Neymar má peniaze rád to je pravda a povedzme si úprimne kto nemá rád peniaze??? Ty by si odmietol zvýšenie platu napríklad o 3000€? Určite nie, tak sa tu nehrajte na chrumkavých...
Keď bol v Barcelone tak urobil toho o 200% viac ako Dembéle... Pomohol Barcelone vyhrať niekoľko titulov a keď odchádzal tak Barcelone zarobil 222 miliónov... Tieto peniaze ti už neprekážajú čo?
To že teraz odišiel do Saudskej Arabií je len preto že bolo veľmi ťažké prísť späť do Barcelony. PSG mu odmietlo rozviazať zmluvu a Arábia ho na hosťovanie nepustí, takže ako sa mal teda vrátiť? A Barcelona momentálne nemá peniaze na jeho kúpu.... Keďže toto nevyšlo tak odišiel do Arábie....
Veď má 31 rokov a nikto by ho momentálne nekúpil v Európe za 90€ miliónov. A Neymar odmietol prvé ponuky z Arábie, prijal to až vtedy keď si uvedomil že do Barcelony je nemožné prestúpiť.
Jak píše TOKYO, co měl přesně Neymar dělat? PSG s ním nerozváže smlouvu a Barcelona ani oficiálně nekontaktovala PSG s jakoukoliv nabídkou. Pořád jen v klubu rozmýšlí, jestli teda zahájit operaci Neymar anebo ne. To má Neymar čekat až do konce přestupového období, aby pak Barca řekla, že do toho teda nepůjde nebo jak?
Nj, čisto z pragmatického hľadiska, ako píše Tokyo, skoro všade a skoro vždy tu ide o peniaze.
Napr.
"Robím vo firme viac ako 10 rokov, mám rád prostredie, mám tam kamošov, cítim sa ako doma, šéfovia sú so mnou spokojní.... Príde však ponuka od inej firmy, kde mi ponuknú trojnásobný plat, tak jasné že to zoberiem"
A zobralo by to 99% ľudí. A kto vraví niečo iné, tak klame samého seba.
Harry525 - Keby bol Neymar zlý futbalista tak nepoviem ani slovo že má taký vysoký plat ale povedzme si úprimne že on bol vždy top hráč na najvyššej úrovni a aj napriek zraneniam bol gólovo úspešný.
Keď si pozrieš koľko zápasov odohral a dal gólov tak je to skvelá štatistika.
Ja súhlasim... Chcel som sa len vyjadriť ku komentom: "Ten ide ku Arabom tak je hneď fuj fuj"
Že úprimne, pre koho niesu peniaze na 1. mieste? Cmoon. Na konci dňa by aj ten najväčší idealista v kútiku duše priznal, že peniaze proste vládnu... Preto som použil tú "konotáciu"
Veď Messi tiež odišiel do PSG kde dostal najvyšší plat. Mohol hrať kdekoľvek v Európe. Záujem o neho bol. :-). Peniaze rozhodli. A to mám Messi-ho veľmi rád.
Ako pišete, peniaze vládnu...preto ten svet vyzerá ako vyzerá, zisk je povýšený nad luďský život a nad budúcnosťou "naších" detí...a ešte sa hrdo búchajte do hrudi akú svätú pravdu píšete...nie nadarmo sa hovorí, kto má veľa chce ešte viac a.k.a. vládne nenažranosť !!! ✌ HAWK
harry525
Isto ti nikdo nedá 3 násobny plat,ale tak o 1 až 2 eura viac a pojdeš inde kde zistiš že z teba vyžmýkajú všetku silu, psychiku a už nebudeš tak spokojný a psychicky vyrovnany ( pohode ) ako tej predchadzajuzej firme kde si zarobil o 1 az 2 eura/hod. menej , to 1 az 2 eura zato nestoja ;-) v pripadne neymara to je samozrejme ine 3 nasobny plat ,ale ak si mysli ze pride k nam ako 34 rocny :-D aj ked isiel do PSG ako futbalista sa o zlatu loptu ani nešuchol čo mohol ale zlatá klieta ma prednosť .....edte mal počkat so šejkami aspon do 33
O 1 - 2 eura viac? O čom to kecáš? 😀 Ja nehovorím o študentskej brigáde... Samozrejme že navýšenie len o 2 eura by som považoval za vtip a nič by som nemenil.
A z vlastnej skúsenosti viem, že takéto navýšenie je možné. Po výške som pracoval ako absolvent v jednej IT firme. Pracoval som tam 2 roky a zrazu na jednej konferencii za mnou prišiel šéf inej spoločnosti, vedel o mne veľa vecí a ponúkol mi prácu a 250% zvýšenie hrubej mzdy oproti tej, ktorú som mal vtedy v prvej práci.
Ja môžem z vlastnej skúsenosti povedať , že som odmietol odísť do firmy , ktorá mi ponúkla dvojnásobný plat oproti dnešku . Prečo ? Pretože vo firme v ktorej momentálne pôsobím sa cítim výborne , mám tu prácu rad. Sú aj dni kedy mi to lezie na nervy ale môžem byt s rodinou , mám možnosť kariérneho rastu a ani momentálne nezarábam zle. Rešpektujú ma nadriadený aj podriadený a vždy zažijem aj niečo , čo ma prekvapí . Nieje to stereotyp. V novej firme by som možno uspokojil svoje finančné nároky ale som si istý , že by som si tam nevybudoval rovnakú pozíciu a ak čas s rodinou by som musel podriadiť práci . Už som to zažil a preto som sa rozhodol zostať tam, kde som. Pre mňa osobne peniaze nikdy neboli priprita.
Matie... Pravdu máme bohužel všichni (Tokyo, Harry, Dody,... i ty) a do hrudi se za to nebijeme, jen jsme upřímní sami k sobě. Až najdeš recept, jak se v tomhle neutěšeném světě rozhodovat ve prospěch společnosti a planety a neupřednostnit zajištění sebe a své rodiny (i když se jedná o extra zajištění na padesátou) - a to právě z důvodů, které jsi sám zmínil - zapíšeš se nesmrtelným písmem do vesmírné kroniky. Jedná se o přirozenou vlastnost možná všeho živého, rozhodně a nejvíc člověka. Přírodní zákonitost.
A pokud jde o "nezasloužené" peníze z ropy, každý cent poslaný jinam mě vlastně těší tím víc, čím víc byl utracený marnotratně. Škoda jen, že se nedožijeme chvíle, kdy jim ten sajrajt dojde.
johnkaP - v tomto s tebou plne súhlasím, že človek má vnútornú potrebu zabezpečiť seba a svoju rodinu najlepšie ako vie (ja detto)..skúsim sa teda vyjadriť k tej výzve, ako by som to spravil v prospech spoločnosti aj športu, aby to nebolo tak do oči bijúce. Keďže som veľký fanúšik NHL, skúsil by som ísť cestou platových stropov (napr. v NHL je to tento rok min 61,7M - max 83,5M + každý rok určité % navýšenia), v závislosti od kvality/atraktivity/výnosov danej ligy...skúsim aj príklad - určite sa zhodneme, že PL je v tomto smere najkvalitnejšia/najsledovanejšia/najvýnosnejšia - min. plat. strop 150M- max 250M, LL min.100M-max.150M, Ligue1 min. 80M - max.120M, atď atď....tým pádom by sme sa dostali až k Saudi Pro Lige 15M - 35M (viem, že agentom a bohatým klubom by sa to určite nepáčilo, keďže by sa tímy v ligách začali viac a viac vyrovnávať, ale na druhej strane by bolo určite viac prestupov, takže agentom by sa to možno aj páčilo, len by odchádzali s menšími províziami)....Saudi chcú extrémne rýchlo vyšvihnúť platový strop, z počiatočného stavu 15M-35M na 75M-105M za jeden rok??? NENI PROBLEM - treba vybudovať v krajine 3 nemocnice, 3 ZŠ + znížiť o 2-3% produkciu skleníkových plynov v krajine (všetci vieme, že tamojšia vláda kúpila 80% podielu z ich top 6 tímov = krajina teda asi tie peniaze nato má). Ja si myslím, že takto by bol aj vlk sýty aj ovca celá...uvediem ďalší príklad...Neymar chce preč z PSG, ale kam vtrepať ten jeho plat??? Barca? Nie je miesto...Real? Nie je miesto...až by sme sa dostali späť k PL, kde je platový strop najvyšší...máme tu nováčika Luton Town, ktorý postúpil z 2.ligy, súpisku má takmer plnú, ale platy zaberajú "iba" 120M, Neymar chce 50-60M na sezónu? Choď si tam, keď ťa podpíšu, alebo sa uskromní na 20-30M a možno sa vojdeš do plat. stropu Chelsea, ktorá ťa chcela a má zaplnených 220M na platy...alebo mi chce niekto povedať, že by prestal hrať futbal, keby si nevydupe tých 50-60M v Chelsea? Že nie :-) Alebo mi chce niekto povedať, že hokejisti sú "menší" makači ako futbalisti a tie peniaze si nezaslúžia? Že nie :-) ... jednoducho sú len nastavené určité mantinely/hranice cez, ktoré "nejde vlak"...
Se po****, proč by se měl vracet SAE k nám za dva roky. Vždyť ztratí poslední zbytky jeho kvality a ve 33 nám asi už moc nepomůže. Z Arábie není návratu!
Len nech si zostane pri saudoch, mi ho v Barci teraz už nepotrebujeme. Keď sme ho potrebovali tak kolaboroval do PSG a teraz by sa natrepal do Barce...ale až keď si zarobí u saudoch??? Ohohóóó, len nech si hľadá iných čo mu na tie jeho keci skočia. Barcu už raz osral, tak čau zradca!!!
Keď bol v Barcelone tak urobil toho o 200% viac ako Dembéle... Pomohol Barcelone vyhrať niekoľko titulov a keď odchádzal tak Barcelone zarobil 222 miliónov... Tieto peniaze ti už neprekážajú čo?
To že teraz odišiel do Saudskej Arabií je len preto že bolo veľmi ťažké prísť späť do Barcelony. PSG mu odmietlo rozviazať zmluvu a Arábia ho na hosťovanie nepustí, takže ako sa mal teda vrátiť? A Barcelona momentálne nemá peniaze na jeho kúpu.... Keďže toto nevyšlo tak odišiel do Arábie....
Veď má 31 rokov a nikto by ho momentálne nekúpil v Európe za 90€ miliónov. A Neymar odmietol prvé ponuky z Arábie, prijal to až vtedy keď si uvedomil že do Barcelony je nemožné prestúpiť.
Napr.
"Robím vo firme viac ako 10 rokov, mám rád prostredie, mám tam kamošov, cítim sa ako doma, šéfovia sú so mnou spokojní.... Príde však ponuka od inej firmy, kde mi ponuknú trojnásobný plat, tak jasné že to zoberiem"
A zobralo by to 99% ľudí. A kto vraví niečo iné, tak klame samého seba.
Jasné že to riskovať nebudem a príjmem ponuku od firmy, ktorá ma chce celé leto a ktorá mi ponúka trojnasobný plat."
Keď si pozrieš koľko zápasov odohral a dal gólov tak je to skvelá štatistika.
Že úprimne, pre koho niesu peniaze na 1. mieste? Cmoon. Na konci dňa by aj ten najväčší idealista v kútiku duše priznal, že peniaze proste vládnu... Preto som použil tú "konotáciu"
Isto ti nikdo nedá 3 násobny plat,ale tak o 1 až 2 eura viac a pojdeš inde kde zistiš že z teba vyžmýkajú všetku silu, psychiku a už nebudeš tak spokojný a psychicky vyrovnany ( pohode ) ako tej predchadzajuzej firme kde si zarobil o 1 az 2 eura/hod. menej , to 1 az 2 eura zato nestoja ;-) v pripadne neymara to je samozrejme ine 3 nasobny plat ,ale ak si mysli ze pride k nam ako 34 rocny :-D aj ked isiel do PSG ako futbalista sa o zlatu loptu ani nešuchol čo mohol ale zlatá klieta ma prednosť .....edte mal počkat so šejkami aspon do 33
A z vlastnej skúsenosti viem, že takéto navýšenie je možné. Po výške som pracoval ako absolvent v jednej IT firme. Pracoval som tam 2 roky a zrazu na jednej konferencii za mnou prišiel šéf inej spoločnosti, vedel o mne veľa vecí a ponúkol mi prácu a 250% zvýšenie hrubej mzdy oproti tej, ktorú som mal vtedy v prvej práci.
Hneď som to zobral. A som spokojný.
A pokud jde o "nezasloužené" peníze z ropy, každý cent poslaný jinam mě vlastně těší tím víc, čím víc byl utracený marnotratně. Škoda jen, že se nedožijeme chvíle, kdy jim ten sajrajt dojde.