Roque klidně až od ledna. Hráčů do útoku máme dost. Abdeho bych pustil a zbývá Fati (Ferran) - Lewa (Ferran) - Raphinha (Ferran, Yamal). Od ledna pak k nim Roque a je to 6 hráčů na tři posty. Navíc je možná i hra na dva útočníky a 4 záložníky. Takže dalšího útočníka bych asi nyní nehrotil.
Osobně bych si radši nechal Abdého do rotace a zkusil prodat Ferraa aspoň za 25m + peníze z Dembélého a třeba zkusit ještě koupit solidní křídlo. Na Yamala bych zatím netlačil a nechat ho v klidu dozrát.
S financemi co jsou by to byla nějaká záplata typu Carrasco. Žádné rozdílové či solidní křídlo k nám za rozumnou cenu letos nepřijde a zbytečně bude brát minuty mladým. Pokud Yamal bude dál takhle hrát, nevidím důvod ho mít v rezervě, ale právě mu postupně dávat víc minut v áčku. Navíc Ferran odejít nechce, to spíš Abde. Takže z jeho prodeje buď peníze pošetřit nebo investovat do pravého obránce.
Jenomže víme jak to dopadá s těmito záplatami. Podepíše se na 3-4 roky. Za 2 roky je hráč nepotřebný a máme mraky problémů se ho zbavit. viz Braithwaite. Z peněz za Torrese a Dembélého by tam mohlo padnout zajímavější jméno....snad.
Právě, tak jsem to myslel, že raději nic než nějaká záplata. S finančním fair play a dle toho, v jakém je Barca fin. stavu, vidím letos nereálně příchod nějakého lepšího křídla.
Tak jako záplaty na kratší období třeba Adama Traoré(volný hráč za minimální plat), nebo hráči s posledním rokem smlouvy jako Podence z Wolves nebo Lozano z Neapole, ti by mohli vyjít za 15M
Ten útok nevyzerá nič moc, kvalitu má len Lewa ktorý má už ale najlepšie asi za sebou. Ale keď sa chytia a rozohraju mladíci, o 2 roky to môže byť brutal
Ten utok je strašlivý nebo ne až tak, ale je šílený, když to čtu. Jakmile vypadne formou Lewa, což je vzhledem k věku víc a víc pravděpodobnější. Tak tam není nikdy rozdílový. A to ani Lewa ve formě nikdy nebyl v důležitých zápasech.
Podľa mňa by sme si neuškodili keby príde Cancelo s Fresnedom naraz, podmienka je odchod Desta...
Roqueho priviesť určite.
Bernardo za podmienky ze Kessie odíde a jedno krídlo (Abde, Ferran)
Aby sme boli financne aspoň trocha v pohode lebo z tých peňazí co plánujeme minút moc sa mi to nepáči
Taktiež si myslím, že Bernardo je nereálny po odchode Gundogana. Pep sa určite nezbaví 2 kľúčových hráčov zo zálohy v jednom prestupovom období bez adekvátnej náhrady.
Bernardo sa mi zda mimo misu za velke peniaze... Frenkie, Gavi, Pedri, Gundo, Romeu, Roberto, Fermín,... niekto by musel ist mimo misu, dúfam, že nie Gavi.. Bernardo namiesto Roberta je super, ale zas kapitán.. no neviem..
Tak Xavi chce stále ještě jednoho záložníka, když se počítá s odchodem Kessieho, tak mě zatím překvapuje, že ještě Barca nekontaktovala Kamadu, který je free agent
Ale na křídle je Silva naprosto poloviční, takže o Silvovi přemýšlet maximálně do zálohy, ale tam je za mě Kamada bez rizika(free agent), posilu na křídlo hledat raději někoho jiného
Podla mna Cancelo alebo Fresnedo, super ak Vitor uz teraz dojde, fati sa dostáva do formy a prava strana je uz plna a yamalby mal hravat viac proti slabsim tímom nech sa rozohra ajked ma len 16 hra neskutocne podla mna musia ho kontrolovat aby sa nezranil ale kazdu hru proti slabim by mal hrat a bernardo podla mna uz nieje nutny kedze mame prilis vela dobrých zaloznikov a za tu cenu radsej len Rb a Vitora doniest
Nevravím že Cancelo je zlý hráč ale Fresneda je podľa mňa oveľa istejšia voľba. Cancelo je podľa mňa z tej kategórie hráčov ktorá na kraji obrany žiari v ofenzíve ale smerom do defenzívy to nie je nič extra. Niečo na štýl hráčov ako napr. je TAA z LFC. Obrana bola práve tá časť, ktorá nám vyhrala titul tento rok. + Keď k tomu pripočítame jeho odhadovanú cenu, plat a to že už v MC mal problémy aj s Pepom.... radšej by som sa v našej situácii sústredil na cenovo dostupnejších hráčov.
Zápasy City sledujem pravidelne, pretože hrajú momentálne jednoznačne najkrajší futbal v Európe a síce súhlasím, že Cancelo nepatrí medzi najdefenzívnejších krajných obrancov, ale jeho ofenzíva je neskutočná. Dokáže zahrávať rohy, priame kopy. Často bol využívaný na rôzne signály, kde strieľal spoza 16tky, čo mu aj častokrát vyšlo (čo Barcelone mimoriadne chýba poslednú dobu), 1na1 je jeden z najlepších obrancov na svete pre mňa. A tá obrana síce nie je dokonalá, ale určite ani nie zlá. Takže ja by som to s ním skúsil. A taktiež jeho obrovskou výhodou je, že dokáže zahrať ľavého aj pravého krajného obrancu.
Nechcem u nás ani jedného z nich.
Cancelo v posledných rokoch hral viac LO ako PO. A čo viem tak na pravo nikdy nepodával také výkony ako na ľavej strane. Navyše veľmi dobre vieme, že sa rozvadil s Guardiolom a riskovať, že sa to zopakuje aj u nás sa mi fakt nechce. Okrem toho už má 29 rokov a hodnotu okolo 50 miliónov. Ak budeme robiť väčšiu investíciu do PO tak do mladšieho hráča, ktorý vydrží dlhšie ako 3-4 sezóny. Pokiaľ ide o PO, tak v akadémií máme 17-ročného Hectora Forta, ktorý by mal byť veľký talent z toho čo o ňom viem. A mohol by byť kvalitným defenzívnym pravým obrancom do budúcnosti. Samozrejme neviem či Xavi s Fortom do budúcnosti počíta alebo nie. Pokiaľ však áno, tak by som post PO vyriešil lacnejšou možnosťou (ofenzívny alebo obojsmerný PO) a na veľké zápasy by som radšej na kraj postavil Koundeho tak ako tomu bolo v uplynulej sezóne.
Bernardo má o týždeň 29 rokov, hodnotu cca 80 miliónov. Okrem toho, že City ho pravdepodobne nepustí potom čo im odišiel Gundo, treba povedať, že Bernardo podáva lepšie výkony v zálohe ako na krídle. U nás v zálohe sú aktuálne Pedri, Gavi, Gundo, Frenkie, Roberto, Kessieé. Ako zaujímavá možnosť sa ukazuje aj ten mladý Fermín a na hosťovaní máme ešte Pabla Torreho. Oriola ktorý bude hrať DM a nebol by pre Bernarda priamou konkurenciou ani nespomínam, rovnako tak ešte ďalších mladíkov, ktorý by mohli počas sezóny dostať šancu. Preto sa pýtam potrebujeme robiť veľkú investíciu do zálohy ? Za mňa nie. A ak áno tak na post defenzívneho záložníka.
Pokiaľ ide o náš tím, tak potrebujeme posily na PO, náhradníka na LO (nakoľko Alonso za mňa na to nemá) aj keď tam by mohol dostať šancu mladý Alex Valle a ak Roque príde na hrot až o rok, tak aj náhradníka na hrot (to by som riešil buď hosťovačkou alebo podpisom niekoho staršieho na rok).
Tak na PO by byl nejlepší na delší období Hakimi(24), přinese i hned top kvalitu a PO na dlouhou dobu vyřešený, jen bohužel jeho cenovka by byla příliš vysoká a taky jestli by šel do Barcy jako odchovanec Realu
Aj keď pre Roqueho by asi bolo lepšie ešte rok hrať pravidelne v domácej lige
Roqueho priviesť určite.
Bernardo za podmienky ze Kessie odíde a jedno krídlo (Abde, Ferran)
Aby sme boli financne aspoň trocha v pohode lebo z tých peňazí co plánujeme minút moc sa mi to nepáči
Cancelo v posledných rokoch hral viac LO ako PO. A čo viem tak na pravo nikdy nepodával také výkony ako na ľavej strane. Navyše veľmi dobre vieme, že sa rozvadil s Guardiolom a riskovať, že sa to zopakuje aj u nás sa mi fakt nechce. Okrem toho už má 29 rokov a hodnotu okolo 50 miliónov. Ak budeme robiť väčšiu investíciu do PO tak do mladšieho hráča, ktorý vydrží dlhšie ako 3-4 sezóny. Pokiaľ ide o PO, tak v akadémií máme 17-ročného Hectora Forta, ktorý by mal byť veľký talent z toho čo o ňom viem. A mohol by byť kvalitným defenzívnym pravým obrancom do budúcnosti. Samozrejme neviem či Xavi s Fortom do budúcnosti počíta alebo nie. Pokiaľ však áno, tak by som post PO vyriešil lacnejšou možnosťou (ofenzívny alebo obojsmerný PO) a na veľké zápasy by som radšej na kraj postavil Koundeho tak ako tomu bolo v uplynulej sezóne.
Bernardo má o týždeň 29 rokov, hodnotu cca 80 miliónov. Okrem toho, že City ho pravdepodobne nepustí potom čo im odišiel Gundo, treba povedať, že Bernardo podáva lepšie výkony v zálohe ako na krídle. U nás v zálohe sú aktuálne Pedri, Gavi, Gundo, Frenkie, Roberto, Kessieé. Ako zaujímavá možnosť sa ukazuje aj ten mladý Fermín a na hosťovaní máme ešte Pabla Torreho. Oriola ktorý bude hrať DM a nebol by pre Bernarda priamou konkurenciou ani nespomínam, rovnako tak ešte ďalších mladíkov, ktorý by mohli počas sezóny dostať šancu. Preto sa pýtam potrebujeme robiť veľkú investíciu do zálohy ? Za mňa nie. A ak áno tak na post defenzívneho záložníka.
Pokiaľ ide o náš tím, tak potrebujeme posily na PO, náhradníka na LO (nakoľko Alonso za mňa na to nemá) aj keď tam by mohol dostať šancu mladý Alex Valle a ak Roque príde na hrot až o rok, tak aj náhradníka na hrot (to by som riešil buď hosťovačkou alebo podpisom niekoho staršieho na rok).