Balde ma podla mna nizke hodnotenie. Stihal dopredu aj dozadu. Po odohrati lopty neostáva na mieste ale vyklisava a bezi ked treba a tym zbiera odrazene lopty.
Tak iste Marc. Tie jeho rozohravky oboma nohami si zasluzi vacsie uznanie
Pedri pulku zapasu nic ,když konečně zabral a měl vliv na hru ,byl vystřídán.Nechápu ,když se tu píše ,že Fati má formu,tak nastoupi na deset minut.Lewa je uplně mimo .Když přišel ,byl to excelentní fotbalista do MS. Poté to je totální trgedie,nepřihraje ,nezpracuje míč,je tam uplně zbytečný. Ale největší problém je opět házená.Když už je moznost jít do brejku ,kdy Frenkie potáhne míč,tak se to za pulkou vždycky zastaví (až na dvě vyjímky) .Soupeř hraje beton a když je příležitost jít do trochu otevřené obrany,tak my zastavíme a čekame až bude zase beton .A nikdo nedokáže obejít jednoho dva hráče ,přečíslit a dobře nahrát.Tenhle styl pěšího fotbalu je už Barceloně osudný několik let a bude hůře.
Je potřeba začít hrát se 3 záložníky a 3 útočníky a nedávat pořád záložníka na LW. Příště útok: Fati-Ferran-Abde, záloha: Pedri-Romeu-de Jong, obrana stejná jako dnes.
Úprimne je pre mňa úplne nepochopiteľné ako sa Lewovi podarilo včera odohrať celý zápas. Už od začiatku zápasu ho bolo vidieť len vďaka tomu ako rozhadzoval rukami. Samozrejme je to aj tým že mu nemá kto poslať poriadnu loptu a on sám od seba bohužiaľ nič nevytvorí - žiadny moment prekvapenia, nič... stopérom Getafe, ktoré sa minulú sezónu ledva zachránilo nespôsoboval žiadne problémy... Včera by som tam oveľa radšej videl spolu s mladíkmi ako je Fati, Yamal a Abde Ferrana a to je už čo povedať... čo ma trochu prekvapilo bolo že striedanie Fatiho prišlo až po Abdem a Yamalovi... práve teraz keď všade čítame ako chce Fati minúty, to ako Xavi vyjadruje že do konca augusta sa môže stať čokoľvek.... neprekvapí ma ak čoskoro Fatiho otec poskytne ďalší rozhovor a ešte toto leto sa naozaj "rozídeme"
Lewa bol najslabší na ihrisku, hneď za ním Abde. Lewa nemal žiadny prínos pre hru, absolutne neviditeľný, v kuse rozhadzoval rukami a keď dostal loptu vačšinou pokazil.
Abde bol aspoň trochu v hre ale v každej slubnej situácii sa rozhodol presne naopak. Keď mal strielať prihrával a keď mal prihrávať klučkoval. Yamal mal pekné momenty ale prišlo mi, že bol trochu vystrašený a neveril si tak ako v príprave, čo je normálne u 16 ročného chalana proti baranom z Getafe. Neviem či bol úplne dobrý krok ho tam dávať. Fati sa snažil.
Dejong,Romeu,Kounde,Baldé pozitívne.
Ešte by som doplnil, že ma rozčuluje ako trénerský tým zatvára oči pred Lewom a absoútne ho nestriedajú. Dúfam, že čím skor príde Roque alebo Felix nech može ísť dole. Lewa hrá zle od januára, každým zápasom horšie a horšie a hrá každý jeden zápas v základe. Podľa mňa by mu prospelu si posedieť.
Fati sa snažil. A tým by sme mohli uzavrieť cely jeho prínos pre mužstvo. Ten chlapec je totálne nulový a na Barcelonu nemá ani vo sne. Veľký prínos bude, keď sa bude snažiť ešte viac a možno sa nájde nejaký pomätený klub, ktorý by ho zúfalosti kúpil.
Nemáte pravdu. Čo mal ako spraviť za 15minút ? Fati sa snažil, snažil sa niečo vytvoriť ale proti 8 hráčom v 16 -ke ktorý nonstop faulujú a odkopujú sa tažko niečo vymýšla. Po jeho vystredaní bol vidieť, bolo ho plné ihrisko. Pekne prihrával Yamalovi do šance, ktorý to kúsok nestihol. Čo sa o takom Lewovi nedá povedať, ten tam 90% zápasu bol zapichnutý medzi stopérmi a rozhadzoval rukami.
Lewa je hroťák, zabijak do 16tky. V Bayerne dostával prihrávky ako na bežiacom páse. V Barcelone mu pri tom chodiacom futbale, keď sa súper stačí vrátiť a sformovať a neschopnosti poslať loptu len trápi. Upozorňoval som na to už keď prestupoval. Tu nejde o to, že je neschopný, tu ide o to, že zase sa hrá hádzaná a tréner nedokáže evidentne už pracovať a hráčmi a poskladať systém, ktorý by fungoval.
Jano to je totálna blbosť. On má problémy so základnými vecami ako je spracovanie, presná prihrávka a pohyb. To nemá nič spoločné s prihrávkami do 16-ky.
Možno od frustrácie? Oh je hrot, on nie je hráč typu Kane, či Benzema, jeho úlohou nie je tvoriť, alebo si zobrať loptu na vlastnej polovici a predriblovať to do súperovej bránky.
Kriste pane:) proti takejto zformovanej obrane s 5 braniacimi hracmi, ktori ta fauluju pri najblizsej moznej prilezitosti su prieniky a kolmice velmi obtiazne. "Hadzanarsky" styl je podmieneny superovou obranou, nie naopak. Nasi si pred zapasom nepovedali, ze idu hrat tymto sposobom, len reagovali na superovu obranu, pri ktorej by malo problem kazde muzstvo. 10 proti 10 sa im hralo trochu lepsie, super tak nezahustoval priestory a bol unaveny (a my tiez). Suhlasim, ze Lewandowski, odhliadnuc od tohto zapasu, nema formu dlhodobo, podiela sa aspon na pressingu a snazi sa kombinovat. Nema zatial za seba prirodzenu nahradu. Jedine pozitivum, ktore vidim je, ze narozdiel od minulych rokov kedy k takejto obrane proti nam pristupovali timy castejsie, teraz mame v time vyssi podiel hracov, ktori sa dokazu presadit aj hlavou. Som si isty, ze toto nebol prvy ani posledny tim v tejto sezone, kedy proti nam zvolili neefektny, ale efektivny antifutbal s 5 obrancami a hrou na protiutoky. Navyse z minulosti vieme, ze superom to neraz vychadzalo. Ak by som na to mal typologicky hracov, pouzil by som to proti Barcelone tiez, vedomy si toho, ze pri pohlade na taky futbal trpi kazdy, kto nie je fanusikom Getafe..Najlepsi za mna Frenkie de Jong dlhodobo, je radost sa nanho divat. Dufam, ze fans budu chodit na Montjuic, s mladymi to bude urcite zaujimava sezona!
To že tímy betónujú je jedna vec, betónuje sa aj v Anglicku. Problém je ten, že Barcelona dovoľuje súperovi betónovať. Dokonca mu na to vytvára podmienky. Aj tento zápas, FDJ 2-3 zachytil loptu, potiahol ju na súperovu polovicu a nič. Žiaden hráč nešiel s ním, nemal komu prihrať dopredu. Pozri si Real, veľa anglických klubov, aj talianske kluby. Minulý rok tiež Inter betónoval proti Barcelone. Ale keď šanca, zrazu sa 4-5 hráči Interu valili dopredu. 2-3 rýchle prihrávky a išlo sa a zrazu prebehli polovicu ihriska. V Barcelone sa snáď každý útok začína prihrávkou brankárovi. Pokiaľ potrebuješ 15 prihrávok aby si postúpil o 10m, tak sa nediv, že súper má čas kvalitne betónovať. Koľko bolo vidno, že súperovi hráči sa krokom vracajú brániť. To je na zamyslenie.
Hra od brankara je pre Barcelonu vlajkova lod a trufnem si povedat, ze chvalabohu, nie bohuzial, mame brankara ako Ter Stegena. Nasi hraci vedia hrat brutalne priamociaro, ak na to vidia priestory, rozostavenie supera im to dovoluje atd. Vcerajsi zapas nebol pripad, kedy by chceli hrat hadzanarsky. Bol to pripad, kedy super nechcel hrat futbal a taketo zapasy su vzdy tazke. Niekolko takych este tuto sezonu uvidime. Romeu sa po zapase vyjadril, ze musia zlepsit cit pre lepsie nacasovanie nabiehania do sestnastky, s tym uplne suhlasim. + zda sa, ze Xavi pravu stranu vsadil na Dembeleho (ktory by sa podla mojho nazoru tuto sezonu vyraznejsim sposobom nepresadil tak ci onak), je vsak nutne podpisat praveho beka, ktory by podporoval Raphinhu, inak bude mat prave kridlo velky problem. Xavi a jeho tim vedia ale vsetko lepsie nez ja, co treba urobit..
Koľko rýchlych brejkov spravila Barcelona pod Xavim za viac ako 1,5 roka? Odohralo sa 91 zápasov pod ním. Nárátam možno tak 10 prípadov, inak nekonečná hádzaná a chodiaci futbal. Hra od brankára je super, keď to má zmysel, ale keď získaš loptu niekde na vlastnej polovici medzi 16 a stredovým kruhom a namiesto toho aby si sa pokúsil o prečíslenie a rýchly útok, tak postupnosť prihrávok vyzerá záložník - stopér - brankár - stopér - brankár - stopér - záložník tak končíš, súper stačil zavrieť obranu. O tom hovorím a to sa deje už roky v Barcelone.
Neviem kolko brejkov urobili za posledny 1,5 roka. No vacsinu z nich urobil Balde, Dembele bol zraneny a inych ultra rychlych hracov alebo hracov 1 na 1 v time nemame (asi ze preto Xavi chcel stavit na Dembeleho lebo je to jeden z mala hracov ktory je rychly a dokaze precislovat). Ale asi sa zhodneme na tom, ze vcera sa na brejky hrat nedalo. Lebo proti timu, ktory nechce hrat futbal sa len modlis aby strelili akykolvek gol a tento zapas co najrychlejsie skoncil...:)
No ultrarychlych hracov nema ani City, ich hraci vsak maju individualnu kvalitu na kridlach, aby prechadzali 1 na 1 (Grealish, Foden, Bernardo...). To sa ocakava aj od tych nasich. Preto bude odchod Dembeleho citelny, ale verim ze nase kridla sa budu zlepsovat!
Prosím ťa, je ozaj problém čítať s porozumením? Nikto nečaká, že musíš mať hráčov, čo bežia skoro 40km/h na krídlach. Celý čas píšem o tom, že v Barcelone sa hrá hádzaná, útok sa začína prihrávkou brankárovi. Práve týmto si dal čas súperovi sa vrátiť a sformovať obranu. FDJ 2-3x potiahol 20m či koľko dopredu loptu na súperovu polovicu a nemal komu vpredu prihrať. Všetci stáli na mieste a pozerali sa. Nikto spolu s ním, keď získal loptu tak nešiel do útoku. Pozri si tímy PL, Série A, Real keď treba. Tím získa loptu a vidíš pohyb všetkých hráčov tímu dopredu, minimálne tých ofenzívnych. Bežia dopredu, nabiehajú si, bežia vedľa, aby vedel prihrať doboku a oni to prihrajú dopredu. V Barcelone to vôbec nevidno. To nie je je vôbec o rýchlosti. Na to ti stačí aj hráč a priemernou rýchlosťou.
Jano nevidel som este tim, ktory by utocil proti 5 obrancom stredom pola. Lebo ked je stred prehusteny, roztahujes hru do kridel. V kazdom time sa bude hrat hadzana ked utoci proti 5 obrancom, ktori nechcu hrat futbal. Alebo v opacnom pripade mas pravdu, Xavimu ani hracom este nenapadla tvoja myslienka hrat stredom a nebiehat si poza 5clennu obranu.
snapshot je ocividivne, ze problemom nie je hra do kridel, ale spravne nacasovane nabehy hracov aby malo kridlo s kym kombinovat...to bol problem vzdy aj ked sme mali najlepsieho hraca na svete, lebo problem by mal kazdy tim (inter sa s tym dostal az do finale a man city mu dal horko tazko 1 gol)...
Naprosto upřímně. Včera by byl i Ferran lepší jak Lewa. Normálně bych ho tam na další zápas dal. Minimálně v zápase tam místo Roberta měl jít nechápu proč ho tam Xavi nechal.
Ja nechápem iba jedno. Lewa bol z našich najslabším článkom na trávniku, nevedel sa uvoľniť, dostať k lopte a aj keď sa k nej dostal hneď ju stratil a čo ma prekvapilo, keď dostal prihrávku nešiel proti prihrávke, ale čakal kým sa lopta dostane k nemu. Neviem či má v zmluve klauzulu, že musí odohrať každý zápas do konca, ale už dosť dlho nie je takým ťahúňom v útoku ako sa od neho čakalo a akým bol v začiatku minulej sezóny. Mal by si aspoň dva-tri zápasy oddýchnuť resp. zasiahnuť do zápasu z lavičky.
Co se týče Lewy, tak myslím, že by byl daleko platnější, kdyby se pohyboval pouze v šestnáctce soupeře. Protože nevím, jestli mu to ordinuje Xavi, ale zkouší ze sebe dělat nějakou falešnou 9, kdy se stahuje, ale vůbec mu to nejde.
S tím jsem měl včera taky problémy. Absolutně nepochopitelně se stahoval až k záloze pro balon. A pak chyběl na hrotu. Nevím jestli se od něj očekává že bude dělat to co Messi, ale Lewa prostě Messi není. A už min sezonu mu dělalo problém zpracovat balon, ale takhle když si ještě zbíhá pro balon k půlce je to uplně o ničom.
Tak iste Marc. Tie jeho rozohravky oboma nohami si zasluzi vacsie uznanie
Tým pádom aj Lewa nič 🤦♂️
Abde bol aspoň trochu v hre ale v každej slubnej situácii sa rozhodol presne naopak. Keď mal strielať prihrával a keď mal prihrávať klučkoval. Yamal mal pekné momenty ale prišlo mi, že bol trochu vystrašený a neveril si tak ako v príprave, čo je normálne u 16 ročného chalana proti baranom z Getafe. Neviem či bol úplne dobrý krok ho tam dávať. Fati sa snažil.
Dejong,Romeu,Kounde,Baldé pozitívne.