Upřímně nevím co chceš od zápasu, kde soupeř stojí vzadu v 11 lidech a čeká. Pokud prostě nedáš brzo gol, tak ten zápas bude vypadat tak jak vypadá. To je prostě realita a takto hrají i týmy v jiných soutěží. Reál, City, bayer, PSG všichni mají s tímto stylem hry problém a ten zápas prostě není divácky tak atraktivní. Pokud nedáš gol na začátku. Šance ale byly a gol nakonec padl, což je hlavní. Mě osobně se západ docela líbil, drželi jsme míč, zkoušeli soupeře udolat ze všech možných úhlů a gol nakonec padl. Hold nelze čekat, že proti 11 lidem vzadu se budou šance vytvářet snadno, tak to prostě nefunguje. Jen bacha na ty chyby vzadu, kdyby nas Mats nepodržel, tak jsme mohli být i bez bodů.
@spanike no ja chcem napr. dynamiku, rychlu vymenu lopty, presne centre, vymenu pozicii hracov, co by vytvaralo diery pre prienikove prihravky a kridelnu hru, ktora viditelne absentovala takmer cely zapas (az na Yamala, ktory je zlaty gem a treba si taky talent vazit).
@spanike prečo súper bráni v 11? Lebo Barcelona mu to dovolí. Je šanca ísť do rýchleho brejku? Hráč Barcelony (okrem FDJ) radšej prihrá dozadu a ide sa hrať hádzaná na dobíjanie súperovej 16. Koľkokrát sa súper stačí krokom vracať krokom brániť. Pozri si na sofascore heat mapu a kde najviac času strávili hráči. Zistíš, že Pedri, Gundo a Lewa hrali max 10m dd seba. Najvyššie položeným hráčom bol Yamal. A keď si prepneš na striedania, zistíš, že všetko išlo cez ľavú stranu.
Suhlasim so Spanike. Oci kazdeho divaka pri takom zapase trpia a jedine co si zelam je, aby sme takym timom dali vitazny gol v 90.minute. Je to o jednom gole, kedy sa zapas otvori a odrazu vyzera uplne inak. Keby Kounde s Laminem premenili do 30min. svoje sance, vsetci by ste si pochvalovali. Ale zapas nebol velmi odlisny od Getafe. Je to iba o prvom gole. Mna oci neboleli kvoli nasmu stylu hry (bojuju a hladaju kazdu skulinku v superovej obrane), ale antifutbalu supera. A som rad za Xaviho, lebo za byvalych trenerov s vynimkou Enriqueho ma oci boleli nielen zo superovho antifutbalu, ale aj z nasho chybajuceho nasadenia, bojovnosti, z apatie...Za Xaviho tam vidim bojovneho ducha, aj v zapasoch kedy nam postavia beton. Od prichodu Xaviho je vidiet kvalitativny rozdiel smerom nahor a to nemame Messiho ani hracov, ktorych chceme a potrebujeme podpisat.
To je tak keď postavíme 5 stredných záložníkov, Lewa v strede a pravého obrancu hra stopér. Hrať s jedným krídlom je nezmysel. Všetko tlačíme stredom, kde to super ľahko prepustí. Potrebujeme hru rozťahovat 2 krídlami. V Katare sa toho xavi držal a teraz od toho upustil aj keď tento systém očividne nefunguje
možem, toto rozostavenie hral už koncom min sezóny, a vychadzalo mu to, vyhravali sme o gol..plus nemal krídla vo forme tak v podstate nemal na vyber..teraz má
"Chceli sme viac riskovať." Tahle věta je hodně úsměvná. Chtějí více riskovat a proto hraje v základu 5 středních záložníků, přičemž náš dlouhodobě nejlepší záložník jako stoper a jiný záložník jako křídlo. Na pravém obránci hraje stoper, v základu Lewa, který je dlouhodobě mimo a nedokáže ustát jediný kontakt a na lavičce gólový Torres a ve formě hrající Fati a Abde. Hrajeme jenom s jedním typickým křídlem, hrajeme defenzivně jako prase, ale chtěli jsme více riskovat. Takovou sestavu může Xavi praktikovat u Atlética Madrid nebo u průměrných klubů, které musejí hrát defenzivně a spíše bránit, aby získali alespoň bod a ne u Barcelony.
Pani vedatori. City hralo minulu sezonu s 5timi zaloznikmi + sa este do zalohy vysuval Stones cize 6ty zaloznik, my sme hrali so 4mi + Frenkiem ktory sa vysuval. Takze Pep hraje este defenzivne my? Mimochodom, ked nechces Frenkieho na tej pozicii koho by si dal do obrany ? Garciu, Alonsa, Roberta aby si potom nadaval preco hraju?
Tak City poslední 4 zápasy, taky nemastné neslané. A mají totální problém zapojit Haalanda, což je docela paralela s Lewou teď u nás. Každopádně to si sedne a do doby než to půjde hezky hladce to chce aspoň. neztracet.
Grealish je zaloznik. Mahrez bol na lavicke. UCL hrali bez neho. My hrame aspon s 1 normalnym kridlom + Baldem. City hralo bez ofenzivneho krajneho beka, takze vase namietky o vela zaloznikoch a ziadnych kridlach su zcestne.
Grealish je nanajvys polokridlo, v Aston Ville hraval ofenzivneho zaloznika/kridlo.
Tak si to poratajme. Ked hra Kounde RB, pištíte ze to je nezmysel. Pep hral vzadu dokonca so 4mi stopermi. Nato by ste povedali co?
Grealish a Bernardo su nanajvys polo kridla, my mame 1 normalne kridlo Yamala/Raphinhu/predtym Dembeleho + Baldého. Co je viac?
Riesite sprostosti, keby som sa vas spytal aku zostavu by ste dali bol by som zvedavy co to tam popisete. Hrame s tym najlepsim co mame aktualne, tieto zapasy su o prvom gole. Keby sme ho dali prvy polcas tak zapas skonci pravdepodobne jednoznacnym vysledkom.
Naopak, ty ignorujes schopnosti hracov. V City maju KDB, Bernarda a Haalanda, 3 ofenzivne esá kazde svojou urovnou vyssie ako ktorykolvek nas ofenzivny hrac. No a daj tu tvoju zostavu aku by si dal, nech sa zasmejem.
@tunno toto bola najlepsia zostava? nebud smiesny. Ved sme boli totalne impotentni, citatelni a bez naznaku poriadnej sance. Nebyt 1 dobrej prihravky, tak z toho zapasu mame opat len bod.
Rozhodne mal hrat Torres od zaciatku, pricom mal hrat falosne RW a nie byt zase nalepeny na ciaru ako ho maestro Xavi staval celu minulu sezonu. Kounde mal hrat CB a na kraji obrany mal hrat Roberto. Tym padom sa mohol De Jong posunut do stredu a vyvazat loptu.
Niektori ste tu asi fakt tak slepi, ze nevidite aka je ta hra na hovno. Sorry, ale 90min pozerat na takyto staticky futbal, bez momentu prekvapenia, bez kridelnej hry... a Xavi povie, ze to bol dobry vykon? No ja nechcem vidiet potom ten zly.
no prosim 😂 Takze toto je ta uderna zostava s Abdem, ktory ma nanajvys na tim v strede tabulky a Torresom, ktory by hral miesto Yamala, ktory bol vcera najlepsim hracom na ihrisku. To su tie grandiozne zmeny, tlieskam.
Jediny hrac, ktoremu vcera nesedela pozicia bol Gavi, to je tak vsetko. Schvalne keby vcera bol v zaklade Roberto, aAbde s Ferranom (a podali by svoj standardny vykon) tak sa tu nadava preco hraju.
boze ty sa robis tak mudry 🤦♂️ no kolko bolo vyslovenych tutoviek? za 90min sme nezapojili do hry hrotoveho utocnika a okrem Yamalovej strely v 1. polcase nebola ziadna vazna akcia... rovnako sa da povedat, ze nebyt Stegenovych 2 zakrokov v 1. polcase, tak sme mohli prehrat.
Prvy polcas mal na hlave Pedri tutovku po Yamalovom centri. V druhom polcase bolo sanci viac. Z pohladu poctu sanci to nebolo od nas ani skvele ani hrozne.
Naschvál som si pozrel štatistiky Girona - Getafe (3:0).
Girona 65% držanie lopty, 7 striel z toho 6 na bránu, 3 veľké šance, Getafe malo 9 striel z toho len 2 šli na bránu.
Getafe - Barcelona (0:0)
Barcelona 75% držanie lopty, 14 striel z toho len 4 na bránu, 4 veľké šance. Getafe 5 striel, 2 na bránu, 2x veľká šanca. Trocha dosť fail zo strany Barcelony.
Tak to si zabil. Getafe hralo podla teba proti Girone s podobnym defenzivnym ponatim, zostavou a rozostavenim ako proti nam ano? Proti Girone hrali 4231 (aspon podla grafiky). Po druhe, porovnavas náš zápas s ich zapasom, kde sa Girone podaril rychly gol v 12. minute. Takze hrusky s jablckami.
Ako je možné, že Girona zvládla dať rýchly gól Getafe a Barcelona nie? Skús zapojiť mozog. Vieš ako padol prvý gól Girony? Hráč od polky center na nabiehajúceho ľavého krídelníka, či čo to bol. Už počas prihrávky okrem toho krídla bežali 4 hráči Girony do 16, Getafe tam malo 3 stopérov. V momente keď krídlo vbehlo do 16 tak tam Girona v 16 mala 3 rozostavených hráčov a 2 čo boli pripravený nabehnúť z hranice 16 dovnútra. https://youtu.be/... akcia od Girony. Ale áno, Girona mala "šťastie". Akurát škoda, že Barcelona so svojím kádrom nič také nevládne.
Ako je mozne ze dokazala dat rychly gol a Barca nie? Pretoze ho dali a Barca nie, a iny zapas zas da Barca rychly gol a Girona nie.
Ja sa ta spytam inak, preco 90percent zapasov na MS/ME, v ktorych jeden tim betonuje sa neda pozerat a spravidla je to pre ofenzivnejsi tim trapenka? Hraju na MS/ME tiez vsetci pomale tiki taka tuke?
Grealish je záložník? V AV hral ofenzívneho záložníka? Tak toto je silný matroš. Obhajovať takýto výkon proti žocharskemu tímu ako ja Cadiz je tiež úlet, nepoviem keby to je súper hodný Európy ale nie nejaký Cadiz.
Ešte k betónu, pravidelne pozerám LP aj Bayern a s betónom nikdy nemajú taký problém ako my, občas na tom stratia body lenže my sa na takých súperoch trápime zápas čo zápas.
V Nemecku nevedia co je to beton a v PL v porovnani s laligou plati takmer to iste. Vykon proti Cadizu bol priemerny, je zaciatok sezony takze je to ok.
Fakt? Prvy zapas Bayernu tuto sezónu proti Bremam sa snažili Brémy brániť od začiatku, rozdiel je hra Bayernu. LP hral proti Villarealu v LM, Villareal sa zabetónoval prvy zapas a LP ten betón rozbíjal xkrat efektívnejšie a atraktívnejšie ako my.
Beton rataj, ked je v zadnej rade 5 (stalo sa uz aj ze 6) hracov a zostava prisposobena defenzivnym potrebam. Nie ked sa villareal zatiahne dozadu so standardnou zostavou a standardnym rozostavenim. Na zaciatok si zacni vsimat tieto 2 veci v nasej lige v nasich zapasoch, spravidla plati, ze vsetky atraktivnejsie vykony sme podali proti timom, ktore nemenili svoj obvykly setup. Vynimka ma napada len sevilla, ale ta bola v tej casti sezony najhorsim timom ligy.
Zas zle, hrali svoje tradicne 442 s obvyklou zostavou, s ktorou hrali aj odvetu kde mali dohanat vysledok. S tou istou zostavou tiez hrali proti nam ked nas vacsinu zapasu tocili, naposledy (ked chybal v zostave Busquets).
5 obrancov + 2 DMka, neviem čo viac defenzívnejšie chceš, rovnaký betón hrali proti Bayernu v druhom zápase... Getafe malo proti nám rovnakú zostavu ako teraz v zápase proti Girone, akurát hral Mayoral za Matu ale obaja sú to hroťáci, Cadiz to isté.
... a ešte v tej istej sezóne ako Villareal hral proti LP, tak v lige proti slabším tímom hrávali v inej zostave, dokonca aj proti nám dali ofenzívnejšiu zostavu.
Proti nám nastúpili s typickým hrotom, 2 Camkami a jedným krídlom. Proti LP hral len 1 Cam, bez hrotu a len jedno krídlo Chukwueze, presne hráč stavaný na protiútoky z betónu. To že na flashscore je napísané že hrali 442 nemusí vôbec platiť, to by taký odborník ako ty mohol vedieť.
Kde ty si naratal 5 obrancov? 4ria a 442, zapas som videl. Uplne normalna zostava, rovnaka v oboch zapasoch tal s LVP a rovnako s Bayernom, rovnako proti nam. Beton je nieco ine.
Naposledy, Villareal hral s tou istou zostavou a rozostavenim v oboch zapasoch s Bayernom, v oboch zapasoch s Lvp a rovnako naposledy proti nam. Z tych 5tich zapasov 3 hrali aktivne a utocne, iba dve zatiahnuto. Problemy v lige mavame s tym co hra getafe, osasuna a dalsie timy, ktore do zadnej rady nasackuju 5-6 hracov a rhaju cely zapas low block.
Torres + Albiol stopéri, Foyth defenzívny RB, Estupinan LB, k tomu Capoue ktorý hráva stopera / DM a ďalšie 2 DM Parejo + Coquelin. Najdefenzvnejsia zostava aku vtedy používali, oproti tomu hrávali v lige o dost ofenzívnejšie, rovnako proti nám hrali s ofenzívnejšou zostavou. Zas nemáš pravdu a nedokážeš si priznať chybu, píšeš bludy ako keď napíšeš že Grealish je zaloznik a hráva v City záložníka.
Capue bol pivot, Parejo nehral DM. Standardna zostava s ktorou hrali ofenzivny futbal proti nam, proti bayernu aj lvp. Absolutne to nema nic spolocne so setupom timov hrajuci v LL low block s 5-6timi obrancami, ktorym ako bonus podaktori rozhodcovia pustaju pomaly aj záhlaváky.
Tunno, daj ten low block s 5-6 obrancami, tú reálnu zostavu, ktorú stále spomínaš. Som zvedavý zvedavý, v čom sa bude líšiť, od toho tvojho ofenzívneho... Keďže tam narvali snáď všetkých defenzívnych hráčov, čo mali.
Foyth, Albiol, Pau Torres sú stopéri, Estupinam je defenzívny, dopredu nič nevymyslí, skoro stopér. Parejo a Capoue sú DM, Coquelin je tiež defenzívny, je schopný zahrať DM. 7 defenzívnych hráčov. Lo Celso kreatívny a ofenzívny hráč, ale dokáže brániť. Útočníci Moreno (dokáže brániť a napádať), Dia útočník. To je podľa teba ofenzívna zostava?
Mozes si pozriet obe goly Liverpoolu, tam uvidis ze hraju so styrmi obrancami.
Parejo je asi taky defenzivny hrac ako bol Xavi. Je to normalna zostava, s ktorou opakujem naposledy - tocili nás, tlacili Bayern prvy zapas a hrali nou aktivne ofenzivne aj v odvete s LVP. Ak chces vidiet v LL obrany s 5timi hracmi tak maj oci otvorene pri nasich zapasoch, je to bezny jav a prave tie zapasy byvaju nepozeratelne.
Paneboze pozri si posledne 2 zapasy s Getafe, ci s Osasunou kde hrali dokonca vzadu v 6tici. V aprili hralo Getafe vzadu s 5ticou Suarez, Djene, Duarte, Alderete, Iglesias. Teraz rovnako akurat miesto Alderete a Djene boli MItrovic a Alvarez. Dalej nepokracujem.
Tunno, kde malo Getafe či Osasuna 6 hráčov v obrane? Pozrel som si heat mapy Getafe vs Barcelona. Duarte a Mitrovic ostávali vzadu, Djene nad nimi. Suarez a Alvarez jazdili po krajoch hore dole, najviac času strávili zhruba na stredovej čiare. Mata jazdil po krídle na súperovej časti, Alena a Maksimovic jazdili medzi 16 hore dole podľa potreby. Iglesias bol kde bolo treba na celom ihrisku, Latasa hral na súperovej polovici. Všetci striedajúci hráči strávili najviac času na súperovej polovici. Takže znova sa pýtam, kde Getafe hralo s 6 obrancami? Mimochodom pozrel som si aj pohyb Barcelony. Mali nastavenú líniu Balde - Christensen - Kounde - Araujo Kúsok nad nimi FDJ a Romeu. 6 hráčov v línii. 6. Barcelona mala 6 hráčov v obrane.
tak ja osobne neviem co pozeral xavi ale ja osobne posledna vec co si pamatam je domrdany voley ansu fatiho po ktorom sa skeril ako postihnuty na hlavu a potom som sa zobudil 34 minut po zapase a nevidel som ani goly co k tomu poveda fotbal ma bavil menej ako pozerat na slabucku priemernu ligu v amerike kde hra mesi asi len tolko ze vdaka bohu za vyhru
Tak pre Xaviho to bol dobry vykon... no ja nechcem vidiet co bude potom zly vykon. 🤦♂️ Sorry, ale ten vcerajsi vykon bol katastrofalny – od taktickej pripravy, cez individualne vykony, po nemohucnost a hra bez momentu prekvapenia a zrychlenia. Nebyt 1 dobrej prihravky a Pedriho golu, tak by sme boli po 2 kolach s 2b ziskom. Za 90min sme nedokazali tym posuvanim lopty zapojit Lewandowskeho, ktory si musel chodit na vlastnu polovicu po loptu. Okrem Yamalovej strany absentovalo akekolvek zrychlenie v hre a od skusenostami ostrielanych hracov ako je Gundogan ci Oriol sa proste caka viac. To, ze sme neschopni vystrelit z 20 alebo 30m, pripadne dat normalny a presny center do 16tky, radsej nekomentujem. Keby Dembele centroval ako Balde, tak by tu bol napichnuty na vidle. Gavi aj Pedri nemastni neslani, prvy vyhral aspon par subojov, no opat zbytocna zlta karta, druhy mal 2-3 momenty, kedy ukazal prehlad v hre. Obrana miestami horela a doteraz nechapem, preco hral nas najbehavejsi zaloznik, ktory dokaze vyviest loptu, stopera, pricom Kounde hral zase vpravo. Cele takticke ponatie hry ide za Xavim, bolo to hrozne, 90min utrpenia a nemohucnosti, nedalo sa na to pozerat a bol by som radsej za prehru alebo remizu, pre trenersky stab by to bola vacsia facka. No zjavne tu takyto suchy vykon podaktorym staci, neviem ake mate teda ocakavania, no podobny odpad sa hral aj pod Koemanom, ktory vsak okrem Messiho mal este ovela horsi kader. A ten tu bol lyncovany kazdy vikend.
Ked ti super brani s 11 hracmi, zapasy byvaju skoro vzdy o 1-2 dobrych prihravkach. Na to nie je potrebne raketove inzinierstvo a uplne mi z toho špliecha na maják, ze niektori komentujuci by tu chceli vidiet nemozne. Katastrofalny vykon podal Cadiz lebo branil 90 min. vysledok, ktory neubranil. Rozdiel vidim v tom, ze zatial co za Xaviho nasi hraci bojuju aj v zapasoch proti zabetonovanemu muzstvu, za Koemana, Valverdeho, Setiena posobil nas tim naozaj odovzdanym dojmom...
Ved sme si 80min posuvali loptu mimo zony ohrozenia, snad najvacsiu sancu do Pedriho golu mal Yamal so svojou strelou na vonkajsiu zrd. Podotykam, ze to je 16 rocny chlapec. Vyslovene sme takticky trpeli, na lavicke boli plnohodnotne kridla a napr. Ferran hrajuci v dobrej forme, rovnako bol na lavicke stoper a tak mohla cela zostava vyzerat uplne inak a absolutne nebolo potrebne kontrolovat hru so 4mi zaloznikmi. Bolo potrebne zlomit obranu supera do 30tej minuty, cim by super musel hrat vyssie a do polcasu mu dat dalsie 2 goly a bolo by vymalovane. Namiesto toho sme sa do 82ej minuty triasli, ci nestratime zase body.
Toto bol zapas z kategorie tych, ze sa ideme vyhovarat, ze super hra hlboko... ano hra, je to normalna taktika proti celku ako Barcelona, ktory hra s pomalym prechodom. Absolutne to neospravedlnuje nezvladnutu takticku pripravu, nezmyselnu zostavu a este viac nezmyselne striedania, kedy najlepsi hrac pripravy isiel na travnik az na poslednych 5min hracieho casu.
Keby super hra rychle brejky (Cadizu vcera prilis nevychadzali), tak by sme sa pri takomto vykone triasli o vysledok este viac, lebo uz v minulej sezone sme mohli vidiet, ze ked sme v podobnom zapase inkasovali ako prvy tim, tak nas ta utocna bezmocnost zvazovala a bolo problem zapas otocit (specialne posledne 2 mesiace na jar boli podobne zle ako je uvod tejto sezony).
Za klucove z tvojho komentaru povazujem vetu "bolo potrebne prelomit obranu supera do 30 minuty, cim by super musel hrat vyssie a do polcasu mu dat dalsie 2 goly." Uplne suhlasim. No asi si neuvedomujes, ze tou istou taktikou, ktoru tak kritizujes, sme mohli vyhravat v 30 min 2:0 po goloch Lamineho a Koundeho z cistych tutoviek a kontrolovat zapas do konca. Pretoze sme vsak nevyuzili tieto sance a dalsie prisli az na konci zapasu, povazujes tuto taktiku za zlyhanie. Taktika je dobra, len ty k nej pristupujes jak k Schrodingerovej macke a hodnotis ju podla toho, ako sa vyvija a skonci zapas! Ak skonci zle, taktika je nahovno, ak skonci dobre, taktika zafungovala.
a suhlasim aj v tom, ze 16 rocny chalan je momentalne schopny urobit vacsi rozdiel jak Ferran, Ansu, Lewa a Raphinha. Preto hral opravnene v zaklade. Ak by bol v lepsej forme Ansu alebo Ferran a hodili sa viac do hry proti takemu obrannemu bloku, tak hraju. Myslim si, ze tam dal Xavi zaloznikov, lebo su kreativnejsi a maju vacsiu kontrolu, Ferran obide hraca velmi sporadicky, Ansu je v subojoch 1 na 1 ovela lepsi, ale v otvorenych subojoch na kridle, nie v obrane s takym hlbokym blokom.
suhlasim s tebou v tom, ze proti betonu to musis prelomit co najskor, inak sa trapis. Kazdopadna takticke ponatie hry je zle uz niekolko mesiacov a parkrat sme na tom aj vyhoreli. Nedokazeme zapojit hrotoveho utocnika, musi si zbiehat hlboko po lopty (nieco ako ked hra za Polsko, kde mu to tiez dost casto nejde a je neviditelny), cakame od Pedriho, ze vykuzli prienikovu prihravku, ale 3/4 timu je staticka, posuvame loptu zo strany na stranu a v pripade, ze je super trosku otvoreny (napr. po ich neuspesnom brejku) a mozeme situaciu vyuzit, zbrzdime utok a zase hrame tu postupnu sracku do ztiahnutej obrany. Pri prelamovani superovej obrany nam chyba dynamika, statickym posuvanim lopty a hrou bez nabehou za obranu, sa ten obranny val proste prkeonat neda a bolo to mozne vidiet uz po xty raz. Prave v takomto zapase potrebujes mat hracov, ktori si vedia vymienat miesta – napr. Ferran, ktory by si menil miesto s Pedrim alebo Lewandowskim a tym by vznikali priestory pre kolmice a roztahovali by sme tak superove obranne linie. Namiesto toho tam bol Gavi, ktory sice pozberal par lopt, ale ofenzivne neponukol nic, dalej Frenkie hral stopera, pricom je to dlhodobo nas najbehavejsi zaloznik, ktory by svojim pohybom vedel vyvazat hru a viazat na seba hracov supera a obe posily, ktore v lete prisli a slubovali sme si od nich viac boli tiez dost neviditelne. Prave cele takticke ponatie, kedy sme chceli utocit stredom do 2 radoveho defenzivneho bloku je uplne zle a nie je to prvykrat, co sme rozhodli az v samom zavere (dokonca bolo vela zapasov, kde sme museli dohanat manko alebo sme uz neotocili). Takze toto ide rozhodne za Xavim, nevhodna takticka priprava a casto aj neskore reakcie, vcera sa to mohlo vypomstit tiez a uz sme mohli mat stratene 4b.
Suhlasim s vacsinou tvojich komentarov. No myslim si, ze toto nase obliehanie pokutoveho uzemia je dane tym, ako proti nam hra super, nie opacne. My si pred zapasom nehovorime, ze ideme hrat takto a super podla toho postavi 11 clenny blok. Tymto "hadzanarskym" stylom nehrame v zapasoch, ak proti nam super nepouziva taku hlboku obranu s 11 hracmi. V takychto zapasoch si bude vzdy hrotak (pred tym Suarez, teraz Lewandowski...) alebo nejaky kreativny stredopoliar (pred tym Messi, teraz Pedri...) zbiehat hlboko po lopty. Ide o to, co ti dovoli super, nehrame proti vzdusnemu zamku. Samozrejme, ze sa na to diva otrasne, pretoze len cakas na prvy gol a medzi tym sporadicky hrozi super protiutokmi (a nebolo by to prvy raz, kedy superovi stacil jeden) ale, ak by niekto vymyslel nieco efektivnejsie, uz to davno pouziva a my hrame inym stylom. Vsetci by boli radi, keby sme v kazdom zapase proti zaparkovanemu autobusu vyhravali 2:0 do polcasu. Manchester City by vo finale proti Interu Milan bolo tiez rado, keby vyhravalo v polcase 2:0 ako s Realom v odvete. Tak to nefunguje. Uplne suhlasim, ze prihravky a roztahovanie do stran, nabiehanie si a vymena pozicii by mohla byt preciznejsia a rychlejsia, ale nie som nespokojny - viem, ako to bolo za minulych trenerov, viem, ze stale nemame nakupenych idealnych hracov a viem, ze isiel o 2.hy zapas v sezone. Z minulosti tiez vieme, ze ked sme mali naslapany uvod sezony, zacali sme pokulhavat v druhej a naopak, ked sme sa pomaly rozbiehali, v druhej sme dosiahli na tituly. Radsej sa teda pomalsie rozbiehajme:D Nesuhlasim este s tvojim komentarom, ze nove posily nezabrali. Gundogan dal vcera na Pedriho majestatnu prihravku a presne preto sme ho kupili. Ak by to bolo jednoduche, tieto prihravky vidime od nasich hracov bezne.
Vzpomeňte, jak se hrálo před 4 lety, to byl hnus
Tak si to poratajme. Ked hra Kounde RB, pištíte ze to je nezmysel. Pep hral vzadu dokonca so 4mi stopermi. Nato by ste povedali co?
Grealish a Bernardo su nanajvys polo kridla, my mame 1 normalne kridlo Yamala/Raphinhu/predtym Dembeleho + Baldého. Co je viac?
Riesite sprostosti, keby som sa vas spytal aku zostavu by ste dali bol by som zvedavy co to tam popisete. Hrame s tym najlepsim co mame aktualne, tieto zapasy su o prvom gole. Keby sme ho dali prvy polcas tak zapas skonci pravdepodobne jednoznacnym vysledkom.
Balde - Christensen - Kounde - Roberto/niekto z B
FDJ/Oriol
Pedri - Gundo
Abde - Lewa - Torres
Rozhodne mal hrat Torres od zaciatku, pricom mal hrat falosne RW a nie byt zase nalepeny na ciaru ako ho maestro Xavi staval celu minulu sezonu. Kounde mal hrat CB a na kraji obrany mal hrat Roberto. Tym padom sa mohol De Jong posunut do stredu a vyvazat loptu.
Niektori ste tu asi fakt tak slepi, ze nevidite aka je ta hra na hovno. Sorry, ale 90min pozerat na takyto staticky futbal, bez momentu prekvapenia, bez kridelnej hry... a Xavi povie, ze to bol dobry vykon? No ja nechcem vidiet potom ten zly.
Jediny hrac, ktoremu vcera nesedela pozicia bol Gavi, to je tak vsetko. Schvalne keby vcera bol v zaklade Roberto, aAbde s Ferranom (a podali by svoj standardny vykon) tak sa tu nadava preco hraju.
Girona 65% držanie lopty, 7 striel z toho 6 na bránu, 3 veľké šance, Getafe malo 9 striel z toho len 2 šli na bránu.
Getafe - Barcelona (0:0)
Barcelona 75% držanie lopty, 14 striel z toho len 4 na bránu, 4 veľké šance. Getafe 5 striel, 2 na bránu, 2x veľká šanca. Trocha dosť fail zo strany Barcelony.
Ja sa ta spytam inak, preco 90percent zapasov na MS/ME, v ktorych jeden tim betonuje sa neda pozerat a spravidla je to pre ofenzivnejsi tim trapenka? Hraju na MS/ME tiez vsetci pomale tiki taka tuke?
Ešte k betónu, pravidelne pozerám LP aj Bayern a s betónom nikdy nemajú taký problém ako my, občas na tom stratia body lenže my sa na takých súperoch trápime zápas čo zápas.
Foyth, Albiol, Pau Torres sú stopéri, Estupinam je defenzívny, dopredu nič nevymyslí, skoro stopér. Parejo a Capoue sú DM, Coquelin je tiež defenzívny, je schopný zahrať DM. 7 defenzívnych hráčov. Lo Celso kreatívny a ofenzívny hráč, ale dokáže brániť. Útočníci Moreno (dokáže brániť a napádať), Dia útočník. To je podľa teba ofenzívna zostava?
Parejo je asi taky defenzivny hrac ako bol Xavi. Je to normalna zostava, s ktorou opakujem naposledy - tocili nás, tlacili Bayern prvy zapas a hrali nou aktivne ofenzivne aj v odvete s LVP. Ak chces vidiet v LL obrany s 5timi hracmi tak maj oci otvorene pri nasich zapasoch, je to bezny jav a prave tie zapasy byvaju nepozeratelne.
Toto bol zapas z kategorie tych, ze sa ideme vyhovarat, ze super hra hlboko... ano hra, je to normalna taktika proti celku ako Barcelona, ktory hra s pomalym prechodom. Absolutne to neospravedlnuje nezvladnutu takticku pripravu, nezmyselnu zostavu a este viac nezmyselne striedania, kedy najlepsi hrac pripravy isiel na travnik az na poslednych 5min hracieho casu.
Keby super hra rychle brejky (Cadizu vcera prilis nevychadzali), tak by sme sa pri takomto vykone triasli o vysledok este viac, lebo uz v minulej sezone sme mohli vidiet, ze ked sme v podobnom zapase inkasovali ako prvy tim, tak nas ta utocna bezmocnost zvazovala a bolo problem zapas otocit (specialne posledne 2 mesiace na jar boli podobne zle ako je uvod tejto sezony).