Hoc týpek je momentálne najdlhšie v klube zo všetkých, nemal dostať kapitánsku pásku. Prvý kto ju mal mať je Stegen, Araujo, Dejong a kľudne Lewa, ale Roberto kapitánom nie je. Ako môže byť prvým kapitánom niekto kto sedí polovicu sezóny na lavičke?
Prvým kapitánom je bežne starší skúsenejší hráč a často sa stáva, že behom sezóny má na rukáve kapitánsku pásku častejšie niekto iný. V budúcej sezóne bude kapitánom Realu Nacho a vzhľadom na konkurenciu v obrane asi tiež nebude hrávať v základe. A podobných príkladov je strašne veľa.
No o tom či je Roberto skúsenejší hráč a starší ako Lewa by som pomlčal. Tu ide o to, že hral v Barcelone dlhšie roky a postupne každý kto odchádzal odovzdal pásku tomu kto v klube už nejaký ten čas bol. Z hľadiska motivácie a nabudenia na ihrisku by ju mal dostať niekto ako Stegen alebo Araujo.. Tento spôsob odovzdávania pásky mi príde zbytočný, ak je proste v tíme lepší vodca, ktorý zvládne nátlak kapitána nech má aj 24 rokov. Dokazuje to aj Odegaard v Arsenale, že kapitánom môže byť aj hráč, ktorý má chuť vyhrávať a motivovať spoluhráčov a nemusí byť najskúsenejším. Táto kapitánska hierarchia, ktorú uchovávame je naprd.
Očividne sa nesnažíš ani pochopiť to čo som sa ti snažil vysvetliť vyššie. Tak to napíšem znovu a detailnejšie. Prvým kapitánom v kluboch je často hráč, starší dlhoročný hráč klubu ktorému to v úvodzovkách dajú za zásluhy a behom sezóny toho až toľko nenahrá. Je tomu tak vo väčšine klubov, Barca nie je žiadna výnimka. Práve naopak výnimkou je tebou spomenutý Arsenal, kde pásku dali mladému Odegardovi po tom čo dlho nevedeli nájsť poriadneho kapitána (viď. Xhaka, Aubameyang). Stačí sa pozrieť na kapitánov iných klubov.
Starký, jak som tomu neporozumel, veď tu som to napísal :D "Tu ide o to, že hral v Barcelone dlhšie roky a postupne každý kto odchádzal odovzdal pásku tomu kto v klube už nejaký ten čas bol.".. to je to isté čo si mi znova vysvetlil "Prvým kapitánom v kluboch je často hráč, starší dlhoročný hráč klubu ktorému to v úvodzovkách dajú za zásluhy..."
No ale k tomu Arsenalu, nevedeli dlho nájsť kapitána, tak to nedali niekomu kto v tom klube už dlhšie bol, ale dali ho proste nádejnému chalanovi, ktorí má možnosť a perspektívu ťahať to mužstvo po ďalšie roky. Ale čo dá Robert ako kapitán hráčom na ihrisku či mimo neho, perspektívny a mladý nie je, základným pilierom 11ky už vôbec nie. Kapitánsku pásku si zaslúži niekto kto má vodcovské schopnosti a Roberto určite vodcom nie je, ani kebyže je vo svojom prime, on sa proste na ihrisku len skrýval a občas tam bol záblesk.
V NHL to je skvelé, že dojde tréner (možno aj niekto z vyššia) a povie, ty budeš kapitán a vy dvaja asistenti, alebo budete 4 asistenti bez kapitána... Ale prídu ti tam 18 ročné decká, ktoré odohrajú prvú sezónu a vidia v nich perspektívu a líderstvo a v 19 sú kapitánmi NHL mužstva. Viď McDavid v Edmontone, Eichel v Buffale (keď tam hral), Suzuki v Montreale... Tí chalani nemajú 30 rokov a odohratých 12 sezón v NHL, aby mohli byť lídermi svojho tímu. Tí tréneri v nich videli vodcu, na ktorom treba budovať tím a Roberto vôbec nie je ten, na ktorom by mal ten tím stáť. Tu proste získavaš tú kapitánsku pásku nie za zásluhy, ale za to, že si v tom klube dlhšie ako všetci ostatní a príde na teba konečne rad, aby si tým kapitánom mohol byť. A to, že je Roberto náš prvý kapitán je totálny fail.
No ale k tomu Arsenalu, nevedeli dlho nájsť kapitána, tak to nedali niekomu kto v tom klube už dlhšie bol, ale dali ho proste nádejnému chalanovi, ktorí má možnosť a perspektívu ťahať to mužstvo po ďalšie roky. Ale čo dá Robert ako kapitán hráčom na ihrisku či mimo neho, perspektívny a mladý nie je, základným pilierom 11ky už vôbec nie. Kapitánsku pásku si zaslúži niekto kto má vodcovské schopnosti a Roberto určite vodcom nie je, ani kebyže je vo svojom prime, on sa proste na ihrisku len skrýval a občas tam bol záblesk.
V NHL to je skvelé, že dojde tréner (možno aj niekto z vyššia) a povie, ty budeš kapitán a vy dvaja asistenti, alebo budete 4 asistenti bez kapitána... Ale prídu ti tam 18 ročné decká, ktoré odohrajú prvú sezónu a vidia v nich perspektívu a líderstvo a v 19 sú kapitánmi NHL mužstva. Viď McDavid v Edmontone, Eichel v Buffale (keď tam hral), Suzuki v Montreale... Tí chalani nemajú 30 rokov a odohratých 12 sezón v NHL, aby mohli byť lídermi svojho tímu. Tí tréneri v nich videli vodcu, na ktorom treba budovať tím a Roberto vôbec nie je ten, na ktorom by mal ten tím stáť. Tu proste získavaš tú kapitánsku pásku nie za zásluhy, ale za to, že si v tom klube dlhšie ako všetci ostatní a príde na teba konečne rad, aby si tým kapitánom mohol byť. A to, že je Roberto náš prvý kapitán je totálny fail.