Tak preco si ich ty alebo niekto iny nekupil ?
Obohrana pesnicna, toto nie je hra, ak hrac nechce prestupit nepredas ho. Kazdy velkoklub stym ma problemy Umtiti, Bale, Maguire, atd
To vrav Chelsea, ktorá zavelila a hráči boli preč. Každé iné kluby predávajú hráčov. Áno, občas sa objavia aj iným problémy ako Bale, Maguire, Umtiti a podobne, ale u nás je to minimálne každý druhý hráč čo má odísť. Sú pod zmluvou, ale toto je novodobý futbal. Nehráš dostatočne letíš a klub s tebou nepočíta. Prestupový trh ma práve slúžiť k tomu, aby mali kluby možnosť meniť tým a napravovať v ňom nedostatky.
Ale pozri sa aj ako a koho Chelsea predala. Kante, Azpi šli zadarmo, Mount nechcel predĺžiť a United mal záujem, Havertz sa u nich nechytil ale Arteta si ho vypýtal na vlastnú žiadosť. Kova je podľa mňa za 30m dobrý nákup pre City, keďže je šikovný a 2-3 sezóny kľudne odohrá na najvyššej úrovni. Mendi má stále na Európu a sám si vybral ísť do Arábie, Koulibaly tiež aj keď sa v PL nechytil, na Európu má stále. Jediné 2 predaje zbytočných hráčov sú Loftus-Cheek a Pulisič, tam som fakt prekvapený jak pekne ich predali... ale hlavný rozdiel je súťaž. PL je najťažšia a najlepšia súťaž, keď sa tam hráč nechytí, furt môže byť atraktívny pre menšie kluby a ligy ale kto prosím ťa kúpi hráča ktorý sa nechytil v LL? Kessieho by aj chceli ale chápem postoj klubu že pod cenu ho nepredajú a súhlasím s ním. Ferran, Fati, Lenglet, Garcia, Dest sú hráči čo majú problém sa chytiť v LL, tak kto si myslíš že ich kúpi za nejaký slušný peniaze, navyše keď oni nemajú záujem odísť. Iné kluby LL zas nemajú budget na to aby kúpili od nás hráčov za nejakú sumu čo dáva zmysel a PL má milión možností na nákup hráčov, radšej investujú do hráčov overených PL alebo nejakých mladých talentov ktorý majú tendenciu k stúpajúcej kariére.
Jasné že nebol uchytený v PL, však o tom píšem. Ale keď sa hráč neosvedčí v najlepšej lige, furt má šancu aby sa uchytil v slabšej, zatiaľ čo keď sa neuchytí ani v slabšej lige jak je LL, tak šance na jeho predaj a záujem iných klubov sú ešte menšie. Však sa pozri kto mal záujem o neho, absolútne nik, na chvíľku AV aj to len vďaka tomu že tam mal ísť Alemany. PL je momentálne stred vesmíru vo futbale, rovnako s LM. Jediné 2 kvalitné súťaže, ešte Seria A sa chytá čiastočne.
Obohrana pesnicna, toto nie je hra, ak hrac nechce prestupit nepredas ho. Kazdy velkoklub stym ma problemy Umtiti, Bale, Maguire, atd