo také ale mal aj svoje negatíva o ktorých hovorilo veľa hráčov po odchode z Barcelony
jano1987 - nerealny je tvoj komentar. Messimu bolo oznamene ze musi odist 5.8, tlacovku mal 8.8. a s PSG podpisal 11.8. To nie je 2,5 dna ale 6 dni. PSG mu dalo ponuku okamzite a Nike mali urcite dostatok dresov na sklade.
Wau! Peťo tak to mi prosím vysvetli ako Messi vyštval Ibru aj Etoa. Ibru som počul hundrať na Guardiolu čo sa týka jeho odchodu od nás,, robiť si pic.. z Rosalda a ďalších x hráčov, trénerov a neviem koho ešte, nikdy si nebral servítky pred ústa, ale nikdy som ho nepočul povedať čo i len krivé slovo na Messiho tak nechápem, skús vysvetliť.
A poprosím aj toho Etoa pokial viem tak Samuel mal problém s vedením v Barcelone už pred tým ako začal Messi vôbec poriadne nastupovať, každý rok sa mu niečo nepáčilo, že si ho vedenie neváži, že ich dali sledovať, proste furt dačo. Každý rok som sa bál, že naozaj odíde lebo to bolo furt dačo čo sa mu nepáčilo, ale tak pouč ma neviem všetko.
Eli: nie je to tak dávno, čo sa tu riešilo, že Messi za týždeň či koľko vypredal 750 tisíc dresov, či tak nejak. Ukáž mi firmu, ktorá za 6 dní dokáže vytlačiť 750 tisíc dresov a rozdistribuovať ich do predajní.
Poznas take tlacitko na webovych strankach v predajnej sekcii ,, pre-order,,? To ze predal statisice dresov za kratky cas neznamena ze boli vsetky skladom. Ludia ich objednali a dodacia lehota par dni tyzden alebo dva. Ak ta to tak strasne zaujima kontaktuj firmu Nike a ziadaj vysvetlenie. Uz prestan spekulovat a konspirovat.
Firma Nike potvrdila, bolo to v niekoľkých dokumentoch, že o prestupoch hráčov vedia minimálne mesiac dopredu. To isté tvrdí aj Addidas a iný výrobcovia. Navyše vieš o tom, že Nike nevyrába len PSG dresy? A že aj kuriérovi to chvíľu trvá doniesť? Podľa vašej logiky Nike za 3 týždne vyrobil 750 tisíc dresov a stihol ich aj dopraviť majiteľom.
Tie firmy to niekedy mozu vediet a niekedy nie. Nie kazdy prestup sa drzi v tajnosti ale zverejni sa hned. Messimu bolo oznamene ze musi odist 5 augusta to uz som ti pisal. Na tu druhu cast ti odpoviem tak ze Nike ani nemuseli vyrabat nejake extremne vela dresov. V 2019 PSG predali 900 ‘tis , v 2020 podobne cislo a v sezone 21/22 ked prisiel Messi 1 180 000. Kazda firma vyraba drvivu vacsinu dresov pred sezonov ked ludia nove kolekcie nakupuju najviac. Pred podpisanim Messiho mali uz velku cast vyrobenu. Ostalo len nalepit cislo a meno.
Skúsim ešte raz. Aj keby si mal 750 tisíc čistých dresov, musíš na ne dotlačiť Messiho meno a jeho číslo, čo bude mať na drese. Takže mali 6 dni na to, aby potlačili 100 tisíc dresov, ktoré sa že vraj kúpili za 1. deň fyzicky, teda boli v kamennej predajni. Musíš samozrejme prirátať aj dopravu do predajní.
Poviem ti tajomstvo, dávam si občas vyrábať tričká, obyčajne bavlnené a nejaké nápisy na to. Na to, aby to ten nápis na tom pár € tričku vydržal aspoň do 1.prania, tak sa tam tlačí aspoň 30 sekúnd. Len na potlačenie 750 000 tričiek budeš potrebovať
minimálne 6250 hodín. Čo predstavuje 261 dní. Ak sa to malo stihnúť za 30 dní, tak tých strojov muselo byť 9, čo by to tlačilo. Samozrejme, treba to najprv vložiť do stroja, vytlačiť, potom vybrať, poskladať a odoslať.
5 augusta to bolo zverejnene ale ak to messimu povedali o par dni skor tak tym viac casu mal vyrobca na dresy. 100 tis dresov sa nepredalo iba v predajni ale hlavne cez internet s dodavkou bohviekedy. Take mnozstvo by sa do predajne ani nezmestilo bez toho aby ju celu predtym vyprazdnili a mozno ani vtedy nie. Tie dresy vyniesli tusim vyse 600 milionov a kolos akym je Nike ktory ma obrovske vyrobne kapacity si to nejak uz zariadil. Uz som ti pisal ze ked ta to tak zaujima napis im a opytaj sa ich. Zbytocne len spekulujes a hladas senzacie tam kde nie su
Takže celý svet sa na tlačovke 8. dozvedel, že Messi končí, ale zverejnené to bolo 5., čo veľmi nedáva zmysel, keďže nikto nevedel o čom bude tá tlačovka. A Messi to teraz že vraj vedel ešte skôr? Otázkou je, či to nevedel skôr preto, že sa rozhodol nepodpísať to.
Nike je svetový gigant, ale aj on má svoje limity pri výrobe oblečenia.
jano_1987 PSG sa vyjadrilo ze Messiho dresy sa vypredali ze pol hodiny. To co mali. Zvysok si mohli ludia akurat objednavat a cakat. Hladat konspiraciu este aj v dresoch :)
jano1987 - co ti nedava zmysel? 8 augusta sa svet nedozvedel ze messi konci, vtedy mal len rozluckovu tlacovku. Spravy o jeho odchode boli zverejnene uz 5 augusta vsade po internete
A poprosím aj toho Etoa pokial viem tak Samuel mal problém s vedením v Barcelone už pred tým ako začal Messi vôbec poriadne nastupovať, každý rok sa mu niečo nepáčilo, že si ho vedenie neváži, že ich dali sledovať, proste furt dačo. Každý rok som sa bál, že naozaj odíde lebo to bolo furt dačo čo sa mu nepáčilo, ale tak pouč ma neviem všetko.
Skúsim ešte raz. Aj keby si mal 750 tisíc čistých dresov, musíš na ne dotlačiť Messiho meno a jeho číslo, čo bude mať na drese. Takže mali 6 dni na to, aby potlačili 100 tisíc dresov, ktoré sa že vraj kúpili za 1. deň fyzicky, teda boli v kamennej predajni. Musíš samozrejme prirátať aj dopravu do predajní.
Poviem ti tajomstvo, dávam si občas vyrábať tričká, obyčajne bavlnené a nejaké nápisy na to. Na to, aby to ten nápis na tom pár € tričku vydržal aspoň do 1.prania, tak sa tam tlačí aspoň 30 sekúnd. Len na potlačenie 750 000 tričiek budeš potrebovať
minimálne 6250 hodín. Čo predstavuje 261 dní. Ak sa to malo stihnúť za 30 dní, tak tých strojov muselo byť 9, čo by to tlačilo. Samozrejme, treba to najprv vložiť do stroja, vytlačiť, potom vybrať, poskladať a odoslať.
Nike je svetový gigant, ale aj on má svoje limity pri výrobe oblečenia.