Z pohľadu tímu by bolo ideálne aby Valle hral normálne za B-čko a v prípade potreby cestoval s A-čkom. Na druhej strane vzhľadom na to, že vlani hosťoval v druholigovej Andorre je otázne či hrať tretiu ligu za rezervu nie je krok späť.
Minule som tu kritizoval Xaviho, ze nedal vacsi priestor mladym.
Teraz poupravim svoje a tvrdenie a chcem sa mu. 50% casti ospravedlnit.
Ak im da aj normalny priestor v zapasoch, tka s ati budem kajat. Lebo ako píše Maaca, byt v time je jedna vec, hrat zapas druha
Ja veľmi neverím, že dostanú nejaký výraznejší priestor. 300 minút za sezónu je nič. Ak sa zopakuje to, čo s Torrem, veľa mladých hráčov si môže povedať, že radšej odíde, ako by malo sedieť na lavičke. Samozrejme nie každý má na to hrať v špičkovom tíme, ale ak to dopadne ako s Torrem, Tenasom, Alarconom a podobne, tak bude zbytočné ťahať mladých hráčov do A, radšej ich predať/poslať hosťovať a nekupovať, pokiaľ bude Xavi tréner.
Asi každý by chcel mať v tíme plno mladíkov a odchovancov a dosahovať s nimi veľké úspechy. Realita je však taká, že aby tím fungoval je potrebné mať hráčov rôzneho vekového zloženia. Od mladíkov cez hráčov na vrchole až po skúsených veteránov.
Samozrejme treba dodať aj to, že nie každý hráč z akadémie má dostatočnú kvalitu na to aby mohol byť hráčom A-čka. Napr. v aktuálnom tíme máme 7 odchovancov (Peňa (24), Eric (22), Balde (19), Roberto (31), Romeu (31), Gavi (19), Fati (20)).
A aj v minulosti keď sme tu mali viac odchovancov tak sa do A-čka dostával zvyčajne tak jeden hráč z ročníka a niekedy ani to nie.
Sety: to všetci normálny ľudia chápu. Nikto normálny nečaká, že 19-20 ročný hráči budú tvoriť výlučne základnú 11. Treba aj hráčov v najlepšom veku, aj tých starších. Ale ak tam mám 26 ročného FDJ, tak ako cover za neho nebudem chcieť mať 18 ročného odchovanca, čo potrebuje hrať aby sa zlepšoval, ale kľudne 32+ ročného hráča, čo je zmierený s tým, že bude 2 a zahrá si iba občas. Inak dopadne ako Torre. Buď si myslím, že na to má, aby hral v A a začlením ho a dostane nejakú rozumnú minutáž, alebo si nie som istý, dám ho hosťovať a uvidím. Prípadne mu neverím a predám ho. Sedenie na lavičke ešte nikomu schopnosti nezlepšilo. O to mi ide.
Teraz poupravim svoje a tvrdenie a chcem sa mu. 50% casti ospravedlnit.
Ak im da aj normalny priestor v zapasoch, tka s ati budem kajat. Lebo ako píše Maaca, byt v time je jedna vec, hrat zapas druha
Samozrejme treba dodať aj to, že nie každý hráč z akadémie má dostatočnú kvalitu na to aby mohol byť hráčom A-čka. Napr. v aktuálnom tíme máme 7 odchovancov (Peňa (24), Eric (22), Balde (19), Roberto (31), Romeu (31), Gavi (19), Fati (20)).
A aj v minulosti keď sme tu mali viac odchovancov tak sa do A-čka dostával zvyčajne tak jeden hráč z ročníka a niekedy ani to nie.